Аз не бях изненадана от снега! Сложих зимните гумаци още към края на Ноември. То тогава си беше топло и нямаше изгледи, да вали сняг, но спуках една от задните ми летни гуми (която така или иначе си беше галош и се бях зарекла, да ихвърлям задната двойка), та направо си сложих зимните. Много съм доволна от снега и от колата. Само, дето си остана оня проблем, дето го имам с парното.... И все пак - нека ски сезона, да бъде открииит!!! ПП-Е, писна ми постоянно, да пукам гума! То ми се случва, поне три пъти в годината, да слагам резервна и поне още 3 пъти, да намеря някое винче забито, и стигам на ход до гумаджийницата, преди съвсем, да спадне гумата...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Навън вали сняг ,а аз съм с летни гуми...
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Orcinus
nikolovvd написа:Orcinus, хубаво ме цитираш, но чети какво пиша. Пиша за ПОТЕГЛЯНЕ и УСКОРЕНИЕ, а не за спиране!Никой не оспорва мнението ти, но аз нямам бокс като във Формула 1 и когато завали сняг да вляза и за 20-30 сек. да ми сменят гумите. А гумите са ми от хубавите - 271.60.
Коментар
-
Законите са си закони, но зимните гуми, ако си забелязал имат отбелязана посоката на въртене. С други думи взети са по-специални мерки за подпомагане на потеглянето. Самият грайшер е с формата на зъби, т.е. предната страна е по-ниска от задната и гумата все едно копае. От тук идва и лошото спиране на зимната гума. Ако не съм ясен ще се опитам да намеря снимки или да нарисувам нещо.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
popara801 написа:Да ви напомня,че зимните гуми се слагат не само когато има сняг,а при температура на асвалта по-ниска от 15градуса с цел по-добро сцепление.В тоя ред на мисли моята е от преди месец със зимни такива поне на задвижващите колела.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
nikolovvd написа:Законите са си закони, но зимните гуми, ако си забелязал имат отбелязана посоката на въртене. С други думи взети са по-специални мерки за подпомагане на потеглянето. Самият грайшер е с формата на зъби, т.е. предната страна е по-ниска от задната и гумата все едно копае. От тук идва и лошото спиране на зимната гума. Ако не съм ясен ще се опитам да намеря снимки или да нарисувам нещо.
Коментар
-
nikolovvd написа:Законите са си закони, но зимните гуми, ако си забелязал имат отбелязана посоката на въртене. С други думи взети са по-специални мерки за подпомагане на потеглянето. Самият грайшер е с формата на зъби, т.е. предната страна е по-ниска от задната и гумата все едно копае. От тук идва и лошото спиране на зимната гума. Ако не съм ясен ще се опитам да намеря снимки или да нарисувам нещо.Steliyan's Life!
Коментар
-
BolgAryan написа:А и най-малкото в общия случай имаш доста по-малка площ на гумата за сцепление със земята.jenshen73 написа:Значи не ти се е случвало да видиш зимни гуми без посока??? ИнтересноНяма начин да няма начин!
Коментар
-
jenshen73 написа:Попаров - под 7 градуса са смислени снежните гуми, ако ги печеш на 15 - за 2 сезона си заминават и на 3тия - си в нечий задник или не можеш да излезеш от местостоянката си...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:jenshen73 написа:Попаров - под 7 градуса са смислени снежните гуми, ако ги печеш на 15 - за 2 сезона си заминават и на 3тия - си в нечий задник или не можеш да излезеш от местостоянката си...Steliyan's Life!
Коментар
-
Абе то че я лющим ,я лющим ,ама не беше това целта на тая тема... Аз просто попитах дали всички са си сложили зимните гумета или има още объркани ,като мен...Ама вече и аз съм със зимни гуми ,така че...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Predatorsi написа:Абе то че я лющим ,я лющим ,ама не беше това целта на тая тема... Аз просто попитах дали всички са си сложили зимните гумета или има още объркани ,като мен...Ама вече и аз съм със зимни гуми ,така че...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
@Vladim: Ми виж темата - поне 2ма са със втора употреба "хубави" снежни гуми... Аз съм с всесезонни гуми, както писах и по-рано. Вече са на края на ресурса си, но ще изкарат още една зима и едно лято Догодина по това време ще мисля с какви удоволствия да си обуя колата, ако доживеем.Steliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар