Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Навън вали сняг ,а аз съм с летни гуми...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И на Michelin Energy Saver няма указана посока. Има само Outside (Inside не съм видял, съжалявам) ... Така че погледни по-добре какво пише на гумата.
    Stilo 1.6 16v

Коментар

nikolovvd написа:
      Законите са си закони, но зимните гуми, ако си забелязал имат отбелязана посоката на въртене. С други думи взети са по-специални мерки за подпомагане на потеглянето. Самият грайшер е с формата на зъби, т.е. предната страна е по-ниска от задната и гумата все едно копае. От тук идва и лошото спиране на зимната гума. Ако не съм ясен ще се опитам да намеря снимки или да нарисувам нещо.
      Не съм съгласен, че грайфера е с формата на зъби. Грайфера на зимните, както и летните гуми трябва да е с една и съща височина на ламелите/блокчетата, както е при нови гуми. Разлика може да има при смачкани от интензивни спирания с тежка кола зимни гуми, тогава те стават като трион с 0.5-1мм. разлика между отделните ламели и работят по-добре при потегляне. Принципа на работа на зимните гуми е да използват нарязания си грайфер на ламели, които леко се огъват в посока обратна на натоварването им и с ръбчетата си захапват настилката/снега/леда. При изправянето на ламелите те избутват снега от грайфера и така почистват гумите да за готови за следващата порция сняг. Между другото има едни гуми, които са по-силни на спиране в сняг, отколкото на потегляне - Алпин 3 на Мишлен. Много балансирана гума, добра на сухо, мокро и лед дори, но малко слаба при потегляне на сняг.

Коментар

Какво се зачудихте сега пък, как щели гръцките митничари да разберат дали едни гуми са зимни, или не!?!? Все едно е много сложно да се направи списък с всички марки и модели гуми!?
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Абе не знам коя гума как се върти ,ама при нас в Пазарджик си вали доста стабилно снежец... Айде с вратите напред...
          Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
          Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
          EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Predatorsi написа:
            Абе не знам коя гума как се върти ,ама при нас в Пазарджик си вали доста стабилно снежец... Айде с вратите напред...
            Връщай летните гуми! :P
            Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Predatorsi написа:
              като гледам тук в Бургас как вали сняг, мога да си представя кво е в цялата страна
              Fiat Punto 1.1-Синята птица
              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
                Predatorsi написа:
                като гледам тук в Бургас как вали сняг, мога да си представя кво е в цялата страна
                я кажи сега в Бургас къде може да опъваме ръчна, че искам да видя дали имам ЕСП
                Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Е не е ли по-лесно да извадиш буксата на централата и да пребрoиш пиновете
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

kiselo написа:
                    donnna написа:
                    Predatorsi написа:
                    я кажи сега в Бургас къде може да опъваме ръчна, че искам да видя дали имам ЕСП
                    Където ти душа сака - разкопани улици дал бог!п.п. ти батка кво искаш от Бургас - те са нещо като морския Перник
                    Fiat Punto 1.1-Синята птица
                    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

И в Ямбол понатрупа 15-тина см. снежец. На жената Пунтото е с летни гуми и за това и преотстъпих Бравата с изпитани предната зима 4бр. зимни гуми "Ласа". За тези гуми, въпреки всеобщото мнение мога да изразя само суперлативи. За цена от 80лв/бр. няма друга такава зимна гума!Така! Аз тръгнах сутринта с Пунтото, обуто с 4 нови летни "Корморана", но снега ме "изненада" - като заваля в 8,30 ч. сутринта - та няма спиране. Утре ще споделя как се държи летен "Корморан" в сравнение със зимна "Ласа".
                      Peugeot 301
                      Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

venco67 написа:
                        И в Ямбол понатрупа 15-тина см. снежец. На жената Пунтото е с летни гуми и за това и преотстъпих Бравата с изпитани предната зима 4бр. зимни гуми "Ласа". За тези гуми, въпреки всеобщото мнение мога да изразя само суперлативи. За цена от 80лв/бр. няма друга такава зимна гума!Така! Аз тръгнах сутринта с Пунтото, обуто с 4 нови летни "Корморана", но снега ме "изненада" - като заваля в 8,30 ч. сутринта - та няма спиране. Утре ще споделя как се държи летен "Корморан" в сравнение със зимна "Ласа".
                        Ми как да се държи като пешеходец със сандали!
                        FIAT BRAVO 1.6
                        FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                        LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

И мен ме завари"непотготвен".Зимни гуми карани през лятото,ще видим дали ще се прибера от работа без последствия.Май ще се купуват истински.Някои,ако има 195х65х15 две читави на сносна цена да свирка.

Коментар

А пък съм с предни нови зимни dayton 195широки и съм доволен за сега но пък за задните не остана време да ги сменя а те са летни на мноого години и на всеки завои се завъртам като с ръчна много е яко но и опасноКато натисна спирачката и задницата хваща на някъде :P кеф ти завоиЛегналите полицаи ги взимам настрани луда работа
                            КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

Днес цял ден щъкам с 4 летни Continental из натрупалия от сутринта сняг.Не ми се случи никъде дори да поднеса, просто карам изключително внимателно. Нямам проблеми с потегляне или спиране (не ми се е налагало аварийно такова, ма и да се наложи, пак ще спра, щото карам с не повече от 30-35 км/ч.Липсват ми зимните гуми, ама, дано Дядо Коледа да донесе подаръци

Коментар

Е ама друго си е с ABS аз нямам такава джаджа и е гадничко като спирам
                                КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

Working...
                                X