проблемът идва от това, че някои хора се шашкат като педала започне да пулсира и го пускат
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
По добре с ABS или без ABS?
Collapse
X
-
Чувствам се точно като Ганчо, не съм гласувал защото впечатленията ми са само на практическа основа.Единствените пъти, когато се е налагало да спирам рязко и ми се е изправяла косата, това е когато съм бил в автомобил с ABS.Отървал съм удара на косъм.На автомобилите ми без ABS това не ми се е случвало. Спирал съм достатъчно бързо, почти без емоционално напражение и на достатъчно разстояние.За разлика от случаите с ABS, когато е било на милиметри..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
много зависи от конкретния автомобилсигурно никой тук не е карал две еднакви коли - едната със, другата безслужебната фабия е като шейна при внезапно спираненищо общо с Бравата, която също нямаше АБС, но трудно се стига до пързалянепри Бравото при нормални условия е много трудно задействането на АБС-а...даже мога да кажа че само при екстремно спиране се задейства
Коментар
-
Без АБС съм сигурен в способностите си ,но с АБС е малко по лесно поне не мислиш ,че няма да успееш да спреш.Когато се наложи екстремно спиране било то и на суха настилка повечето водачи без опит натискат педала с всичка сила и не го пускат.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Оцених АБС-а когато едно време пътувах за Смолян през зимата със тогавашното служебно Ауди А4 (с АБС). На разклона за Пампорово изведнъж ми изкочи един камион, в сняг, а под снега - лед. Натиснах докрай педала и вече виждах как се блъскам (тогава имах още Темпрата и тя нямаше АБС). Бях сигурен, че ще се блъсна. Дори бях забравил, че колата има АБС... в смисъл никога не ми се беше включвал, а и съм свикнал на Темпрата да нямам. Въпреки, че изглеждаше че колата няма да спре, спря на доста прилично разстояние ПРЕДИ камиона, при това без да поднесе или да се сурне. Абсолютно съм сигурен, че в същата ситуация без АБС щях да съм под камиона. Със сигурност.Вижте, тази система за това е направена и това й е работата. Да спорим дали върши работа, все едно да спорим дали свири свирката на съдията на един мач. Безсмислено е просто.В различни ситуации всяка кола се държи различно, донякъде и заради поведението на водача, но във всички случаи една и съща кола с и без АБС - с него ще спира по-добре при критични ситуации. При нормално спиране системата не се задейства и разлика няма.Отделно е психологическия момент, когато знаеш, че колата има АБС и караш по-смело, спираш по-късно и т.н.
Коментар
-
На истинските шофьори АБС им пречи, еми супер, аз съм лейм и на времето отказах чудна Брава ЖТД заради липсата на АБС.Еле пък като се продава кола без абс и продавача като почне:абс-а е за жени, без абс спира по-добре и т.н.Коцев, приятелю, пълни глупости пишеш, доколкото си спомням си ударил задницата, за тази цел не АБСа е причината, а липсата на ЕСП.F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Да задницата ми удариха ,защото се прекосах напречно в лявата половина на пътя. Въобще не очаквах такова завъртане на колата . Та нали уж за това е тоя АБС да задържи колата права по пътя след като с десните гуми съм набрал кал. А се получи това което не трябваше ,левите задържаха на мокрия асвалт ,десните отидоха на майната им и се прекосах на пътя .Никакво въртене на волана не помогна . А за толкова години на пътя все съм имал случай когато се е налагало да спра внезапно, било на сняг ,било на дъжд и колите все са си спирали нормално . А тук се получи едно завъртане без да мога да направя нищо.
Коментар
-
коцев написа:Да задницата ми удариха ,защото се прекосах напречно в лявата половина на пътя. Въобще не очаквах такова завъртане на колата . Та нали уж за това е тоя АБС да задържи колата права по пътя след като с десните гуми съм набрал кал. А се получи това което не трябваше ,левите задържаха на мокрия асвалт ,десните отидоха на майната им и се прекосах на пътя .Никакво въртене на волана не помогна . А за толкова години на пътя все съм имал случай когато се е налагало да спра внезапно, било на сняг ,било на дъжд и колите все са си спирали нормално . А тук се получи едно завъртане без да мога да направя нищо.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар