Да ви напомня,че зимните гуми се слагат не само когато има сняг,а при температура на асвалта по-ниска от 15градуса с цел по-добро сцепление.В тоя ред на мисли моята е от преди месец със зимни такива поне на задвижващите колела.
FIAT BRAVO 1.6
FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW
Аз шеговито го казах ,че ме е изненадала ,но все пак вчера при нас грееше слънце цял ден ,и беше приятно ,като температура...Кой да предполага ,че днес ще осъмнем със сняг... Иначе смених антифриз точно преди 3 дни ,а в интерес на истината днес мислех да ходя да слагам зимните гуми ,които са Tigar и ги взех ,защото ми се налагаше ,докато уча в Смолян често да пътувам през Пампорово или Рожен ,а там си има доста сняг ,и досега никога с тези гуми не съм имал проблем...Преди колата я карах само с две зимни гуми отпред ,като се има в предвид "тежката" зима в Пазарджик...Вали около два пъти-три пъти ,а на другия ден по пътя няма нищо...Така ,че се надявам скоро да няма сняг по пътя и да ида да ги сменя...
Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Със зимни съм поне от един месец, че така както ми се налага да търча напред назад ит северния до южния край, не знаех къде ще ме изненада снега.Антифриза ми е добре, надявам се.Лятна течност, но не много. Колата в момента е в гараж, ламаринен, но на завет. Ще долея със зимна течност, но като тръгна в другиден.Тази сутрин, честит първи сняг и в югоизточна България.Пожелавам на всички безаварийни километри тази зима.
.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::. www.cyxap.com
Вали.Дори и в при нас, което е нещо изключително рядко явление.Дават го 3-4 дни все снежни, да видим...Антифриз - да, зимна течност на чистачките- да, зимини гуми - засега не, очаквам парични приходи и тогава. Не ми е проблем да карам с тези, които сега са на колата - сутринта даже тествах в снега от Ямбол до Сливен. От 20 зими, в които съм шофьор, зимни гуми съм имал в половината от тях, проблеми не съм имал, защото карам много внимателно. Не оспорвам предимствата на зимните гуми, при първа възможност ще сложа, но не ми е първа грижа.
С течността за чистачки малко се изложих. До онзи ден си карах с чиста водичка. И нали есента е суха, почти не използвам пръскалките и течността все си стои почти на максимума. Вчера като се застуди, ме хвана жал за чистачките да изхвърля принудително водата от казанчето и само долях към 300 гр. концентрирана течност за чистачки. На фона на общо 2 л. течност, не знам дали ще успее да я предпази от замръзване. Хубавото е, че колата ми по принцип е в гараж, а когато е в движение топлината под капака ще загрява и течността и се надявам да не замръзне.Антифризът не съм го сменял, като купих колата през септември, защото беше един такъв хубав, червен . Изтеглих в едно бурканче и го пробвах във фризера - не замръзна. Надявам се, че няма да ме предаде тази зима. Следващата сигурно ще го сменя.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Здравейте ,колеги...Тази година за пръв път ,зимата ме изненада и мен... Интересното е ,че днес ,като видях ,че вали сняг ,едва тогава се сетих ,че съм още с летни гуми... А най-гадното е ,че имам четири чисто нови ,които само чакат да влязат в действие ,но май ще чакам да спре да вали ,за да ги сменя...Интересно ми е дали има още изненадани от зимата ,като мен?ПП:Като се замисля ,много хора карат с летни гуми ,при сняг ,но на мен някак ми е некомфортно...
Ако са ти на джанти, не е проблем да си ги смениш, дори и да не са балансирани.По-добре ги сложи сам, балансирането винаги може да направиш някъде, а сигурно ще има и опашки сега.
Какъв сняг бре колеги....тука няма нищо. Аз съм готов с всичко. И зимни гуми, проверен антифриз, антимръз чистачки....само шейна още не съм взел за малката. Иначе парафин има. Само сняг дайте....
...Щом ви изненадва сняг в средата на декември, значи нещо не е наред.
Колега ,а не мислиш ли че всяка година управниците ги изненадва снегът в средата на декември и докато се впрегнат да го чистят той се е разтопил...Поне по Софето всяка година гледа по новините как всички са изненадани ос снега...Затова си мисля ,че за тези 4 години дето съм шофьор ,ми е позволено поне един път да си сменя гумите ,когато започне да вали сняг...
fuoco написа:
Predatorsi написа:
Здравейте ,колеги...Тази година за пръв път ,зимата ме изненада и мен... Интересното е ,че днес ,като видях ,че вали сняг ,едва тогава се сетих ,че съм още с летни гуми... А най-гадното е ,че имам четири чисто нови ,които само чакат да влязат в действие ,но май ще чакам да спре да вали ,за да ги сменя...Интересно ми е дали има още изненадани от зимата ,като мен?ПП:Като се замисля ,много хора карат с летни гуми ,при сняг ,но на мен някак ми е некомфортно...
Ако са ти на джанти, не е проблем да си ги смениш, дори и да не са балансирани.По-добре ги сложи сам, балансирането винаги може да направиш някъде, а сигурно ще има и опашки сега.
Гумите не са на джанти ,но след час вече ще са на колата...Добре ,че живея на главен булевард и снегът се е стопил от движещите се коли ,та успях да събера смелост и закарах колата в гумаджийницата ,която е на 20 метра от нас ,буквално... Оставих я и се прибрах на топличко ,и след малко ще ида да си я взема...
Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Да ви напомня,че зимните гуми се слагат не само когато има сняг,а при температура на асвалта по-ниска от 15градуса с цел по-добро сцепление.В тоя ред на мисли моята е от преди месец със зимни такива поне на задвижващите колела.
Коментар