Не, не става дума за кола, астрата ми си има всичко необходимо. Става дума за домашен термометър, който да го виждам през прозореца и да ми показва външната температура. Дълги години имахме един стар живачен термометър, хванат с някакви винтчета за дървената дограма. Сменихме дограмата с PVC и тъй като беше грехота да я дупчим, залепихме с двойнолепещо тиксо някакво менте термометърче от външната страна на прозореца. Бурята онзи ден го издуха, за щастие. И без това показваше грешно. Дайте ми идея, може и линк към сайт на някой магазин, за качествен външен термометър.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Идеи за външен термометър
Collapse
X
-
Мисля, че в аптеките има добри термометри - дори аз последно оттам бях купувал от тези тръбните термометри, виждал си ги, дето показват доста голям диапазон от -40-50 до толкова над нулата. Но и при мен сега го има проблемът с дограмата, като по този начин ми се наруши комфортът да си наблюдавам външната температура, което, особено през зимата, го правех с голямо удоволствие, защото съм си малко педант и обичам да следя ниските температури. На мен също ще са ми интересни предложения, по-скоро за закрепване на термометъра отвън, не толкова за модел термометър.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
-
Re: Идеи за външен термометър
snake написа:Не, не става дума за кола, астрата ми си има всичко необходимо. Става дума за домашен термометър, който да го виждам през прозореца и да ми показва външната температура. Дълги години имахме един стар живачен термометър, хванат с някакви винтчета за дървената дограма. Сменихме дограмата с PVC и тъй като беше грехота да я дупчим, залепихме с двойнолепещо тиксо някакво менте термометърче от външната страна на прозореца. Бурята онзи ден го издуха, за щастие. И без това показваше грешно. Дайте ми идея, може и линк към сайт на някой магазин, за качествен външен термометър.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Идеи..... на ТСМ има много подобни термометри с радио връзка между външния и вътрешния датчик. Дори имат и разни накачорени функции да пиукат при зададена темп. Примерно за дизелджиите ако вън падне под -5 градуса тва нещо може да се нагласи да пиука че да слизат да препалват Помнят наи висока и наи ниска измерена темп и други подобни.Тего те ко му плащаш 18 лв http://tcm.dir.bg/_wm/catalog/item.p...=34613&dflid=3 в магазините на Конрад също има такива подобни.Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
термометър
Сложи си такъв като в колата с датчик навън а цифрите вътре или подобен http://www.tpetrov.com/search.php?pr...SH102+IN%2FOUT и тук има доста http://orderbg.com/index.php?main_page=index&cPath=413 или търсиш такъв като на снимката той е за прозореза
Коментар
-
В Конрад, а и на други места продават термометри измерващи вътрешна и външна температура, като за външната се използва безжичен датчик с батерийки. Според конкретният модел устройствата имат памет за най-ниска и най-висока отбелязана температура, аларма, часовник... Всичко това за цена около 20лв. Външният датчик се закача на винт, но моят съвет е да му измислиш друго захващане, защото на винта просто виси, а при една буря на един колега датчикът му литна! Също така е много важно, къде ще го монтираш за да не го пече слънце, да не го вали дъжд (не съм сигурен, че е напълно влаго изолиран) и да не е прекалено на завет, защото иначе ще слагаш едни 2 градуса надолу за да получиш по-истинска информация.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Slavi_Lancia написа:Идеи..... на ТСМ има много подобни термометри с радио връзка между външния и вътрешния датчик. Дори имат и разни накачорени функции да пиукат при зададена темп. Примерно за дизелджиите ако вън падне под -5 градуса тва нещо може да се нагласи да пиука че да слизат да препалват Помнят наи висока и наи ниска измерена темп и други подобни.Тего те ко му плащаш 18 лв http://tcm.dir.bg/_wm/catalog/item.p...=34613&dflid=3 в магазините на Конрад също има такива подобни.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Sev написа:в студа батериите на предавателя заминават за нула времеex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар