Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

АНКЕТА! Кой ще мине пръв през кръстовището?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

АНКЕТА! Кой ще мине пръв през кръстовището?

Колегата paralesa впечатлен от "незнанието" ми на ЗДвП (ЗДП) ми е писал на лични с което направо ме размаза в стената като муха с вестник. Чувствам се объркан, оглупял и невероятно сконфузен. Най-сетне разбрах защо в Бургас не уважават знак СТОП - всички бургазлии четат темите в дейта биджи и са невероятно впечатлени от безумието там. Та колеги, казусът е следният:1. Кръстовище регулирано с пътни знаци2. Изпитна листовка, която е грешна? 3. Кой е с предимство. Ето го казусът. Ще направя и анкета за да знам от колко процента шофьори на италианки да се пазя.Променено заглавие на темата!1.13. Заглавията и мненията на темите се изписват задължително на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК.Модератор
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Абе защо просто не са два стопа? Но гласувах с НЕ.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
      Абе защо просто не са два стопа? Но гласувах с НЕ.
      Какво означават двата знака? Само се замисли и ... се замисли пак - за отговора си
      Steliyan's Life!

Коментар

Може и да съм забравил малко правилника Мисля, че сбърках в отговора си наистина Червеният автомобил има Стоп и не е длъжен да знае знака на другият. Така, че седи и чака, докато може да мине. Всъщност точно така бих направил при знак стоп.И нерегулирано кръстовище да беше, синият пак е с предимство. Съжалявам за прибързаният отговор.

Коментар

Да.
          Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

Коментар

Както нееднократно казвам - мигачите са само пожелателни елементи от регулирането на едно кръстовище Гледат се знаците и всеки един знак си има ИЗРИЧНО указано действие. Няма опция знак СТОП в това кръстовище да означава "тръгни" ако видиш ляв мигач отсреща
            Steliyan's Life!

Коментар

Danchojn написа:
              Може и да съм забравил малко правилника Мисля, че сбърках в отговора си наистина Червеният автомобил има Стоп и не е длъжен да знае знака на другият. Така, че седи и чака, докато може да мине. Всъщност точно така бих направил при знак стоп.И нерегулирано кръстовище да беше, синият пак е с предимство. Съжалявам за прибързаният отговор.
              При нелегулирано кръстовище червения е с предимсво, защото синия прави ляв.
              FIAT Nuova Punto 1.2 8V
              FIAT Grande Punto EVO 1.4 8V
              ...and justice for all

Коментар

Да.Причините за двата различни знака сигурно може да са много, но аз се сещам за едно на първо четене.От страната на знака "СТОП" може да няма видимост - а от другата страна - да има.
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Отговорът е "НЕ". Има път с предимство и път без предимство. Знакът "Стоп" не те прави с по-малко предимство от този срещу теб. И двамата сте без предимство по отношение на автомобилите по напречната улица. Измежду вас двамата този направо е с предимство пред този, който завива наляво. Знакът "Стоп" те задължава да спреш. Обърнатият празен триъгълник (едно време знак №1) указва, че си без предимство, но не те задължава да спреш.П.С. Точно така, Киро. Това е обикновено критерият за поставяне на знак "Стоп" -- видимостта. Но това не променя ситуацията с предимството измежду 2-те коли.
                  Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

Вие (не се обръщам само към автора на темата) в две теми изкарахте всички листовки грешни, пътните полицаи абсолютни аматьори, а изпитващите от ДАИ - въздухари. Това поради каква причина не разбрах - някакви изкривено самочувствие, че знаете закона точка по точка и можете да го цитирате, ако ви бутнат на сън, както и да го тълкувате, все едно вие сте го писали? Или просто интернет е идеалната среда за перчене и хвърляне на малко перушина?? Казусът е толкова елементарен, а дори го има и на листовка, така че няма да го коментирам. jenshen73, що не си изразиш мнението? Или те е страх, че може би грешиш??? Както казах и в другата тема - ако все пак си решил, че листовките са грешни - няма нужда да пишеш романи онлайн, най-добре драсни два реда на ДАИ да ги информираш, или може би не ти стиска.... знам ли?
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Все едно виждам кръстовището до кино Здравец в Русе.Регулирано е със светофари, когато не работят се кара според знаците.Отговорът е НЕ.
                      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Аз гласувах с "НЕ", но необмислих знаците и ако може да се поправя на "ДА" . Ти имаш стоп и си длъжен да чакаш, докато синия чака само ако има автомобили по пътя с предимство.
                        "Без сърца, сме просто машини"
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid
                        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Не съм се събудил и съм прочел криво въпроса. Предишният отговор да се счита за - червеният автомобил спира и чака. Място за коментар няма. Заради неспиране на такъв знак стоп, на празно кръстовище, баща ми отнесе акт, още си го спомням, макар да беше преди повече от 30 години.
                          Lancia Delta II 2.0 LS 16V '93

Коментар

AdViSoRa написа:
                            Danchojn написа:
                            При нелегулирано кръстовище червения е с предимсво, защото синия прави ляв.
                            Е точно затова казах първо НЕ. Но после като се замислих, реално бих спрял и чакал. Сега четох знаците и ще се окаже, че по правило червеният трябва да мине пръв, точно по тази причина, че се движи направо и двамата са на път без предимство. А с това удебеленото направо утрепах рибата - по-голяма глупост не бях писал скоро. Yellow_Flash_Colorz_PDT_30 Е, поне правилно съм гласувал.

Коментар

Working...
                            X