По-рано в темата се изказах в подкрепа на зимните гуми през зимата, но уточнявам, че става въпрос за дни като тези. Иначе, аз слагам и използвам моите зимни гуми възможно за най-кратък период - други години към края на ноември и за 1 март ги махам. Тази година, понеже по неволя, в края на лятото, се обзаведох с едни нови всесезонни Пирели, още не съм слагал чисто зимните и трябва да ви кажа, че оня ден се наложи да изкарам колата да я поразтъпча в снега - представят се повече от прилично - нито за момент не усетих нестабилност. Докато миналата зима, при абсолютно сух асфалт в Прохода със зимните се хлъзгах в един завой, така че, ако няма екстрмни снеговалежи и неотложни мои пътувания, зимните тотално ще ги отсвиря за тази зима.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Навън вали сняг ,а аз съм с летни гуми...
Collapse
Заключена тема
X
X
-
petio4528 написа:То дано не идва западният сняг,че като тледам по новините какви поразии прави....!8 дена рекорд по снеговалеж обявиха по новините,при това положение само танкове и БТР ни оправят.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:...Интересното е, че през 1996 нещо не се чуваше за ЗИМНИ гуми дето да ходят върху снега... Това рекламата е ЯКО нещо, честно.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:jenshen73 написа:...Интересното е, че през 1996 нещо не се чуваше за ЗИМНИ гуми дето да ходят върху снега... Това рекламата е ЯКО нещо, честно.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
Колкото и да ме убеждавате че лято зима може с едни и същи гуми, аз все си мисля обратното.За този месец около 10 пъти щях да направя катастрофа защото смених само предните, а задните си останаха мишелинки на 10000км обаче летни, зарадикоето на всеки завои бях като с ръчна на лед, а на всяко спиране задницата се местеше настрани. Вчера сложих зимни гуми и си правих експрерименти с колата, сега се радвам че сложих зимните Казваме зимни защото са за ниски температури не защото и единствено са за сняг.Самият каучук е по мек и при студено време има по добро сцепление на пътя.За каране на сняг зависи от шофера не толко от гумите, но зимните са си супер за зиматаСнега може да бъде 10 дни но ЗИМАТА е 3 месеца което налага ЗИИИМНИ гуми те не са измислени само за сняг , за сняг са измислени веригите и шиповетеКУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
stefaka222 написа:Колкото и да ме убеждавате че лято зима може с едни и същи гуми, аз все си мисля обратното.За този месец около 10 пъти щях да направя катастрофа защото смених само предните, а задните си останаха мишелинки на 10000км обаче летни, зарадикоето на всеки завои бях като с ръчна на лед, а на всяко спиране задницата се местеше настрани. Вчера сложих зимни гуми и си правих експрерименти с колата, сега се радвам че сложих зимните Казваме зимни защото са за ниски температури не защото и единствено са за сняг.Самият каучук е по мек и при студено време има по добро сцепление на пътя.За каране на сняг зависи от шофера не толко от гумите, но зимните са си супер за зиматаСнега може да бъде 10 дни но ЗИМАТА е 3 месеца което налага ЗИИИМНИ гуми те не са измислени само за сняг , за сняг са измислени веригите и шиповетеFIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
-
Много искам някой поклонник на летните гуми да осъмне във Видин след дъжд при -15 градуса.Защо във Видин ли? Защото всяка година тук има по 10-тина последователни дни с температури от -25 до -15 през нощта и не повече от -10 през деня. Да видим за колко време ще му накъдрят ламарините. Аз му давам максимум до първото кръстовище. Докато живеех в Ямбол си спомням само една Зима когато съм бил 4-ти клас, защото тогава за първи и последен път съм се возил на шейна. Щом след 37 години все още си спомням това си правете сметка колко често се задържа снега в Ямбол.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Много искам някой поклонник на летните гуми да осъмне във Видин след дъжд при -15 градуса.Защо във Видин ли? Защото всяка година тук има по 10-тина последователни дни с температури от -25 до -15 през нощта и не повече от -10 през деня. Да видим за колко време ще му накъдрят ламарините. Аз му давам максимум до първото кръстовище. Докато живеех в Ямбол си спомням само една Зима когато съм бил 4-ти клас, защото тогава за първи и последен път съм се возил на шейна. Щом след 37 години все още си спомням това си правете сметка колко често се задържа снега в Ямбол.FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
-
marmil написа:nikolovvd написа:Много искам някой поклонник на летните гуми да осъмне във Видин след дъжд при -15 градуса.Защо във Видин ли? Защото всяка година тук има по 10-тина последователни дни с температури от -25 до -15 през нощта и не повече от -10 през деня. Да видим за колко време ще му накъдрят ламарините. Аз му давам максимум до първото кръстовище. Докато живеех в Ямбол си спомням само една Зима когато съм бил 4-ти клас, защото тогава за първи и последен път съм се возил на шейна. Щом след 37 години все още си спомням това си правете сметка колко често се задържа снега в Ямбол.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:А да си чувал, че в Коми при -30 градуса минават по пътя и поливат с вода? Градовете нямат канализация, а за І-ви Май с булдозери разчистват леда, който товарят на самосвали и изсипват в реката. У нас при такива температури палят само 10% от автомобилите.FIAT Punto ELX /1.6 / 90HP ГИ LOVATO EASY FAST
Коментар
-
Vladim написа:jenshen73 написа:...Интересното е, че през 1996 нещо не се чуваше за ЗИМНИ гуми дето да ходят върху снега... Това рекламата е ЯКО нещо, честно.nikolovvd написа:Много искам някой поклонник на летните гуми да осъмне във Видин след дъжд при -15 градуса.Защо във Видин ли? Защото всяка година тук има по 10-тина последователни дни с температури от -25 до -15 през нощта и не повече от -10 през деня. Да видим за колко време ще му накъдрят ламарините. Аз му давам максимум до първото кръстовище. Докато живеех в Ямбол си спомням само една Зима когато съм бил 4-ти клас, защото тогава за първи и последен път съм се возил на шейна. Щом след 37 години все още си спомням това си правете сметка колко често се задържа снега в Ямбол.Steliyan's Life!
Коментар
-
=Rudi= написа:jenshen73 написа:Аз тръгнах на 26.12.1996, майка ми и баща ми успяха да стигнат до Варна с кола на 14.01.2007Steliyan's Life!
Коментар
-
Няма да споря с теб, защото когато съм започвал висше във Варна ти си учил за триъгълници, а когато съм учил метеорология не си ходил още в детската градина. Разликата от Видин до Варна е не само 600 км, а в климата.Да колата върви без проблеми с четири зимни гуми и нито сняг нито лед я спират. Да не мислиш, че някой облизва улиците до сухо? Е гумите не са от 70 лв. и с парите за един комплект мога да си купя една Брава. Ей това е идея! Вместо да давам пари за зимни гуми си вземам една брава и на Пролет я хвърлям в Дунава! :DНяма начин да няма начин!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар