Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пукане и пръщене на настолни колонки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Пукане и пръщене на настолни колонки

Става въпрос за буфер с 2 сателита. Свири си нормално, но през определен интервал ( около час), дори когато не свири се чува много остро препукване за няколко секунди и после спира. Пукането се чува и от двата сътелита. Някой знае ли каква е причината. П.С. Появи се след като едни юнаци го ползваха и е възможно да са го изтормозили.
    Bravo TD100

Проблем във филтриращите кондензатори - най-лесно ще го решиш като ги смениш. Струват стотинки. Спазваш полярността и си готов. Ако пращенето беше постоянно и изчезваше/увеличаваше при въртене на врътки за усилване корекции - щеше да е от там...Я под моето мнение има и още едно, доста вероятно, също...
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

А дали скучайно не си държиш някой телефон около него макар и домашен безжичен ?! ГСМите постоянно си търсят сигнали клетки и т.н.

Коментар

А случайно да си мерил напрежението в мрежата когато се чува това пукане? При мен също имаше пукане. А също и пуканките в микровълновата отнемаше 10-15мин. Проблема беше 170в. по мрежата .

Коментар

Хаха тва с телефона отпада, доста по различен звук е. Напрежението в мрежата не съм го мерил, но всичко друго(Телевизор, монитор, компютър итн.) си разботи нормално, не съм забелязал никакви отклонения, но все пак ще тръгна от там и ще го замеря. А кондензаторите остават ли като вариант, при условие че пръщят без да работят, включени са в мрежата и в компа, но не свирят и пак си пръщят?
          Bravo TD100

Коментар

Виж дали става същото като са откачени от звуковата карта.
            Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Може да има нагар някъде, ако случайно имат механичен потенциометър за сила на звука, отбележи дали на по-ниски или по-високи стойности се забелязва.При мен такъв проблем имаше на ниски стойности, сега съм оставил на максимално volume и го управлявам преди входа на колоните.НО за да не е постоянен шум, едва ли е нагар.

Коментар

Когато е от филтриращите кондензатори се чува един много специфичен брум (бръмчене с честота 50херца).Но не и пръщене.Огледай хубаво платката за студени спойки.
                HONDA I-VTEC

Коментар

Ами то си е бръм и то сериозен, малко ми е трудно да опиша звука с думи. Обаче е много стряскащо стоиш си на компа, цари тишина, и изведнъж някъв гръм Yellow_Flash_Colorz_PDT_24 . Направо подскачам от стола. Тия дни, да се пооправи малко времето, ще ги карам в сервиз, понеже уж са в гаранция. Ще обясня какъв е проблема и ще ги насоча да проверят кондензаторите.
                  Bravo TD100

Коментар

IGG написа:
                    Хаха тва с телефона отпада, доста по различен звук е. Напрежението в мрежата не съм го мерил, но всичко друго(Телевизор, монитор, компютър итн.) си разботи нормално, не съм забелязал никакви отклонения, но все пак ще тръгна от там и ще го замеря. А кондензаторите остават ли като вариант, при условие че пръщят без да работят, включени са в мрежата и в компа, но не свирят и пак си пръщят?
                    Е в този случай - кондензаторите са единственият вариант
                    Steliyan's Life!
                    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

И при мен всичко си работеше. Нали ти казах за микровълновата, даже и тя. "Бавно", но работеше. Иначе точно същите симптоми бяха и при мен. Всичко си работи монитор, телевизор, компютър ... и изведньж дзззззззз-зз-дзззззззззз

Коментар

jenshen73 написа:
                        IGG написа:
                        Е в този случай - кондензаторите са единственият вариант
                        Вече съм съгласен ,щом е брум най вероятно кондензатора-те са за смяна .
                        HONDA I-VTEC

Коментар

Working...
                        X