Да ви напомня,че зимните гуми се слагат не само когато има сняг,а при температура на асвалта по-ниска от 15градуса с цел по-добро сцепление.В тоя ред на мисли моята е от преди месец със зимни такива поне на задвижващите колела.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Навън вали сняг ,а аз съм с летни гуми...
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Аз шеговито го казах ,че ме е изненадала ,но все пак вчера при нас грееше слънце цял ден ,и беше приятно ,като температура...Кой да предполага ,че днес ще осъмнем със сняг... Иначе смених антифриз точно преди 3 дни ,а в интерес на истината днес мислех да ходя да слагам зимните гуми ,които са Tigar и ги взех ,защото ми се налагаше ,докато уча в Смолян често да пътувам през Пампорово или Рожен ,а там си има доста сняг ,и досега никога с тези гуми не съм имал проблем...Преди колата я карах само с две зимни гуми отпред ,като се има в предвид "тежката" зима в Пазарджик...Вали около два пъти-три пъти ,а на другия ден по пътя няма нищо...Така ,че се надявам скоро да няма сняг по пътя и да ида да ги сменя...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Със зимни съм поне от един месец, че така както ми се налага да търча напред назад ит северния до южния край, не знаех къде ще ме изненада снега.Антифриза ми е добре, надявам се.Лятна течност, но не много. Колата в момента е в гараж, ламаринен, но на завет. Ще долея със зимна течност, но като тръгна в другиден.Тази сутрин, честит първи сняг и в югоизточна България.Пожелавам на всички безаварийни километри тази зима..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Вали.Дори и в при нас, което е нещо изключително рядко явление.Дават го 3-4 дни все снежни, да видим...Антифриз - да, зимна течност на чистачките- да, зимини гуми - засега не, очаквам парични приходи и тогава. Не ми е проблем да карам с тези, които сега са на колата - сутринта даже тествах в снега от Ямбол до Сливен. От 20 зими, в които съм шофьор, зимни гуми съм имал в половината от тях, проблеми не съм имал, защото карам много внимателно. Не оспорвам предимствата на зимните гуми, при първа възможност ще сложа, но не ми е първа грижа.
Коментар
-
С течността за чистачки малко се изложих. До онзи ден си карах с чиста водичка. И нали есента е суха, почти не използвам пръскалките и течността все си стои почти на максимума. Вчера като се застуди, ме хвана жал за чистачките да изхвърля принудително водата от казанчето и само долях към 300 гр. концентрирана течност за чистачки. На фона на общо 2 л. течност, не знам дали ще успее да я предпази от замръзване. Хубавото е, че колата ми по принцип е в гараж, а когато е в движение топлината под капака ще загрява и течността и се надявам да не замръзне.Антифризът не съм го сменял, като купих колата през септември, защото беше един такъв хубав, червен . Изтеглих в едно бурканче и го пробвах във фризера - не замръзна. Надявам се, че няма да ме предаде тази зима. Следващата сигурно ще го сменя.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Re: Навън вали сняг ,а аз съм с летни гуми...
Predatorsi написа:Здравейте ,колеги...Тази година за пръв път ,зимата ме изненада и мен... Интересното е ,че днес ,като видях ,че вали сняг ,едва тогава се сетих ,че съм още с летни гуми... А най-гадното е ,че имам четири чисто нови ,които само чакат да влязат в действие ,но май ще чакам да спре да вали ,за да ги сменя...Интересно ми е дали има още изненадани от зимата ,като мен?ПП:Като се замисля ,много хора карат с летни гуми ,при сняг ,но на мен някак ми е некомфортно...
Коментар
-
Явор Митев
Какъв сняг бре колеги....тука няма нищо. Аз съм готов с всичко. И зимни гуми, проверен антифриз, антимръз чистачки....само шейна още не съм взел за малката. Иначе парафин има. Само сняг дайте....
Коментар
-
Yani76 написа:...Щом ви изненадва сняг в средата на декември, значи нещо не е наред.fuoco написа:Predatorsi написа:Здравейте ,колеги...Тази година за пръв път ,зимата ме изненада и мен... Интересното е ,че днес ,като видях ,че вали сняг ,едва тогава се сетих ,че съм още с летни гуми... А най-гадното е ,че имам четири чисто нови ,които само чакат да влязат в действие ,но май ще чакам да спре да вали ,за да ги сменя...Интересно ми е дали има още изненадани от зимата ,като мен?ПП:Като се замисля ,много хора карат с летни гуми ,при сняг ,но на мен някак ми е некомфортно...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Я вижте какво слънце е във Видин!http://www.webcambg.com/vidin_weather_webcam01.htmlНяма начин да няма начин!
Коментар
-
popara801 написа:Да ви напомня,че зимните гуми се слагат не само когато има сняг,а при температура на асвалта по-ниска от 15градуса с цел по-добро сцепление.В тоя ред на мисли моята е от преди месец със зимни такива поне на задвижващите колела.Душата в рая на Фиата оборотомера до края!
FIAT BRAVO 1.8GT
FIAT BRAVO 1.9TD ex
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар