Да там е учил оки ще прочета
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
АНКЕТА! Кой ще мине пръв през кръстовището?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Ichkin написа:jenshen73 написа:В някои градове ЗНАЦИТЕ не са това, което са. Както се оказва в действителност.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen, признавам ти го, че си цар на това да въртиш и да сучиш, само и само да не признаеш, че си сбъркал - законът бил лош, пътят бил такъв, другите участници онакива..........А и както в темата за мигача, като разбереш, че не си прав изместваш умишлено темата в безмислена посока. Никой тук не е казал, че на знак СТОП не трябва да се спира. Много бързо забрави, че пуснатият от теб казус беше не дали се спира на знак Стоп, а дали синият автомобил трябва да мине първи.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
dannybo написа:jenshen, признавам ти го, че си цар на това да въртиш и да сучиш, само и само да не признаеш, че си сбъркал - законът бил лош, пътят бил такъв, другите участници онакива..........А и както в темата за мигача, като разбереш, че не си прав изместваш умишлено темата в безмислена посока. Никой тук не е казал, че на знак СТОП не трябва да се спира. Много бързо забрави, че пуснатият от теб казус беше не дали се спира на знак Стоп, а дали синият автомобил трябва да мине първи.jenshen73 написа:Хехе, разгеле. Само, че аз продължавам да си стоя на МОЯТА грешна теза и ще си седя и ще го чакам докато мине. Знак СТОП! СПРИ! ...Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:Елена, тезата ми е, че си спряла на знак СТОП! и седиш там докато ти се опразни кръстовището. Не разсъждаваш. И не, аз не съм ТИ, че да си въртя задника спрямо интереса, но ОЧЕВАДНО е, че освен да спориш - не умееш да разсъждаваш. Във всичките си постове защитавам, че на знак СТОП! се СПИРА задължително. А отсрещният НЕ Е длъжен да спира и си преминава. Но... както казах - слаба страна са ти разсъжденията, явно...И не съм гласувал в анкетата нарочно. Но аз на знак СТОП! спирам. Ако ще да е в гората и пътя с предимство да е покрит с паяжини.@dannybo: Говорим си за уникални знаци, нали така? Защо според теб табелите от група Б са единствените с уникални за себе си знаци? О да, ние си завиваме , а другия е на знак СТОП И да, аз съм на стоп, решавам да мина, щото ти ще завиваш? Ти виждаш, че съм на стоп и решаваш да завиеш - удряме се - познай от първия път кой е виновния - аз дето не съм спрял на знак СТОП или ти, дето си минал на ляво???Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
@ele: На знак СТОП! се спира. Другото дето можеш да го правиш е да чакаш такси. А дали ще чакаш завиващият дето не е на знак СТОП - е субективно, щото той виждайки, че си на знак СТОП може и да те отнесе като решиш да не кибичиш...Steliyan's Life!
Коментар
-
Хайде сега някой да прати официално запитване в КАТ. Да изчакаме експертното решение и спора да приключва.Аз гласувах с НЕ!Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
-
jenshen73 написа:@ele: На знак СТОП! се спира. Другото дето можеш да го правиш е да чакаш такси. А дали ще чакаш завиващият дето не е на знак СТОП - е субективно, щото той виждайки, че си на знак СТОП може и да те отнесе като решиш да не кибичиш...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
В случая съм съгласен с последния пост на ele, дефинирала го е с едно изречение.Да, ще спра, ще се уверя, че няма никой идващ от път с предимство и ще продължа. Няма да се съобразявам с този пред мен.На схемата на jenshen с предимство пред мен са само пътищата отляво и отдясно. Този пред мен няма предимство, с него сме на равностойни пътища, но той завива и от това следва, че предимството е мое.ПОДЧЕРТАВАМ, задължително ще спра, за да се уверя, че отляво и отдясно не идва никой.Ако този срещу мен може да използва този момент и мине, ОК, но ако аз съм спрял, след това тръгна и той ме удари, според мен вината ще е единствено негова.Друг е въпроса, че и аз като Snake, със сигурност ще го пусна, но ясно ще покажа какво мисля на майка му..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
mnpenchev
Stefanaki написа:НЕ!Чл. 46 (1) Пътен знак Б1 указва на водачите на пътни превозни средства, че са длъжни да пропуснат движещите се по пътя с предимство, което може да стане и без спиране.(2) Пътен знак Б2 указва на водачите на пътни превозни средства, че са длъжни да спрат на ,,стоп-линията", очертана с пътна маркировка, или ако няма такава - на линията, на която е поставен знакът. Преди да потеглят отново, водачите са длъжни да пропуснат пътните превозни средства, които имат предимство. Чл. 37. (1) При завиване наляво за навлизане в друг път водачът на завиващото нерелсово пътно превозно средство е длъжен да пропусне насрещно движещите се пътни превозни средства.Аз в ЗДвП или в Правилник за прилагане на ЗДвП никъде не съм видял да пише, че пътен знак Б1 ти дава предимство. Даже напротив
Коментар
-
Колега,гласувах с "НЕ" поради следната причина:знаците,които са поставени на кръстовището указват кой път или пътища са с предимство.Т.е.знака "Стоп" и знака"Пресичане на път без предимство" се отнасят само и единствено за пресичането на главния път.За двата автомобила на равностойни пътища си важат правилата за такива.Т.е.този,който е направо е с предимство.Сега,друг е въпроса,че при два различни знака,пътищата са неравностояни.Т.е.този със знак "Стоп" е длъжен да спре и да даде предимство на всички и да премине последен.Поне в София не съм видял(но и не съм гледал)такова кръстовище.Обикновено знаците са еднакви.Честно,на такъв казус не съм попадал,но честно казано не бих го пуснал.П.П.Аз не знам какъв е знака отсреща,но и той не знае.Така че би трябвало да навлезе в кръстовището и да спре,за да ме пропусне.1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.
Коментар
-
pavyan написа:Колега,гласувах с "НЕ" поради следната причина:знаците,които са поставени на кръстовището указват кой път или пътища са с предимство.Т.е.знака "Стоп" и знака"Пресичане на път без предимство" се отнасят само и единствено за пресичането на главния път.За двата автомобила на равностойни пътища си важат правилата за такива.Т.е.този,който е направо е с предимство.Сега,друг е въпроса,че при два различни знака,пътищата са неравностояни.Т.е.този със знак "Стоп" е длъжен да спре и да даде предимство на всички и да премине последен.Поне в София не съм видял(но и не съм гледал)такова кръстовище.Обикновено знаците са еднакви.Честно,на такъв казус не съм попадал,но честно казано не бих го пуснал.П.П.Аз не знам какъв е знака отсреща,но и той не знае.Така че би трябвало да навлезе в кръстовището и да спре,за да ме пропусне.Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:... а този, който завива наляво и НЕ ТРЯБВА да има предимство пред теб на ПОСОЧЕНАТА диаграма всъщност не е ДЛЪЖЕН да спре, защото е пропуснал преминаващите по пътя с предимство спрямо неговия, дефиниран при това със знак "ПЪТ С ПРЕДИМСТВО пред всички останали"...
Коментар
-
jenshen73 написа:По закон завиващият наляво е без предимство, но аз от позицията си на спрял на СТОП! ще го изчакам да мине пред мен..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар