Всичко е възможно с две торби цимент в багажника. :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Навън вали сняг ,а аз съм с летни гуми...
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Аз се чудя на такива хора - трябва да си някой, който няма никакви проблеми и е абсолютно безгрижен човек и си търси адреналин, за да излезе в такова време с летни гуми. Аз само като доближа гаража, ме побиват тръпки, ако си помисля да изляза с летни гуми, да оставим настрана, че просто не ми се участва в такова приключение. Чудя се на упорството и безотговорността на някои - гледаш го, колата му се хлъзга насам-натам, той иска напред, тя отива назад, но той продължава да пали гуми. Никой не отрича превъзходството на летните гуми навсякъде освен на сняг, но сега просто е снежно време и с летни гуми не става.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
biker_81 написа:venco67 написа:Както обещах - пиша за експеримента, който си направих снощи. Пунтото с 4 нови летни "Корморана" се държа мъжки в снега. С малко зор тръгваше и също с толкова зор спираше. Но все пак никъде не ме подведе. Веднага след това по същия маршрут с Бравата с 4 зимни "Ласи" пътуването беше истинско удоволствие - никакъв проблем нито при тръгване нито при спиране. Преди падането на снега нямаше никаква разлика в поведението на двата автомобила. Моето лично заключение - зимните гуми имат предимство само и единствено на сняг. Но с по-внимателно шофиране не е проблем шофирането и с летни, стига разбира се, да имат добър грайфер. Виж на лед... там, може би само шипове помагат.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
nikolovvd написа:Vladim написа:Иначе сигурно и сега можеш да си намериш гуми като Вида, но останалото няма, как да го промениш!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
с летни става, ама да минеш 5-10-20-50 км на сняг, да прибереш колата, ама да минеш 500 км с летни на сняг след това 2 дни съм спал, така се чуствах. Козата си сака пръч и това е, не че не мога да овладея колата и с летни, ама със зимни е къде по-лесно и средната скорост, която държа е поне с 30%-40% по-висока, отколкото с летните.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
venco67 написа:Както обещах - пиша за експеримента, който си направих снощи. Пунтото с 4 нови летни "Корморана" се държа мъжки в снега. С малко зор тръгваше и също с толкова зор спираше. Но все пак никъде не ме подведе. Веднага след това по същия маршрут с Бравата с 4 зимни "Ласи" пътуването беше истинско удоволствие - никакъв проблем нито при тръгване нито при спиране. Преди падането на снега нямаше никаква разлика в поведението на двата автомобила. Моето лично заключение - зимните гуми имат предимство само и единствено на сняг. Но с по-внимателно шофиране не е проблем шофирането и с летни, стига разбира се, да имат добър грайфер. Виж на лед... там, може би само шипове помагат.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Vladim написа:emzo написа:Абе верно ли едно време , да кажем преди 20 години е нямало зимни гуми ?Че бащейко ми все така ми вика, едно време като нямаше зимни гуми .... кво ?Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Днес отново цял ден щъкам из града с летните си гуми.Никакъв проблем никъде. Навсякъде сняг сутринта, сега последно като ходих до Еконта, навсякъде лед. Имаме си и наклони, не е като да няма.Само пешеходците ме притесняват в това време, щото си мислят, че на лед можеш да спреш когато те изненадващо решат да пресечат пред тебе.По принцип могат да пресекат, ако не се хлъзнат и паднат пред колата. Тогава става интересно... Затова и като видя пешеходец, дето се чуди какво да прави - свиря с клаксона, намалявам до спиране, и ако пак не ме разбере - леко свалям прозореца и споменавам женските му роднини по възходяща линия Между другото, има една тайна, за каране с летни гуми през зимата, ама няма да ви я издам Всъщност са няколко тайни правила
Коментар
-
ФЕРАРИСТ написа:Но пък като гледам статистиката, смъртноста и тогава и сега е една и съща, само че тогава никой не говореше за "война по пътищата".....
Коментар
-
gamma написа:venco67 написа:Както обещах - пиша за експеримента, който си направих снощи. Пунтото с 4 нови летни "Корморана" се държа мъжки в снега. С малко зор тръгваше и също с толкова зор спираше. Но все пак никъде не ме подведе. Веднага след това по същия маршрут с Бравата с 4 зимни "Ласи" пътуването беше истинско удоволствие - никакъв проблем нито при тръгване нито при спиране. Преди падането на снега нямаше никаква разлика в поведението на двата автомобила. Моето лично заключение - зимните гуми имат предимство само и единствено на сняг. Но с по-внимателно шофиране не е проблем шофирането и с летни, стига разбира се, да имат добър грайфер. Виж на лед... там, може би само шипове помагат.Фиат Крома 1.9 16v+
Фиат Браво 1.6 16v
Фиат Мареа 1.6 16v
Коментар
-
Immortal написа:Днес отново цял ден щъкам из града с летните си гуми.Никакъв проблем никъде. Навсякъде сняг сутринта, сега последно като ходих до Еконта, навсякъде лед. Имаме си и наклони, не е като да няма.Immortal написа:Не бих казал, колега, че е една и съща.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
pi4_s_bravo написа:gamma написа:venco67 написа:Както обещах - пиша за експеримента, който си направих снощи. Пунтото с 4 нови летни "Корморана" се държа мъжки в снега. С малко зор тръгваше и също с толкова зор спираше. Но все пак никъде не ме подведе. Веднага след това по същия маршрут с Бравата с 4 зимни "Ласи" пътуването беше истинско удоволствие - никакъв проблем нито при тръгване нито при спиране. Преди падането на снега нямаше никаква разлика в поведението на двата автомобила. Моето лично заключение - зимните гуми имат предимство само и единствено на сняг. Но с по-внимателно шофиране не е проблем шофирането и с летни, стига разбира се, да имат добър грайфер. Виж на лед... там, може би само шипове помагат.TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
UNO 1.0 FIRE
Коментар
-
avvasilev написа:Моето скромно мнение е, че не са виновни летните гуми, а летните шофьори.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар