коцев написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
По добре с ABS или без ABS?
Collapse
X
-
Ако бях натиснал газта аз щях да продължа по пъта си в моето платно и пей сърце :D . Обаче натиснах спирачка и плачи сърце . http://kozev.moifoto.ru/121384?moifo...f0c19dd52dc0a4
Коментар
-
Естествено,че с ABS е по-добре !Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
TIP написа:ABS помага за да се запази контрол над колата, а не за да се спре по бързо..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Усещанията ти са правилни! При нормални условия - суха и чиста настилка, спирането е по-динамично от колкото с ABS.И обратно - при мръсна настилка (наличие на пясък, листа и др.), сняг, киша и т.н. ABS-а е незаменим помощник.Ако ми се появи възможност ще направя едно клипче за поведението на автомобила с ABS и без ABS на заснежен терен, тъй като мога да го изключвам, но за сега тук сняг няма. На сухо не ми се ескпериментира, защото е необходима по-висока скорост, а при 90-100 км/ч, ако блокират колелата трудно може да се прогнозира поведението на колата без ABS.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Не съм гласувал, понеже за 24 год. зад волана, за голяма моя радост не съм попадал в ситуация, в която да се е налагало да ме спасяват спирачките с или без АБС. Но си задавам един реторичен въпрос: Ако ползата от АБС-а е толкова голяма, защо го въведоха, а после го забраниха в автомобилите от F1?!Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
venco67 написа:Не съм гласувал, понеже за 24 год. зад волана, за голяма моя радост не съм попадал в ситуация, в която да се е налагало да ме спасяват спирачките с или без АБС. Но си задавам един реторичен въпрос: Ако ползата от АБС-а е толкова голяма, защо го въведоха, а после го забраниха в автомобилите от F1?!Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
Аз съм без АБС, и не ме бъркаше, защтото на суха настилка с хубави гуми си спирах нормално дори и в екстремни ситуации. Взех да съжелявам за липсата му миналата зима, когато на сняг при натискане на спирачката колелата просто си блокираха, колата се плъзна, завъртя се и излязох от пътя. За щастие нямаше големи поражения. От тогава, това че нямам АБС постоянно ме държи под напрежение, ако пътните условия започнат да се влошават. Твърдо съм за АБС!Bravo TD100
Коментар
-
Че се спира по-добре с ABS няма спор. Но има и лъжлива функция, понеже някои хора си мислят "Имам ABS, ще ме спаси" ... истината обаче е, че стигне ли се до включването на ABS-а нещата вече са излезли извън контрол...именно там е въпроса, да не се допуска това...Аз например ABS нямам и не съжалявам за това, просто си знам моите възможности и възможностите на колата и не ги надценявам.
Коментар
-
IGG написа:Аз съм без АБС, и не ме бъркаше, защтото на суха настилка с хубави гуми си спирах нормално дори и в екстремни ситуации. Взех да съжелявам за липсата му миналата зима, когато на сняг при натискане на спирачката колелата просто си блокираха, колата се плъзна, завъртя се и излязох от пътя. За щастие нямаше големи поражения. От тогава, това че нямам АБС постоянно ме държи под напрежение, ако пътните условия започнат да се влошават. Твърдо съм за АБС!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар