Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Идеи за външен термометър

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Добре, това с батериите не ми се струва голям проблем. Но външният датчик се чудя къде бих могъл да го поставя, щом не е предвидено закрепване . Явно някъде на терасата, което означава, че при една силна буря може да полети на някъде или поне да падне и да се счупи. А на какво разстояние могат да си комуникират датчика и вътрешния дисплей?
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

blagun написа:
      Пешо, много студено във вас бре...
      Бебетата се гледат на 20°, какво му е студеното. И ти като жена ми ...На 21 градуса умирала от студ ... :D
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
        blagun написа:
        Бебетата се гледат на 20°, какво му е студеното. И ти като жена ми ...На 21 градуса умирала от студ ... :D
        :D Дайте идея как да заключа термоглавите в къщи че и аз съм на тоя хал :D Аз ги намалям и коя от 2-те мине по мен ай па на 5Благуне как 26 бре аз на 22 съм по тениска на 26 се препотявам вече
        Bravo 1.2 16v
        Lancia Dedra 1.8 16v
        Suzuki GSXR250R

Коментар

Malone написа:
          blagun написа:
          Аз си правя 25-26 и съм си добре, джиткам си по тениска по цял ден ))Тук има някакви станции http://www.mit.bg/rw/categories/109-...ermometri.html
          BMW E90 320D
          ех. FIAT COUPE 2.0 16V
          ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
          ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

PREDATORst написа:
            :D Дайте идея как да заключа термоглавите в къщи че и аз съм на тоя хал :D Аз ги намалям и коя от 2-те мине по мен ай па на 5
            зависи какви саима вариант за някои
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

PREDATORst написа:
              Malone написа:
              blagun написа:
              :D Дайте идея как да заключа термоглавите в къщи че и аз съм на тоя хал :D Аз ги намалям и коя от 2-те мине по мен ай па на 5Благуне как 26 бре аз на 22 съм по тениска на 26 се препотявам вече
              Е знам ли, поне така ми показва станцийката...... или и аз да почвам да си търся нова такава
              BMW E90 320D
              ех. FIAT COUPE 2.0 16V
              ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
              ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Sev написа:
                PREDATORst написа:
                :D Дайте идея как да заключа термоглавите в къщи че и аз съм на тоя хал :D Аз ги намалям и коя от 2-те мине по мен ай па на 5
                зависи какви саима вариант за някои
                Ам ше треа да ги снимам че немам никъв спомен от марка или нещо от рода
                Bravo 1.2 16v
                Lancia Dedra 1.8 16v
                Suzuki GSXR250R

Коментар

snake написа:
                  Добре, това с батериите не ми се струва голям проблем. Но външният датчик се чудя къде бих могъл да го поставя, щом не е предвидено закрепване . Явно някъде на терасата, което означава, че при една силна буря може да полети на някъде или поне да падне и да се счупи. А на какво разстояние могат да си комуникират датчика и вътрешния дисплей?
                  Ама и ти как го мислиш този датчик - като за писано яйце говориш за него :D . Нито ще се счупи, нито ще отлети. Слагаш го някъде на завет на пода на балкона и си готов. Моят е с размер три кибритени кутии и освен това, има и две батерии 2АА вътре, така че си тежи доста, за да отлети. Ти можеш да го лепнеш и с двойно залепяща лепенка за по-сигурно. А относно чупенето - всеки път, когато чистя с прахосмукачката подмятам датчика като хокейна шайба из балкона. Падал е и от перваза и не мисли още да се чупи. Разстоянието при мен е около 6 метра и една стена. Предполагам, че до около 10 метра ще работят.
                  преди - TIPO
                  сега - VOLVO XC60

Коментар

[/quote] :D Дайте идея как да заключа термоглавите в къщи че и аз съм на тоя хал :D Аз ги намалям и коя от 2-те мине по мен ай па на 5[/quote]От двете страни на показателната стрелка(или показалец) на врътката нямаш ли две копченца, които се бутват щом нагласиш степента. Така заключват главата на желаната степен.
                    преди - TIPO
                    сега - VOLVO XC60

Коментар

:D Дайте идея как да заключа термоглавите в къщи че и аз съм на тоя хал :D Аз ги намалям и коя от 2-те мине по мен ай па на 5[/quote]От двете страни на показателната стрелка(или показалец) на врътката нямаш ли две копченца, които се бутват щом нагласиш степента. Така заключват главата на желаната степен.[/quote]Колега то май има такива копчета ама говорим за жената и щерката не за кучето!Все си мисля че ше се сетат за копчето
                      Bravo 1.2 16v
                      Lancia Dedra 1.8 16v
                      Suzuki GSXR250R

Коментар

Ееее, това е срещу случайно врътване по навик?А иначе можеш да ги пуснеш по пързалката като залепиш една лепенка с нови променени цифри. Така врътката ще е на 3, а ще показва 5 и всички ще са доволни. Ще седи винаги на пет, а ако застудее ще си знаеш, че имаш още ход до реална степен пет
                        преди - TIPO
                        сега - VOLVO XC60

Коментар

dannybo написа:
                          Ееее, това е срещу случайно врътване по навик?А иначе можеш да ги пуснеш по пързалката като залепиш една лепенка с нови променени цифри. Така врътката ще е на 3, а ще показва 5 и всички ще са доволни. Ще седи винаги на пет, а ако застудее ще си знаеш, че имаш още ход до реална степен пет
                          тва е идея,лошото е че и жената чете форума
                          Bravo 1.2 16v
                          Lancia Dedra 1.8 16v
                          Suzuki GSXR250R

Коментар

[quote="PREDATORst"]
                            dannybo написа:
                            Колега то май има такива копчета ама говорим за жената и щерката не за кучето!Все си мисля че ше се сетат за копчето
                            Няколко зими изкарах без да ме хванат като преместих стъклената тръбичка по скалата на един термометър. То не с много само с 2 градуса. :D . Е да ама в последствие изгорях и голяма кавга ми спретнаха като реших да се правя модерен и купих един електронен. жената забелязала веднага разликата между двата. И на него бях решил да му бая и да лъже но се оказа че за това време на ниски температури е взела че се е аклиматизирала. Пробвай може да има и при теб ефект. :D
                            BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

snake написа:
                              Явно ще е нещо такова, с вътрешен дисплей и безжичен външен датчик. Предполагам, че ще намеря начин да закрепя датчика стабилно някъде на терасата. Благодаря за идеите.
                              Що бе колега.. като има кабелче какво?Аз си купих от китайския магазин в бургас един, който ми показва само външна и вътрешна температура, както и най-висока и най-ниска.има и аларма.За 6 и 50 толкова.Вече 2 години не е мръднал, даже и батерии не съм сменял.

Коментар

dannybo написа:
                                Ама и ти как го мислиш този датчик - като за писано яйце говориш за него :D . Нито ще се счупи, нито ще отлети. Слагаш го някъде на завет на пода на балкона и си готов.
                                Е, на пода не ми се струва добро решение. Може да го настъпи някой. Тази тераса се и мие чат-пат, по инерция може да му лисна някоя кофа вода и да го удавя :D .
                                Dimo_J написа:
                                Що бе колега.. като има кабелче какво?
                                Не искам да дупча нито стената, а още по-малко дограмата. А що се отнася до температурата вкъщи, аз едно време бях много-много як и щур. И може би бях първият човек в Пазарджик, а и в София като студент, който тръгваше по къс ръкав още през февруари и така почти до декември. Кефеше ме да се перча, кръвта ми вреше. От известно време, както се изрази един приятел, огърчавях . Съвсем съзнателно го направих. Като отслабнах, открих някои позабравени усещания и промени в тялото си, почти всички положителни. С изключение на едно - станах много топлолюбив, все ми е студено вкъщи и с жена ми не можем да стигнем до споразумение. За да я излъжа на колко градуса е климатика, слагам го примерно на 25, а после някъде настрани нямалявам дистанционното на 20. И тя си мисли, че у нас са 20 градуса, защото нямаме вътрешен термометър. И вълкът (жената) сит, и агнето цяло .
                                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Working...
                                X