Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как в мтел надписват сметки "легално" - доказателс

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Всички ревът от тоя Мтел! Писна ми и на мен, само цигански номера. Аз вече си взех карта на виваком, но немога да си махна мтел-а защото имам поне 10 мои приятели с които говоря много, а сме на лооп. Май ще е най-добре, да се махнем всички.
    Fiat Bravo 1.6 99г. - Г.И.
    Fiat Stilo 1.6 02г. - Г.И.

Коментар

Така правят всички монополисти и изобщо големите играчи на пазара. Не е само Мтел. Когато прекратих първия си договор с Глобул преди много години, ме накараха на напиша молба, за да ми върнат депозита за месеца, следващ прекратяването на договора. Да им се моля да ми върнат моите пари, които съм внесъл предварително за месец, през който вече няма да им бъда абонат... Е, аз съм тъп и упорит. Помолих се и ми ги преведоха по банкова сметка след около 2 месеца. Ставаше дума за 12 лв. А преди това мълчаливо си затраяха за тази сума, ако аз не бях попитал за нея, оставаше си за тях.Правят го и банките, които присвояват непотърсени с години дребни суми на клиенти. Просто служебно и законно им закриват влоговете. Писах ви преди време до какви скандали стигнахме с една банка в Пазарджик, която се опита да открадне по-малко от 10-ина лева от жена ми. Правят те на луд, поставят те в неудобно положение едва ли не да се унижаваш, за да си вземеш твоите пари. А в същото време въпросните оператори, банки и т.н. прибират стотици хиляди левове годишно точно от такива дребни суми.Тази година със същата банка (защото там ни превеждат заплатите) договорих скромен овърдрафт от 1000 лв. В купчината документи, които изчетох и подписах, зоркото ми око забеляза, че трябва да декларирам, че съм съгласен да се прехвърля към пенсионен фонд на ДСК?! Скъсах този лист и ги попитах това проблем ли е за целите на овърдрафта? Оказа се, че не. Ако мине, мине.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Понеже и аз имам съмнения за това и получавам някакви странни фактури, сега се загледах за кой ли път в електронната ми фактура. И о чудо... какво да видя02.11.10 10:30:58 088767**** Изходящ разговор Глобул 89 0,40Усещам скандали в близките 1-2 седмици, даже и като превъртях надолу съм звънял цели 3 пъти!!!

Коментар

Sev написа:
          това са технически грешкиникой няма да се занимава да "щрака" по билинга и да надписва сметкитепри всички оператори се случваМ-Тел доста се изложиха с тази нова велика система...особено зле се получи при хората сменили/преподписали абонаментите се в този период
          И аз така мисля. Също така се убедих, че покрай въвеждането на новата им система и забавянето на сметките с месеци станаха големи каши. Ако наистина сте убедени в своята правота, отивате директно в някой голям офис и започвайте да си търсите правата! "Господари на ефира" никога няма да се занимават с подобен проблем... отговорете си сами, защо никъде по медиите не чухте за хаоса, който бе настъпил в М-тел.
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

nikolovvd написа:
            Stefanaki написа:
            ... един приятел получи във фактурата си телефонни разговори в роуминг, а той дори нямаше задграничен паспорт (живее в Сливен,а не в граничен район на България, за да се "закачи" към чужд оператор).
            Може да е ходил към Елхово, Тополовград или на Южното черноморие. Тук във Видин хората си знаят и са си настроили телефоните на ръчно избиране на мрежа. Самите чужди оператори умишлено насочват клетки към нашата територия и увеличават мощността им, както и нашите правят същите номера. За М-Тел съм 100% сигурен, че е така, защото сигнала им изчезва на 5-10 км преди гр.Крайова (Румъния), който е на 90 км. от Видин. За сравнение Видин-Монтана е 91 км. Нещо повече! Преди години трябваше да заявиш пред оператора, че искаш да ти пуснат роуминг, но явно са видели келепира и ти го начукват докато се усетиш.
            Зная, че в пограничните райони е така. Аз когато се прибера в Силистра също си прехвърлям телефона на ръчен избор на мрежа. Поради тази причина изрично добавих текста в скоби. До колкото си спомням в деня на "проведения разговор в роуминг" моя приятел не е ходил никъде. Просто този оператор загуби доста клиенти завинаги, заради такива и други подобни "шашми на дребно".
            Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Stefanaki написа:
              По същата причина се отказах от М(ен)-тел преди малко повече от три години. Тогава един приятел получи във фактурата си телефонни разговори в роуминг, а той дори нямаше задграничен паспорт (живее в Сливен,а не в граничен район на България, за да се "закачи" към чужд оператор).
              Стефанаки, напълно възможно е. В определени моменти на 4-тия етаж в ИПФ в Сливен съм хващал обхват на Turkcell, и то на около 50% сигнал. Пробвах да се закача и се закачих. Така че е напълно възможно. Да не говорим, че в колата сислушам турски и гръцки радиа в движение из града без проблем. Зависи от метеорогичната обстановка. Съвсем сериозно.@Sev - грешки, грешки, ама що все в тяхна полза??? Що един път не сгрешат в наша полза, а? Нищо случайно няма на този свят, да знаете.@The Punisher - ти сигурен ли си, че този номер не е прехвърлен към Глобул?

Коментар

Заради подобни цигании, не искам повече да чувам за тях!!! Най-великото нещо беше като не искаха да ми отключат Блекберито, купено от тях, след изтичането на договора...... едно от обясненията беше "Е, Вие, какво се жалвате.... и без това сте го взели не промоция........" е*ахти промоцията - хиляда и кусур лева... В белите държави ги дават без пари, а тук ти дерат кожата....смешници..Добре, че беше колегата Predator, за което още веднъж му благодаря!!С гордост тази година изнесох 6 номера от тяхната мрежа към ВИВАКОМ
                BMW E90 320D
                ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Между другото, преди няколко дни научих, че една голяма фирма с над хиляда телефона си е преместила всички телефони от Мтел към друг оператор Мед ми капна на душичката

Коментар

Не знам, може и да съм звънял, може и да не съм. Звъня на много други номера извън телефеонния ми указател. Тъкмо се обаждах на колежка на *88 и тя ми каза това, и като я попитах аз аджеба как да разбера, че номера е прехвърлен тя ми казва, че 1 месец след прехвърлянето се уведомява. И аз си задавам моя следващ логичен въпрос. Кога е прехвърлен този номер? Тя почна да ми разтяга локумите, за клиентска парола и титуляр, след което ме прехвърли явно на по-обучения за разтягане на локуми колега и аз затворих, защото редовно чакам по 5 минути, докато на колегата му се навири.

Коментар

Не знам как е при Ментел, но като звъня на прехвърлен номер от Глобул към Виваком, ВИНАГИ преди да чуя свободно, чувам едно "пиуп", което означава, че номерът е прехвърлен в друга мрежа.

Коментар

Мен пък едно пиленце ми подшушна че в последните месеци мтел имат невероятни проблеми с интегрирано на ново закупена билинг система.Т.е не работи изобщо.До колко е актуална и акуратна информацията не мога да кажа, но доста колеги споделят че последните 2-3 месеца сметката им е една и съща до стотинка. Което е доста интересно.Има ли други такива случаи ?
                        Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                        ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

pr_00f написа:
                          Мен пък едно пиленце ми подшушна че в последните месеци мтел имат невероятни проблеми с интегрирано на ново закупена билинг система.Т.е не работи изобщо.До колко е актуална и акуратна информацията не мога да кажа, но доста колеги споделят че последните 2-3 месеца сметката им е една и съща до стотинка. Което е доста интересно.Има ли други такива случаи ?
                          Аз ще ти кажа истината каква е - изтрили са си част от базата данни: на тези хора, които имаха сметка като предишните месеци - е точно поради тази причина. Има и още нещо: разполагали са с стойностите на фактурите, но не са знаели коя за кой номер се отнася!!! Тъпаци!!
                          BMW E90 320D
                          ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                          ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
                          ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Аз не бях получавал фактура от септември! И сега точно преди празниците - 3 фактури в рамките на една седмица....знаех си, че трябваше да си спра разплащателния влог
                            Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Коментар

След прехвърлянето на номера ми от М-Тел към Виваком сметките ми паднаха на половина, а таксата ми е пак същата.Имам безплатни минути, както към Виваком, така също и към останалите мобилни оператори и стационарни телефони. Затова въобще не ме бърка кой телефон съм кой оператор е. Гледам да говоря кратко, за да не си пържа мозъка и това е!
                              Няма начин да няма начин!

Коментар

Има фактури и за декември :Р
                                In JTD I believe, in Nm I trust !

Коментар

Working...
                                X