Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Място за паркиране.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    ...

    Коментар


      #32
      Колеги. Просто няма друг начин. Затова прибегнах до този метод. Не е системно но понякога просто се налага. Значи, при положение че имаше около него 4 (4 места) които почти винаги са свободни. Обаче не .. той е със собствено мнение. Требе да спре на чорчик. Както и да е. Добре .. да махнем това че трябва да излизам рано сутринта когато няма градски транспорт. Да махнем на страна че трябва да ходя на другия край на София, но представете си че на някой от въпросния блок му беше станало лошо ? Как ще влезне линейка ? Или как ще го закарат в болница ? Как ще влезне пожарна ? Реторични въпроси разбира се. Но преди да се забодеш някъде си струва да помислиш какви може да са последствията. За теб последствията като закъснееш може да са мъмрене от шефа и т.н. ... но човешкия живот смятам ще се съгласите че е безценен. Въпросния каруцар дори не живее в нито един от 2-та блока които беше запушил. Живее през 2 блока от тези 2 блока. И решението е просто. Като няма къде .. просто няма да паркира. Как може аз като влезна в центъра да се въртя като муха около сладко в очакване да си намеря място където да не преча, а тоз тупан идва и ебава майката (с извинение за израза) на куп неща. И пак ви казвам. Паяците не работят в 4:30 сутринта. + това не вярвам и през деня да дойдат до Люлин защото приоритет-а на паяците е центъра където кашата е невероятна.

      Коментар


        #33
        И аз подкрепям zfa159!И на мен ми се е случвало да се мушвам на място където нямам право на избор как да паркирам. На следващата сутрин другите коли са се изнесли, а моята изглежда идиотски все едно нарочно съм заел място за 2 автомобила, а не 1.. Старая се в такива случаи да си места колата, така че да е удобно да паркира още един автомобил.Преди седмица видях, че предния номер е бил ритнат и е леко изкривен! Това сигурно го е направил някой глупак дето не е имал възможност да паркира, а моята кола не е позволявал на определено място да паркира и той (т.е. ако си мръдна колата с половин метър да речем на дясно, той би могъл да паркира от ляво на автомобила), НО вината не е моя защото когато аз съм паркирал от 2те страни е имало точно толкова растояние, че едвам да се измъкна от колата.В крайна сметка не мога да гледам колата нон-стоп и когато другите си преместят зле паркираните автомобили аз да притичам веднага и да я наместя както трябва. Въпреки това никога не съм запушвал някой... Трябва да има толерантност, а не да се правят такива цигании, като чупене, трошене, надраскване и т.н...
        FIAT Marea 1.9 JTD HLX

        Коментар


          #34
          Mitko написа:
          И втези случаи си има цивилизован начин и той се казва "Паркинги и гаражи". Много ги псуваме но точно в такива случаи не се сещаме за тях. Повече ще го шашнеш такъв като не си намери колата.
          Тия от Паркинги и Гаражи ти викат: Звънни в полицията и те ще се оправят. Звъниш в полицията, а ония ти казват: дайте си адреса и номера на колата, която ви е запушила гаража(двора) и изчакайте. След половин час пак им звъниш - айде бе хора кво става? А те - спокойно бе господине, за къде сте се разбързали... След още половин час още няма никой, а ти си седиш долу и чакаш тоя дето е спрял. Той идва, става лек скандал, ти му викаш: ще ти е.. майката, той ти вика и аз твойта и това кажи речи се повтаря ежедневно. С тая разлика, че вече не се занимавам с полицията и паркинги и гаражи. Преди имах и колчета пред нас (напълно законни и платени в общината), а тия общинари пък ми ги отрязаха. Абе просто какво да ти кажа - пълна порнография. От скоро дори се замислям да се преместя в по-малък град щото тука вече не издържам.
          Bravo 1.6 16v

          Коментар


            #35
            Ами и аз никой не съм запушвал.Съгласен съм случвало се е да спирам на тротоари и т.н. макар че не е редно обаче като влача монитор и кабели и т.н. с мен (занимвам се с компютри и тем подобни) не е много удобно да спра на 50-60 метра от сградата за която съм тръгнал и се завирам по беозбрзаен начин на тротоара ама съм за 10-тина минути не повече - значи ли това че през това време трябва да ми наритат колата,да ми разбият вратите и прозорците и т.н.Ако съм запушил някой да добре - да ми разбие прозореца и да я премести ама като не пре1а на друга кола на хората няма да им стане нищо за 10 минути да я заобикалят както аз без кола заобикалям по 300 коли на ден из центъра.А съвсем отделна тема е какво е виновна колата за това че аз съм безакълен и не мога да я управлявам както трябва за да я трошите нея?Може да е служебна или на някой познат - те какво са виновни за да им потрошите колите затова че аз или вие не си правим добре сметката или просто както писах по-горе не сме виновни защото ситуацията се е изменила.
            Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

            Коментар


              #36
              И аз никога не съм докосвал нечия кола, независимо, че всеки ден ми пречат и разсъждавам точно така - не колата е виновна, а шофьора.П.С. С изключение на 1-2 шута през целия ми съзнателен живот, но установих, че мен после ме боли крака, а на колата и шофьора нищо им няма!
              Bravo 1.6 16v

              Коментар


                #37
                Вижте сега. Не знам до колко внимателно сте чели пост-а ми. Но явно не ме разбирате какво искам да кажа. Никой не говори за спиране за по 10 мин 15 мин половин час и т.н. Аз говоря за следното. Пича идва си от работа в 6 и се забожда като първия каруцар перпендикулярно на остта на улицата и блокира входа/изхода на цели 2 блока. Да добре .. имал да стоварва (примерно) стоварва .. разкарва колата. Но ти да дойдеш да се забодеш като първия селяк и да си се прибереш през 2 блока разстояние без да те е еня че си запушил паркинга на 2 блока, и колата му ще стои до другия ден до 9 сутринта без да има пряка видимост ако се наложи да я премести .. тва е меко казано безобразие. Представете си че на някой от блока му беше станало лошо ? как ще влезне примерно линейка ? Ако решат близките му да го карат ... как ще стане като няма излаз ? Ако трябва да влезне пожарна ? Какво правиме тогава ? На всеки се е случвало да запуши някой. Но имаш едно на ум че този дето си го запушил може да излиза и те глозга едно такова от вътре. А тоя без никакви скруполи идва и ограничава по свое осмотрение правото на свободно придвижване на 2 блока.

                Коментар


                  #38
                  това в кой микрорайон ?
                  фиатче Браво 2.0

                  Коментар


                    #39
                    Да в този случай е (почти) разбираемо, обаче ще дам и друг пример:Преди 2 седмици се прибирам към нас и виждам, че на уличката която води към жилищния блок е "паркирана" кола перпендикулярно на пътя и за щастие имаше тротоар където все пак можеш да минеш (по 10см от 2-те страни ти остават). Като видях това "паркиране" съм го псувал много тоя защото все едно го е направил демонстративно.. *обаче* като се замислиш може да намериш логика дори в този случай. Точно там където беше "паркирал" е равно, но малко по нагоре на самия тротоар е сравнително голям наклона... така, че това което аз предполагам, че му е изпуснала ръчната спирачка или пък съединителя и така се е озовал препендикулярно на пътя..Това е само вариант, така, че дори за някой абсурдни на глед ситуации има обяснение.Обаче аз търся обяснение за друго. Днес излизам да правя някой дребни неща по колата и един съсед точно излезна и ми кажа, че някой е драснал леко по лака на моята кола!?! Погледнах и имаше леки драскотини, но не бяха дълбоки. До сега не ги бях забелязал, може и да е било тогава, когато са ми ритнали и номера! Предпупреди ме да следя за такива келеши дето драскат.. и нали се сещате какво ще му се случи когато го хвана? Ще го карам с приятели на Витоша в багажника!!!Много е вероятно тоя пед***ст винаги когато се връща от работа вечер да беснее, че няма свободно място за него... а моята кола винаги е паркирана (изполавам я в други часови зони)!
                    FIAT Marea 1.9 JTD HLX

                    Коментар


                      #40
                      преди доста години имаше един с едно полско фиатче ,дето паркираше пред блока точно до лампата където играехме на жмичка ...всяка вечер го молехме да не спира там (имаше 100 свободни места ) той не . и една сутрин се събуди :колато му в средата на пясъчника на площадката .30 метра разстояние до там .Сега като се видиме ,хем минаха 12-тина години ,носи на майтап за фиатчето ,макар да е изменил на марката p.s.малко лирично отклонение и от мене !
                      фиатче Браво 2.0

                      Коментар


                        #41
                        Не. За паркиране и преминаване през тротоара не може и да става дума. Тротоарите са адски високи (Най ниската част на тротоара е 2 педи). Това беше единствения път когато посегнах на чужда кола. Просто .. не шок ами не знам как да го опиша. В центъра съм се нагледал на какви ли не простоттий от гледна точка на паркиране, но този просто изби рибата. И седя и не вярвам че някой уруд може да спре така. Само тогава сам посягал. Иначе за драскотините ще ви кажа само че като си купих колата почти нямаше сабележка за външния вид. За 1 година я направиха меко казано на манерка. То не беше подпиране, то не беше чукване. 100 пъти се карах с тия покрай мене. Спре колата .. тръгне да излиза и като си отвори вратата .. като я лашне .. прас в мойта. Аз как може да излизам като Мистър Бийн от колата. Отварям вратата по 1 педя и излизам като .... промушвам се като змия. Обаче не. Отваря вратата и я засилва защото не може да се наведе и да си дръпне ръчката поради това че му е голям корема. Дръпва ръчката, бута вратата със все сила и го боли жезъла на любовта че блъска другите коли. И въпреки това .. не съм му посягал по колата. Карахме се .. но само толкоз. Обаче оня просто изби рибата.

