Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

По добре с ABS или без ABS?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Накратко - щом е измислено и сложено в колата та даже задължително - има защо.Вече според условията трябва да се знае хубавата и лошата му страна.А за ф1 - колега те от там технологийте ги вкарват при нас И там с тракшъна и абс-а и сумати други системи колата се караше почти сама и те решиха да го докарват като в миналото.
    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Tочно в ей такова време съм адски доволен, че избрах Стило с ABS/ASR/ESP пред VAG само с ABS.Проведох малко тестове на една отсечка, като разкачих АBS централата, естествено компа веднага се разписка и записа грешки, но как да е.На чист, девствен сняг разликата без АБС е видимо голяма, да не говорим, че кривнах яко от пътя
      F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Стило с ABS/ASR/ESP пред VAG само с ABS.
        Аз не съм в час с тия купешки термини и как да разбера в новото ми Стило дали ги имам тия екстри ? До скоростния лосто имам три бутона ,първия като натисна волана почва да се върти още по леко , втория не знам за какво е, а третия май е само да запълни дупката и е празен.
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

jenshen73 написа:
          IGG написа:
          Аз съм без АБС, и не ме бъркаше, защтото на суха настилка с хубави гуми си спирах нормално дори и в екстремни ситуации. Взех да съжелявам за липсата му миналата зима, когато на сняг при натискане на спирачката колелата просто си блокираха, колата се плъзна, завъртя се и излязох от пътя. За щастие нямаше големи поражения. От тогава, това че нямам АБС постоянно ме държи под напрежение, ако пътните условия започнат да се влошават. Твърдо съм за АБС!
          Хъ, че то тук не липсата на ABS те е метнала в шубрака, а по-скоро факта, че на сняг/лед/мокро се кара на скорост без газ и без спирачки Аз вчера си тествах гумите по снежно-заледените улички във Варна - спираше си прекрасно, но ABS-а не спираше да сработва. Намаляването на скоростта обаче с преминаване от 4-3-2 върши по-добра работа Спирачки в поледици и сняг - никога!
          Да така е спирачката е в краен случай, но все пак има ситуации в които и тя трябва да помага. Ако имаше АБС си мисля че колата нямаше да тръгне като шейна и да се врътне, а щеше да остане една идея по управляема което да ми помогне да я задържа в пътя. Защото кола с блокирали колела, като тръгне на някаде, ходи я връщай в правия път. Аз знам че има техники, но всичко се развива за части от секундата и нямаш време да реагираш адекватно, докато АБС си знае кога и как да се задейства.
          Bravo TD100

Коментар

Аз като задал въпроса в предишната тема искам да вкарам едно условие. Та не говорим за сняг, пресен, пухкав, а за лед, стъкло без сняг върху него. Шофьора е с наклоност да скача върху педала на спирачката. Та - как ще спре за по-кратко разстояние с или без АБС? (без тракшъни, без Ебд-та и т.н. асистенти) ...

Коментар

Working...
            X