Понеже се развихри един такъв спор в друга тема,ми стана интересно и реших да пусна тази тема.Кажете си мнението по въпроса.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
По добре с ABS или без ABS?
Collapse
X
-
ABS-а е добре да е комплектован и със спирачен асистент, за да е по-ефективен.Спирачният асистент осигурява независимо от натиска на педала пълно спиране. Винаги се постига оптимален спирачен път. Той помага на водача дори в опасни ситуации, като увеличава спирачното усилие. Системата разпознава по по-бързото настъпване на педала на спирачката, че водачът спира поради критична ситуация. Докато шофьорът е настъпил педала, спирачният асистент увеличава по хидравличен начин спирачното усилие.П.П. Brake assist systems have become mandatory for all newly launched car and light commercial vehicle types in the EU. The regulation will apply to all new vehicles from February 24, 2011 as part of a new EU regulation that aims to improve pedestrian safety.С други думи, ако мислите да закупите нов автомобил изчакайте датата 24 Февруари 2011 година. След тази дата новите автомобили задължително трябва да са оборудвани със спирачен асистент.Няма начин да няма начин!
-
Темата ми прилича на "Цветен телевизор или черно бял?"Винаги ще се намери някой фен на черно-белите тв-та, ама това не значи, че са по-хубави.Не ми карайте да ви обяснявам ползите от АБС. Изобщо, такава тема може да го вълнува човек, който никога не е изпадал в рискова ситуация с кола С АБС. Карал съм какви ли не коли, разликата при екстремно спиране на сухо, мокро, сняг или лед е очевидна и неоспорима в полза на АБС.Дедрата ми няма АБС, за което страшно много съжалявам и ми се щеше да прехвърля АБС-а от Делтата, но се оказа мисия почти невъзможна и затова се отказах.Изгледайте това клипче, пък и ако разберете какво казват - още по-добре.http://www.youtube.com/watch?v=xd5KDvXbE3M
Коментар
-
За ESP съм напълно съгласен...а в тоя филм за ABS тестовете са малко преувеличени... с Ауриса ми се е случвало да ми се наложи да скоча на спирачките, както се казва и спира... ама ми се е случвало да натисна спирачката малко по-рязко, но не прекалено силно... ABS-са се включи и едвам спрях до колата пред мен... с пунтото поне знам, че нямам ABS и като ми се наложи да спра по-рязко - много ясно, че не набивам спирачки и да стоя и да гледам Хубаво е да имаш ABS, но да не разчиташ само на него edit: На клипа ме дразни, че са показали само какво ще стане ако "скочиш" на спирачките... а не, ако спираш като хората... Като се оправи времето ще взема да направя един тест как се спира по-бързо (1 и съща кола) - с и без ABS
Коментар
-
Ichkin написа:Geraka написа:Свикнеш ли и с ЕСП, после ти е гадно без него Макар че често го спирам Колкото и добър шофьор да си , друго си е да знаеш, че има някой зад тебEx: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI
Коментар
-
аз щот съм смотан шофьор и аз гласувах за ABS, оти с него ми е по-лесно!Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:Макар че ако спирачките си работат добре човек не може чак толкова да разбере дали има или няма ABS.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Малко бъркаш системите Николов..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Immortal написа:Темата ми прилича на "Цветен телевизор или черно бял?"Винаги ще се намери някой фен на черно-белите тв-та, ама това не значи, че са по-хубави.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар