Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Няма промени в цените на винетките

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

BolgAryan написа:
    Контра - защо трябва да купуваш две коли?
    Реконтра - за "гъзарията" да имаш две коли, плащаш два данъка и две застраховки ГО, винетката няма нищо общо.
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Че купи си една винетка и си карай само нея кола извън града. Винетката не е задължителна в града. Пак си бъди гъзар.Семейството ми използва три коли и една годишна винетка, на моята, понеже пътувам постоянно.Другите са със седмична винетка, когато се наложи. Но гледам да не се налага.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
        Че купи си една винетка и си карай само нея кола извън града. Винетката не е задължителна в града. Пак си бъди гъзар.Семейството ми използва три коли и една годишна винетка, на моята, понеже пътувам постоянно.Другите са със седмична винетка, когато се наложи. Но гледам да не се налага.
        То точно това ще стане - и ефекта за държавата ще е нула, само ще се дразнят хората.

Коментар

Аз не разбирам! Нали парите от винетките трябва да отиват за направата и подържането на извънградските пътища?Ако искам да отида от с. Сусурлево, до с. Долно нагорнище за растоянието от 8 км (между селата) изминато за около 30 мин. поради факта, че пътя е дупка до дупка защо Аджеба ми трябва винетка?
          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
          Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

Защото такъв е реда.
            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
            www.cyxap.com

Коментар

Ами да, ако искаш и с другата да караш по пътната мрежа ще си купиш винетка. Никой не те задължава, нито пък ограничава.

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Malone написа:
                Защото такъв е реда.
                реда не е справедлив си мисля аз! (плащам 10 лв. и си купувам правото да пътувам 7 дни по този участък, но той не е качествен)редно е ли е да си платиш за некачествена храна или развалена пералня, печка, хладилник?
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
                Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic

Коментар

BolgAryan написа:
                  Ами да, ако искаш и с другата да караш по пътната мрежа ще си купиш винетка. Никой не те задължава, нито пък ограничава.
                  Е не две винетки за една услуга!!?? Много хитро. Значи който е с две коли да му е по-скъпо щото има наглостта да има две коли - егати разсъждението. Факт е, че ти можеш да бъдеш с тази кола само в дин единствен момент по пътищата!

Коментар

Ефекта за държавата изобщо няма да е нулев! Дори има малка частица плюс и за самите нас, защото има много случаи на разбити автостъкла заради винетката, сега няма какво да крадат като има номера написан.
                    --Старата ръжда любов не хваща!--
                    156 sportwagon 1,9 jtd 115
                    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
                      Ефекта за държавата изобщо няма да е нулев! Дори има малка частица плюс и за самите нас, защото има много случаи на разбити автостъкла заради винетката, сега няма какво да крадат като има номера написан.
                      а ще те смъдне ли сърцето ако през месец март си купиш друга кола, и няма да може да си прехвърлиш винетката, или пък недай си боже колата катастрофира или поради каквато и да е причина е извън движение и неможе да бъде оправена, а винетка е купена и неможе да се прехвърли на друга кола. Ами ако ти откраднат регистрационните тбели - и трябва да си вадиш нови??? Така, че не ми ги хвалете тия с изписаните номера.

Коментар

mitakkk написа:
                        Не съм съгласен - ти можеш ли едновременно да караш две коли?? За какво тогава трябва да купуваш две винетки?
                        голямо мрънкане голямо нещощом втората кола е само за градско и ефекта от писането на номера ще е нулев - за кво се дъвчим? защото май масово се менка едни винетка на 1,2,3 или повече колипо комшийски или по всякакъв принцип
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
                          mitakkk написа:
                          Не съм съгласен - ти можеш ли едновременно да караш две коли?? За какво тогава трябва да купуваш две винетки?
                          голямо мрънкане голямо нещощом втората кола е само за градско и ефекта от писането на номера ще е нулев - за кво се дъвчим? защото май масово се менка едни винетка на 1,2,3 или повече колипо комшийски или по всякакъв принцип
                          е не признавате, че не е справедливо и това е - нищо чудно да работите в ИАП. За една и съща услуга неможе да се плаща двойно - по-добре да се пише името на собственика от колкото номера на колата.

Коментар

mitakkk написа:
                            ... ако през месец март си купиш друга кола, и няма да може да си прехвърлиш винетката, или пък недай си боже колата катастрофира или поради каквато и да е причина е извън движение и неможе да бъде оправена, а винетка е купена и неможе да се прехвърли на друга кола. Ами ако ти откраднат регистрационните тбели - и трябва да си вадиш нови??? Така, че не ми ги хвалете тия с изписаните номера.
                            1. Като си дал няколко хиляди за кола и няколко стотин за смяна на консумативи, регистрации, данъци и такси, нима няма да намериш 67 лв. за винетка.2. Ако катастрофираш или колата не може да бъде оправена, то винетката ще ти е най-малкия проблем в сравнение с другите суми.3. Ако ти откраднат табелите, а и ще добавя - смениш предно стъкло, си има начин за оправяне и ти дават безплатно нова винетка.И какво излиза? Може да дадем 100+ лв. за гориво да пътуваме от точка А до точка Б. Там да потрошим още 100-200 лв. за ядене и пиене, а 67 лв. за цяла година ни се вижда много! Май само сме свикнали да хленчим и да се оплакваме. Винетки не купуваме, застраховка ГО не правим, за КАСКО да не говорим, данъци не плащаме, осигуряваме се на МРЗ, ама сме се загрижили за държавата. Не може да не даваш нищо, а да искаш от държавата, пътища, образование, да те пази от престъпници и т.н. На мен това ми прилича на циганска работа. Толкова ли нямаме 5.60 лв. (колкото кутия цигари и едно кафе) на месец или "шамар да е, аванта да е"!
                            Няма начин да няма начин!

Коментар

Няма промени в цените на винетките

nikolovvd написа:
                              mitakkk написа:
                              ... ако през месец март си купиш друга кола, и няма да може да си прехвърлиш винетката, или пък недай си боже колата катастрофира или поради каквато и да е причина е извън движение и неможе да бъде оправена, а винетка е купена и неможе да се прехвърли на друга кола. Ами ако ти откраднат регистрационните тбели - и трябва да си вадиш нови??? Така, че не ми ги хвалете тия с изписаните номера.
                              1. Като си дал няколко хиляди за кола и няколко стотин за смяна на консумативи, регистрации, данъци и такси, нима няма да намериш 67 лв. за винетка.2. Ако катастрофираш или колата не може да бъде оправена, то винетката ще ти е най-малкия проблем в сравнение с другите суми.3. Ако ти откраднат табелите, а и ще добавя - смениш предно стъкло, си има начин за оправяне и ти дават безплатно нова винетка.И какво излиза? Може да дадем 100+ лв. за гориво да пътуваме от точка А до точка Б. Там да потрошим още 100-200 лв. за ядене и пиене, а 67 лв. за цяла година ни се вижда много! Май само сме свикнали да хленчим и да се оплакваме. Винетки не купуваме, застраховка ГО не правим, за КАСКО да не говорим, данъци не плащаме, осигуряваме се на МРЗ, ама сме се загрижили за държавата. Не може да не даваш нищо, а да искаш от държавата, пътища, образование, да те пази от престъпници и т.н. На мен това ми прилича на циганска работа.
                              Николов , споделям мнението ти .Държавата е виновна само за това , че парите събрани от винетни такси се разхвърчават незнайно къде . Сметната Палата ми посочете къде е онагледила харчовете . Винетки трябва да се плащат , данъци за МПС също. Тогава може да се мънка и патърка.
                              FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                              FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Тея наще държавници са много тъпи и древнави с една винетка един автомобил в Швейцария с едни рег табели можже да караш колкото коли искаш само ги сменяш а тук на триците скъпи и пътищата ни пак мизерни.И ние мрънкаме за коли ами ако имам два тира и на двата трява да се купуват винетки ,че това е 2600 на тоя дето духа, по точно не духа ами се пъче само по телевизията.
                                FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Working...
                                X