Вече е със зимни гуми, днес ги купих , втора ръка но са хубави , Michelin, с 5 мм грайфер и 2007 дот, за 25 лв бройката толкова
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Навън вали сняг ,а аз съм с летни гуми...
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Не ми се нахвърляйте де, и аз съм за зимните гуми.Но да се казва, че хич не може да се кара с летни гуми в сняг и лед е доста пресилено.Който не вярва, да ми дойде на гости да му покажа как се изкачва голям наклон със сняг с летни гуми @vladim - Мен колегата Krasi_79bs ме удари отзад през лятото с летни гуми Бяхме чудна гледка, добре че на практика само се драснаха малко броните
Коментар
-
jenshen73 написа:Аз съм си с вездесъщите всесезонни гуми. Предвид, че и зимата във Варна е снежна максимум 2 седмици - не виждам смисъл от чисто снежни гуми...Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
///// написа:Predatorsi написа:Малко четки...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Едно интересно четиво - http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F1%F2%EE%E2%E5Зимните гуми са по добри само и единствено на сняг......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Orcinus
popara801 написа:Да ви напомня,че зимните гуми се слагат не само когато има сняг,а при температура на асвалта по-ниска от 15градуса с цел по-добро сцепление.В тоя ред на мисли моята е от преди месец със зимни такива поне на задвижващите колела.
Коментар
-
Не е така колега!Със зимни гуми колата има коренно различно поведение. При температури от 5 до 10 градуса с ленти гуми няма случай да потегля без да се задейства тракшъна, а със зимните много рядко се случва. В София съм имал случаи на светофара някой да се направи на "мъж" и да се опитва да си прави дръпки. Ами не стъва! Аз си потеглям лекичко, а оня с летните си остава да върти гуми на светофара. За поведението на завой няма да коментирам. В тези ситуации се обажда ESP-то, но да разчиташ колата да ти оправя грешките си е чисто самоубийство.Който не вярва да направи един експеримент. На сух път при температура 5 градуса - най-добре на летище или писта за определено разстояние се опитайте да постигнете максимално възможната скорост с летни и зимни гуми и после пишете отново. Още при 10 градуса лятната гума става на бакелит.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Има летни гуми и летни гуми. Както и зимни - и зимни.Ако се сравняват калпава зимна гума с оригинална маркова лятна, бъди сигурен, че от зимната можеш да направиш само поилка за овце, примерно В по-старите теми, в които дъвкахме пак този въпрос, има публикуван един тест на гуми, от аутоБилд ако не се лъжа. Та там еднахубава лятна гума разбива зимните на пух и прах, И при потегляне, и при спиране. Не на сняг, разбира се, а на студен асфалт.Естествено и ако си с хубава зимна гума пред някакъв летен галош "мейд ин гараж", е ясна работата.
Коментар
-
Хубава тема и много дъвкана! Ама никой не може да ме убеди зимата (макар и да не падне една снежинка, а само да е студ) да карам с летни гуми защото видиш ли нямало значение, както и лятото да карам със зимни гуми. Зимата съм със зимни, лятото с летни гуми.Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
Immortal написа:Не ми се нахвърляйте де, и аз съм за зимните гуми.Но да се казва, че хич не може да се кара с летни гуми в сняг и лед е доста пресилено.Който не вярва, да ми дойде на гости да му покажа как се изкачва голям наклон със сняг с летни гуми @vladim - Мен колегата Krasi_79bs ме удари отзад през лятото с летни гуми Бяхме чудна гледка, добре че на практика само се драснаха малко броните
Коментар
-
Mupo написа:А аз имам един въпрос. На лед (хубав, лъскав, без сняг върху него), един и същи автомобил с едни и същи гуми - с абс или без абс, ще спре за по-кратко разстояние?Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар