Става въпрос за буфер с 2 сателита. Свири си нормално, но през определен интервал ( около час), дори когато не свири се чува много остро препукване за няколко секунди и после спира. Пукането се чува и от двата сътелита. Някой знае ли каква е причината. П.С. Появи се след като едни юнаци го ползваха и е възможно да са го изтормозили.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пукане и пръщене на настолни колонки
Collapse
X
-
Проблем във филтриращите кондензатори - най-лесно ще го решиш като ги смениш. Струват стотинки. Спазваш полярността и си готов. Ако пращенето беше постоянно и изчезваше/увеличаваше при въртене на врътки за усилване корекции - щеше да е от там...Я под моето мнение има и още едно, доста вероятно, също...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
-
Хаха тва с телефона отпада, доста по различен звук е. Напрежението в мрежата не съм го мерил, но всичко друго(Телевизор, монитор, компютър итн.) си разботи нормално, не съм забелязал никакви отклонения, но все пак ще тръгна от там и ще го замеря. А кондензаторите остават ли като вариант, при условие че пръщят без да работят, включени са в мрежата и в компа, но не свирят и пак си пръщят?Bravo TD100
Коментар
-
Може да има нагар някъде, ако случайно имат механичен потенциометър за сила на звука, отбележи дали на по-ниски или по-високи стойности се забелязва.При мен такъв проблем имаше на ниски стойности, сега съм оставил на максимално volume и го управлявам преди входа на колоните.НО за да не е постоянен шум, едва ли е нагар.
Коментар
-
Ами то си е бръм и то сериозен, малко ми е трудно да опиша звука с думи. Обаче е много стряскащо стоиш си на компа, цари тишина, и изведнъж някъв гръм Yellow_Flash_Colorz_PDT_24 . Направо подскачам от стола. Тия дни, да се пооправи малко времето, ще ги карам в сервиз, понеже уж са в гаранция. Ще обясня какъв е проблема и ще ги насоча да проверят кондензаторите.Bravo TD100
Коментар
-
IGG написа:Хаха тва с телефона отпада, доста по различен звук е. Напрежението в мрежата не съм го мерил, но всичко друго(Телевизор, монитор, компютър итн.) си разботи нормално, не съм забелязал никакви отклонения, но все пак ще тръгна от там и ще го замеря. А кондензаторите остават ли като вариант, при условие че пръщят без да работят, включени са в мрежата и в компа, но не свирят и пак си пръщят?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:IGG написа:Хаха тва с телефона отпада, доста по различен звук е. Напрежението в мрежата не съм го мерил, но всичко друго(Телевизор, монитор, компютър итн.) си разботи нормално, не съм забелязал никакви отклонения, но все пак ще тръгна от там и ще го замеря. А кондензаторите остават ли като вариант, при условие че пръщят без да работят, включени са в мрежата и в компа, но не свирят и пак си пръщят?HONDA I-VTEC
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар