хубава тема за разрешаването на вечния спор, ама от всичко най много ме дразнят лафовете, че едно време нямало зимни гуми и летни гуми..ок , то едно време и кока кола не е имало, и за да си купиш москвич е било цял ритуал и месеци чакане, ама колеги съгласете се, че технологиите напредват.Имам желанието да видя някой от колегите с тея лафове, да идат и да направят анализ на една зимна и една лятна гума(ако има въобше къде да се направи такъв анализ), и да видим дали има смисъл от зимни гуми, или може и с летните да се кара.Че що да не, едно време също е имало зима и сняг, а е нямало зимни гуми.Аз за мен си знам, че от гумите има смисъл било то зимни през зимата или летни през лятото
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Навън вали сняг ,а аз съм с летни гуми...
Collapse
Заключена тема
X
X
-
ма като се замисля... ми то едно време нямало обувки и хората ходели боси.-НЕ ни трябват обувкиЕдно време колите нямали климатик.-НЕ ни трябва климатикЕдно време.... ама сега не сме едно време не смеПък и едно време - кой ти помни всичко 1 към 1 - всеки се сеща за някой неща от едно време ама половината са леееко изопачена истина, щото ако всичко е скапано както през онова време за което се споменава, човек помни повече хубавите случки и се радва на тях и тях ги казва малко поокрасени.КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
А като се сетя - едно време мъжете бяха мъже, а не форумни лъвове ... Весели празници колеги, не е важно сцеплението важно е всичко да е истинско, и мъжете!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Orcinus
stefaka222 написа:Ето защо зимните гуми се произвеждат със специална съставка в каучука наречена "Silica". Така каучука остава еластичен и при много ниски температури. Най-общо казано не трябва да се разчита, че така наречените "всесезонни" гуми ще имат толкова добри показатели през зимата, колкото специално конструираните за целто зимни гуми. ПОГРЕШНО Е МНЕНИЕТО ЧЕ ЗИМНИТЕ ГУМИ СА САМО ЗА СНЯГ. Специалистите препоръчват използване на зимни гуми при температури под 7°C независимо дали има сняг!!!!!!!!!. Най-доброто сцепление с настилката за летните гуми е в диапазона 10-30°C, а за зимните гуми - между 0 и минус 20°C. Зимните гуми (обозначават се с M+S) гарантират еластичност, гъвкавост и върху заледени и заснежени настилки. За България оптималното време за поставянето им е средата на октомври, а смяната им с летните - след 14 април. Ако имате притеснения за шума, бъдете сигурни, че зимните гуми са точно толкова безшумни, колкото и летните.Пък и аз сам лично се обедих по неприятен начин че си е по добре със зимни гуми дори да е сух асвалта.
Коментар
-
Orcinus написа:Колата се държи ПРЕКРАСНО на сняг!!! НО САМО НА СНЯГ!!! На мокро се чува доста отчетливо "шумене" или "виене" отпред от гумите, аз да не съм глух? На сухо при минусови температури колата ми се държи по-зле, спира по-зле, при това без ексцесии върху нея, спрямо летните ми гуми?!?!?Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Orcinus написа:stefaka222 написа:Ето защо зимните гуми се произвеждат със специална съставка в каучука наречена "Silica". Така каучука остава еластичен и при много ниски температури. Най-общо казано не трябва да се разчита, че така наречените "всесезонни" гуми ще имат толкова добри показатели през зимата, колкото специално конструираните за целто зимни гуми. ПОГРЕШНО Е МНЕНИЕТО ЧЕ ЗИМНИТЕ ГУМИ СА САМО ЗА СНЯГ. Специалистите препоръчват използване на зимни гуми при температури под 7°C независимо дали има сняг!!!!!!!!!. Най-доброто сцепление с настилката за летните гуми е в диапазона 10-30°C, а за зимните гуми - между 0 и минус 20°C. Зимните гуми (обозначават се с M+S) гарантират еластичност, гъвкавост и върху заледени и заснежени настилки. За България оптималното време за поставянето им е средата на октомври, а смяната им с летните - след 14 април. Ако имате притеснения за шума, бъдете сигурни, че зимните гуми са точно толкова безшумни, колкото и летните.Пък и аз сам лично се обедих по неприятен начин че си е по добре със зимни гуми дори да е сух асвалта.КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
BolgAryan написа:@jenshen, айде са кажи и за магьосниците едно време, та всичко да си дойде на място. Понякога нямаш спирка.Весели празници и от мен.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
В бензиностанциите лъжат.http://www.pljuvalnik.com
Форумът за политически дискусии и теми. Изкажи свойто недоволство.
Фиат Брава 1.6 16 клапана 1998
Коментар
-
Humppa
Не е вярно, до сега не съм срещал бензиностанция, в която да лъжат - да сипват вода в горивата, да ментосват с измервателните уреди. И таксиджийте също не лъжат, винаги минават по най-прекия маршрут, а апаратите им отчитат разстоянията по-точно от най-новият модел лазерна рулетка на Bosch.Тази тема май си търси ключа... До следващата зима...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар