Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Място за паркиране.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    sehnsucht написа:
    Цялата тая навалица я отдавам на това,че всеки пиклио станал на 18-19 вече има кола,каквато и да е,и поне още 1 член от семейството като има,паркингите се препълват!
    И аз съм 19 годишен пиклйо и сам съм си събрал пари за кола. Така че не те разбирам трябва ли да ставаме на по 25-26г. (колкото си навярно и ти БАТЕ) та да си купуваме. Който има възможност и желание да действа.
    FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

    Коментар


      #17
      ейй всеки се има за кореняк софиянец и се гордее с това Всеки има право да живее където си иска особено в България ,това кой откъде е няма никакво значение.Не го ли надраснахме това ,софиянец ,провинциалист ,селянин ,бедняк и т.н. Историята многоктарно е доказала ,че при бедствия ,войни и т.н. няма такива неща .А ние преди всичко сме българи .
      фиатче Браво 2.0

      Коментар


        #18
        sev написа:
        chris написа:
        Пикльовците не ми пречат, инфраструктурата си е О.К., просто тоя град си е пригоден само за местните. Ако всички се разотидат по родните си места нямаше да я има тая тема. Аз съм се родил в центъра и сигурно там ще си умра, преди нямаше проблем, а сега вече освен, че няма живо място за паркиране и селяндурите ми спират пред двора та да не мога спокойно да си вкарвам и изкарвам. Решението е просто - селяните да си ходят!
        прав си затова, че ти пречат си влезеш в дворано за това, че хората които не са родени тук са селяни е прекалено
        Може и да е прекалено ама то накрая ти избиват чевиите. Не са едно и две неща дето се прецакаха в тоя град заради тях. Задръствания, паркиране, липса на раб. места и подбиване цената на труда, липса но своб. места в университети, училища, детски градини и още стотици други неща.
        Bravo 1.6 16v

        Коментар


          #19
          Считам за необходимо да предупредя всички /в качеството ми на модератор/, че темата е на границата да излезе от рамките на добрия тон, респ. да наруши правилата на този форум! Вече неколкократно бяха използвани някои думички които са от двете страни на този ръб! Предлагам да "успокоиме топката" - иначе темата ще отиде в коша!Поздрави на всички - и софиянци и селяни ! kiro_of_the_day
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

          Коментар


            #20
            chris написа:
            Може и да е прекалено ама то накрая ти избиват чевиите. Не са едно и две неща дето се прецакаха в тоя град заради тях. Задръствания, паркиране, липса на раб. места и подбиване цената на труда, липса но своб. места в университети, училища, детски градини и още стотици други неща.
            така ено това са реалните условиявсеки се доказва и успява колкото можехората се борят за по-добър животнякои успяват други неа това, че разлика в стандарта на живот между София, Пловдив, Варна, Бургас е вярнодаже разликата само между София и останалите големи градове е голямаза малките да не говориммакар, че в София има хора които работят за без пари и като си платят квартирата не им остава нищо - но нали живеят в столицатавсеки си решава сам
            2015 Renault Megane Expression GT
            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
            Всичко за FIAT Bravo 2007

            Коментар


              #21
              Съгласен съм с модератора, че не е тук мястото и спирам. Само да кажа, че не говоря за кореняци и за 10 поколения назад, а за това, което стана последните 15-тина години. А кореняците са си кореняци - никой не е споменал гордост.
              Bravo 1.6 16v

              Коментар


                #22
                Вижте сега. Че проблема е в инфраструктурата е от ясно по ясно. Обаче има проблем и в манталитета на българина. С очите си съм виждал "пиклио" с "курва" .. от нямане какво да правят и решават от "Бухово" или ’Банкя" (да ме прощават жителите на тези квартали), и решават да се наврат в пиков час да хапват сладолет в центъра. Бе толкоз ли няма сладолед в някой по близък квартал ? Има и нещо друго. Живея в Люлин. Често ми се налага да ходя до Младост. Прави ми впечатление, че 80 процента от хората които ежедневно използват този маршрут се забиват в центъра. А ако се мине по "заобиколния" Люлин, Сливница, Сточна гара, Ситняково, Цариградско, Младост е с "ЦЕЛИ" 3 км повече. Еми една проста сметка. По заобиколния път се стига за 20 мин по кратко време. А за тези 20 мин в това изрудско задръстване в центъра и режима ’тръгни-спри" ще се изхарчи и повече гориво. Обаче не. Зора е да се заврем всички в центъра. За "шофьорите" които спират на място за 2-3 коли ... аз съм го решил. Повече няма да се занимавам с олигофрени. Ти и да му говориш, то не приема. Режи гуми, ритай ламарини и т.н. Наскоро ми хрумнаха и още 2 простотий. Едното е в ключалките да им цръцкаш лепило (от тия супер бързо залепващите) и с киселина от акумолатора му цръцни на предния капак. Като не приема .. така е.Искам да кажа и още нещо. Не правя разлика между Софиянец, Провинциалист, Негър, Бял и т.н. Обаче и тези които идват от провинцияте не правят нищо за да се "култивират". Не може да се изтропаш в центъра като на село на поляната. Бре погледни, местата за паркиране са дефицит. Като видиш че си спрял накриво, бре влезни .. премести я така че да може и някой друг да спре. А не да се изсулиш като пръдня из гащи ...Колкото до Софиянци и Провинциалисти. Не ние Софиянците се замислим как се живее в провинцията. Ако някой е ходил скоро по северна България, да види наистина какво значи МИЗЕРИЯ !!! Той ако има с какво да си изкарва прехраната няма да дойде тук. Той идва с надеждата да намери работа. Същото правят и Софиянци като отидат в чужбина. Нали ? Стяга куфарите и оп .. да търси прехрана ....