                        Коментар


                          #42
                          истината е че тоя град е строен без идеята за перспектива и развитиедоста европейски градове са построени не по-късно от София но с малко повече поглед в бъдещето и днес именно ИНФРАСТРУКТУРАТА им поема потока от хора колкото до купищата бараки навсякъде - погледнете само в идеалния център по малките улички където всеки ден трошиме носачи и бензин да си търсим места колко бангии дрематСофия е просто безмозъчно сътворена кочина
                          Умолявам всички собственици на Audi между 1980-1995 да спрат незабавно с тия коледни маркучи под фаровете!!!

                          Коментар


                            #43
                            Sven написа:
                            Ами на тия който са им виновни селяните, те като са граждани има си платени паркинги. И гражданите са свикнали с задръствания и не се оплакват. Няма нищо чудно в това ,но на някой все друг му е виновен.Вижда се на кои.
                            Колега, струва ми се, че на мен искаш нещо да ми кажеш за това аз ще ти отговоря. Не виждам защо да ходя на платен паркинг когато аз си имам места за паркиране (гараж, двор - както искаш го наричай), постарал съм се да си ги осигуря, нали? Но заради някои други хора (било то граждани, селяни, чужденци и т.н) в повечето случаи имам затруднения да си ползвам собствените места за паркиране. А относно това как съм определил, че проблема ми е дошъл от провинциялистите - много е просто - никога цивилизован и образован човек не ми е спрял пред гаража. Все пак аз се карам с тях и аз по-добре мога да определя какъв човек стои пред мен.
                            Bravo 1.6 16v

                            Коментар


                              #44
                              chris написа:
                              Но заради някои други хора (било то граждани, селяни, чужденци и т.н) в повечето случаи имам затруднения да си ползвам собствените места за паркиране. А относно това как съм определил, че проблема ми е дошъл от провинциялистите - много е просто - никога цивилизован и образован човек не ми е спрял пред гаража. Все пак аз се карам с тях и аз по-добре мога да определя какъв човек стои пред мен.
                              Колега chris твоя проблем ми е до болка познат. До преди 1.5 година живеех при родителите си, където в съседство има няколко магазини за строителни материали! Клиентите не само, че спираха пред гаража ми, но и го правеха често на по 2 дори и на по 3 редици! Струвало ми е много време и нерви, та разбирам напълно негодуванието ти! Екземпляри всякакви - вижда те, че си отваряш вратата на гаража и спира , на съответната подкана да се помръдне отговора е "Ама аз за малко"! Е то на човек му причернее пред очите и е имало не една и две "случки" по такива поводи! Не мога да се съглася обаче с извода, който правиш - провинциалист=необразован и нецивилизован. От горният пост този извод си правя. А това е смешно и обидно най-вече, с всичките ми извинения...Не се учудвай, че много хора се засягат.
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

                              Коментар


                                #45
                                Аз когато си возя инвалидите (имам си цели 3-ма в с-вото) си позволявам да спирам пред гаражи ама за малко време и повечето пъти стоя в колата.Преди време един Опел Тигра пред Лещите София беше спрял на мястото за инвалиди и разбира се нямаше съответната карта (една синя,каквато аз имам) и аз не можах да спра на това място да изчакам майка ми която се прибираше от операция в чужбина и спрях пред самия вход.Тогава дойде един униформен служител и ми каза да си преместя колата защото си имало място за инвалидите и аз му посочих Опел-а като на всеки е ясно че 1.8 16V не е от най-инвалидните и по-важното нямаше карта.огава влезнахме в спор с униформения и едва ли не започнахме да се караме и той ми заяви че не можел да махне колата оттам защото не бил видял кога и кой я е спрял и нямал право.Разбира се аз защото съм устат му казах че не рабзирам как пък мен ме е видял и че и мен не може да махне.Стигна се дотам да викне паяк и да вдигнат моята кола а мен искаха да ме арестуват защото не съм се бил подчинявал представете си.Разбира се сега се съдя с осхраната на летището и в частност главния там (те го смениха вече с друг някакъв) и този моя човек.Ама странното е защо не вдигнаха другата кола,която е в нарушение ами моята....те тва е България какво да ви кажа...
                                Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

                                Коментар

                                Working...
                                X