Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Навън вали сняг ,а аз съм с летни гуми...

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

хубава тема за разрешаването на вечния спор, ама от всичко най много ме дразнят лафовете, че едно време нямало зимни гуми и летни гуми..ок , то едно време и кока кола не е имало, и за да си купиш москвич е било цял ритуал и месеци чакане, ама колеги съгласете се, че технологиите напредват.Имам желанието да видя някой от колегите с тея лафове, да идат и да направят анализ на една зимна и една лятна гума(ако има въобше къде да се направи такъв анализ), и да видим дали има смисъл от зимни гуми, или може и с летните да се кара.Че що да не, едно време също е имало зима и сняг, а е нямало зимни гуми.Аз за мен си знам, че от гумите има смисъл било то зимни през зимата или летни през лятото

Коментар

ма като се замисля... ми то едно време нямало обувки и хората ходели боси.-НЕ ни трябват обувкиЕдно време колите нямали климатик.-НЕ ни трябва климатикЕдно време.... ама сега не сме едно време не смеПък и едно време - кой ти помни всичко 1 към 1 - всеки се сеща за някой неща от едно време ама половината са леееко изопачена истина, щото ако всичко е скапано както през онова време за което се споменава, човек помни повече хубавите случки и се радва на тях и тях ги казва малко поокрасени.
      КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

А като се сетя - едно време мъжете бяха мъже, а не форумни лъвове ... Весели празници колеги, не е важно сцеплението важно е всичко да е истинско, и мъжете!
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

То хубаво , ама доста от сегашните мъже нямат та****...
          681-а - от тук започва България, 1878-а - от тук започва свободата, 1914 - от тук започва животът ни!

7:2 ( 1968г. ), когато пресата из Европа пише : "Отбора на народа победи със 7:2 отбора на властта"

Коментар

@jenshen, айде са кажи и за магьосниците едно време, та всичко да си дойде на място. Понякога нямаш спирка.Весели празници и от мен.

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

stefaka222 написа:
              Ето защо зимните гуми се произвеждат със специална съставка в каучука наречена "Silica". Така каучука остава еластичен и при много ниски температури. Най-общо казано не трябва да се разчита, че така наречените "всесезонни" гуми ще имат толкова добри показатели през зимата, колкото специално конструираните за целто зимни гуми. ПОГРЕШНО Е МНЕНИЕТО ЧЕ ЗИМНИТЕ ГУМИ СА САМО ЗА СНЯГ. Специалистите препоръчват използване на зимни гуми при температури под 7°C независимо дали има сняг!!!!!!!!!. Най-доброто сцепление с настилката за летните гуми е в диапазона 10-30°C, а за зимните гуми - между 0 и минус 20°C. Зимните гуми (обозначават се с M+S) гарантират еластичност, гъвкавост и върху заледени и заснежени настилки. За България оптималното време за поставянето им е средата на октомври, а смяната им с летните - след 14 април. Ако имате притеснения за шума, бъдете сигурни, че зимните гуми са точно толкова безшумни, колкото и летните.Пък и аз сам лично се обедих по неприятен начин че си е по добре със зимни гуми дори да е сух асвалта.
              Скъсваш се да говориш АБСОЛЮТНО НЕВЕРНИ НЕЩА!!!! Ти продаваш гуми ли? Ако е така, то пак не са простени глупостите, които пишеш и заблуждаваш аудиторията на форума!!! Не знаеш какво означава означението ’M+S’ (ТАКА НЕ СЕ ОБОЗНАЧАВА ЧИСТО ЗИМНА ГУМА, А ГУМА ЗА СМЕС ОТ КАЛ И СНЯГ!) четеш само рекламни сайтове, които напълно разбираемо изтъкват продуктите си, в частност зимните гуми. Лъжеш най-безцеремонно, че зимните гуми са тихи като летните!!! Карам с VREDESTEIN SNOWTRAC 3, чисто нови, гарантирам от ОПИТ, че са много по-шумни от летните ми гуми, а са победител в не малко класации иначе за 2009 година и в първите места за 2010!. И да, купих си ги чисто нови. И не са от руската серия, а холандски! Колата се държи ПРЕКРАСНО на сняг!!! НО САМО НА СНЯГ!!! На мокро се чува доста отчетливо "шумене" или "виене" отпред от гумите, аз да не съм глух? На сухо при минусови температури колата ми се държи по-зле, спира по-зле, при това без ексцесии върху нея, спрямо летните ми гуми?!?!? Защо? Мой приятел с Мареа кара с Гудиър Ултра Грип 7 и също не е очарован от поведението им на суха и мокра настилка. Хвани се сОпри да пишеш, за да си чешеш клавиатурата.

Коментар

Orcinus написа:
                Колата се държи ПРЕКРАСНО на сняг!!! НО САМО НА СНЯГ!!! На мокро се чува доста отчетливо "шумене" или "виене" отпред от гумите, аз да не съм глух? На сухо при минусови температури колата ми се държи по-зле, спира по-зле, при това без ексцесии върху нея, спрямо летните ми гуми?!?!?
                Чудесно - едно едно красноречиво мнение на човек каращ с фешън гума, и блестящо описал предимствата и недостатъците и.......чудя се още колко ли години ще се води тоя дебат......
                Alfa 156 2.0 TS
                Alfa 156 20VTurbo
                Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                  Чудесно - едно едно красноречиво мнение на човек каращ с фешън гума, и блестящо описал предимствата и недостатъците и.......чудя се още колко ли години ще се води тоя дебат......
                  Всяка зима... ама, защо... не знам!?!?!?! :D
                  Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Orcinus написа:
                    stefaka222 написа:
                    Ето защо зимните гуми се произвеждат със специална съставка в каучука наречена "Silica". Така каучука остава еластичен и при много ниски температури. Най-общо казано не трябва да се разчита, че така наречените "всесезонни" гуми ще имат толкова добри показатели през зимата, колкото специално конструираните за целто зимни гуми. ПОГРЕШНО Е МНЕНИЕТО ЧЕ ЗИМНИТЕ ГУМИ СА САМО ЗА СНЯГ. Специалистите препоръчват използване на зимни гуми при температури под 7°C независимо дали има сняг!!!!!!!!!. Най-доброто сцепление с настилката за летните гуми е в диапазона 10-30°C, а за зимните гуми - между 0 и минус 20°C. Зимните гуми (обозначават се с M+S) гарантират еластичност, гъвкавост и върху заледени и заснежени настилки. За България оптималното време за поставянето им е средата на октомври, а смяната им с летните - след 14 април. Ако имате притеснения за шума, бъдете сигурни, че зимните гуми са точно толкова безшумни, колкото и летните.Пък и аз сам лично се обедих по неприятен начин че си е по добре със зимни гуми дори да е сух асвалта.
                    Скъсваш се да говориш АБСОЛЮТНО НЕВЕРНИ НЕЩА!!!! Ти продаваш гуми ли? Ако е така, то пак не са простени глупостите, които пишеш и заблуждаваш аудиторията на форума!!! Не знаеш какво означава означението ’M+S’ (ТАКА НЕ СЕ ОБОЗНАЧАВА ЧИСТО ЗИМНА ГУМА, А ГУМА ЗА СМЕС ОТ КАЛ И СНЯГ!) четеш само рекламни сайтове, които напълно разбираемо изтъкват продуктите си, в частност зимните гуми. Лъжеш най-безцеремонно, че зимните гуми са тихи като летните!!! Карам с VREDESTEIN SNOWTRAC 3, чисто нови, гарантирам от ОПИТ, че са много по-шумни от летните ми гуми, а са победител в не малко класации иначе за 2009 година и в първите места за 2010!. И да, купих си ги чисто нови. И не са от руската серия, а холандски! Колата се държи ПРЕКРАСНО на сняг!!! НО САМО НА СНЯГ!!! На мокро се чува доста отчетливо "шумене" или "виене" отпред от гумите, аз да не съм глух? На сухо при минусови температури колата ми се държи по-зле, спира по-зле, при това без ексцесии върху нея, спрямо летните ми гуми?!?!? Защо? Мой приятел с Мареа кара с Гудиър Ултра Грип 7 и също не е очарован от поведението им на суха и мокра настилка. Хвани се сОпри да пишеш, за да си чешеш клавиатурата.
                    Колеги ИЗЛЪГАХ ЗА ВСИЧКО ЗИМНИТЕ гуми M+S са шумни и скапани и не стават за асвалт а само за сняг и кал.На сняг колата се е държи ПРЕКРАСНО !!! НО САМО НА СНЯГ просто пиша АБСОЛЮТНО НЕВЕРНИ НЕЩА!! ако караме на сняг и снега свърши трябва да спрем и да сложим други гуми!!!!!!!!!!Всъщност НЯМА ЗИМНИ ГУМИ И ЛЕТНИ НЯМАВЪОБЩЕ НЯМА гуми за асвалт има само гуми за вода и за кал+сняг Всички лъжат като казват че има зимни гуми - няма такиваВСИЧКО е търговска лъжа както казват някои колегиДаже и по бензиностанциите лъжат-- бензина и нафтата са едно и също дори двигателите са едни и същи - няма дизелови двигатели Това е една голяма лъжа на търговцитеОт утре махам зимните гуми и почвам да сипвам нафта вместо бензин НЯМА да ме лъжат бе няма колеги ПРАВИ СТЕ поклон пред вас
                    КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!

Коментар

BolgAryan написа:
                      @jenshen, айде са кажи и за магьосниците едно време, та всичко да си дойде на място. Понякога нямаш спирка.Весели празници и от мен.
                      Теб скоро са те оперирали от чувство към иронията ми се чини. Дано следоперативните симптоми не помрачават празниците ти! Весела Коледа!
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

В бензиностанциите лъжат.
                        http://www.pljuvalnik.com
                        Форумът за политически дискусии и теми. Изкажи свойто недоволство.

Фиат Брава 1.6 16 клапана 1998

Коментар

thedon написа:
                          В бензиностанциите лъжат.
                          Е то тва друга тема......
                          Alfa 156 2.0 TS
                          Alfa 156 20VTurbo
                          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                          Locost TF1 3.0V6

Коментар

Не е вярно, до сега не съм срещал бензиностанция, в която да лъжат - да сипват вода в горивата, да ментосват с измервателните уреди. И таксиджийте също не лъжат, винаги минават по най-прекия маршрут, а апаратите им отчитат разстоянията по-точно от най-новият модел лазерна рулетка на Bosch.Тази тема май си търси ключа... До следващата зима...

Коментар

евала бе колегииии, Честито рождество христово, направо съм потресен докъде стигна вечната тема.

Коментар

Dimo_J написа:
                                евала бе колегииии, Честито рождество христово, направо съм потресен докъде стигна вечната тема.
                                Честито и от мен! А иначе утре ще си монтирам едно копче за летни/зимни гуми, че вече ми писна от приумиците на природата! :D
                                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Working...
                                X