                Коментар


                  #23
                  The_Wicker_Man написа:
                  ...Режи гуми, ритай ламарини и т.н. Наскоро ми хрумнаха и още 2 простотий. Едното е в ключалките да им цръцкаш лепило (от тия супер бързо залепващите) и с киселина от акумолатора му цръцни на предния капак. Като не приема .. така е...
                  Ей, големи юнаци сте! Браво! Ама по този начин се принизявате до нивото на този, който наказвате.То вярно, че на простака нищо не можеш да му направиш, нито да го засегнеш, но представете си ако това го направят на Вас... Вой до Бога , нали?
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

                  Коментар


                    #24
                    Ами ще ти отговоря защо прибегнах до такива методи. Последния път когато бях непукист заради такова ’ИЗСИРАНЕ’ на паркинга ми излезна 70 лв за сега. Един цървул така беше паркирал че беше запушил паркинга на 2 блока. И няма излизане. Аз закъснявам за работа .. няма от къде да излезна и се принудих да излизам през едни бабуни. Леле като чух как ми задра отдолу генерацията. Направо ме заболя сърцето. Проби се задното гърне, Изпочупих си праговете ... въобще .. красива работа. Някой след това да ми пое разходите ? Нъцки. Еми тогава за простотията си и те ще плащат !!!

                    Коментар


                      #25
                      Мога да ти изброя десетки причини поради които аз пикльото на 17 години, като стана на 18 години ще си купя Фиат Уно (барака) или ако събера пари даже и Фиат Темпра (барака).1-та Всяка сутрин пътувам от Надежда до Студентски град и ставам сутрин 5:50 и излизам 6:20. Сутрин пътувам 40-50 мин, а следобед 1:30 - 2 часа в зависимост от задръстванията. В петък се прибирам в зависимост от задръстванията към 17:00 часа (понякога се прибрам и към 18:00 часа, а съм ученик все пак). Сутрин пак успявам да седна, но следобед това е почти невъзмовно, а отгоре на всичко пътувам с 94 и 280, който се е случвало да ги чакам по половин час, нали се сещаш зимата това колко е приятно в ,,топлия
                      Lancia Kappa 2.4JTD
                      Lancia Dedra Integrale 2.0 S.W.
                      Fiat Croma 2.0 i.e. - ex.

                      Коментар


                        #26
                        @The_Wicker_ManДобре де... представи си следната ситуация... Някой е спрял лошо на място за две коли... и друг без да гледа (защото не е и длъжен) спира до него... онзи си тръгва и остава втория... (ИСКАМ ДА КАЖА ЧЕ НЕ ВИНАГИ НЕЩАТА СА ТАКИВА КАКВИТО ИЗГЛЕЖДАТ!)Идва сега един "супер мен" и му реже гумите, чупи стъклата, хвърля кал, скача по покрива, сипва киселини, цъка лепила в ключалки, откача брони, сваля джанти, пише с маркери, драска с ключове... с две думи - държи се като маймуна... Е... аз ако го видя такъв, слизам долу и... - БОЙ!, докато не ми мине и не ме заболят ръцете... честно ти казвам! ... Недей да ги правиш тия неща защото само можеш да си изпатиш и нищо няма да спечелиш, уверявам те!И... когато някой спре на криво - той прави нарушение...Когато ти му направиш нещо по колата - това е престъпление!
                        FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

                        Коментар


                          #27
                          Mitko написа:
                          Не искам да наливам масло в огъня, но за мен пътя с кола и градски транспорт ми е еднакво време. Живея в Надежда и работя в Дружба 2. С колата пътя е 40 минути с маршрутка около 50. Няма да усетиш скорост на придвижване ако тръгнеш с кола за Ст. Град. Само ще хабиш много нерви по задръстванията. Най-краткият маршрут от Надежда е през Руски Паметник-Пирогов-НДК-Хемус-Семинарията-Симеоновско шосе-Ст.Град. Това обаче в километри. Сещаш ли се сега колко 20 мин. светофара има по пътя. Първото задръстване ще те хване още на Пирогов, после на десния завой под моста на влюбените. А почнеш ли да катериш към семинарията може да си купиш и 2-3 вестника за четене.
                          Може и да си прав, но поне ще ми е топло и няма да ми се налага да чакам по половин час рейс и да се гъчкам в него като риба в консерва и после да давам по 100 лева всяка зима за лекарства.2-ро Не мисля че всеки път когато ми потрябва кола спешно, аз трябва да се моля на съседи да закарат баща ми до болницата (баща ми има инсулт от 3 години, лек но не се знае кога ще му стане лошо и кога ще се нуждае от лекарска помощ), защото лйнеиките идват след половин час.П.П.: Нищо лично.
                          Lancia Kappa 2.4JTD
                          Lancia Dedra Integrale 2.0 S.W.
                          Fiat Croma 2.0 i.e. - ex.

                          Коментар


                            #28
                            Вижте сега. Сигурно ме мислите за най-големия простак , ама сте се объркали. Не ги правя тези мизерии на всеки. Просто на някой който го прави системно. Когато го направих, не беше от казаните ситуаций при който единия автомобил си тръгва. Просто ситуацията беше следната. Улица. Всеки нормален спира до тротоара успоредно на оста на пътя. За да остане място за минаване. Обаче нашия темерут беше спрял перпендикулярно. Личеше си че не го беше направил без да иска. Тва го е напавил от проклетия. Имаше цели 4 места да спре успоредно на остта на пътя, ама не. Това пиян човек няма да го направи. Просто темерут. От където и да го погледнеш. Колкото до колегата който каза за "паркинги и гаражи"... едва ли ще се навият да дойдат в Люлин и едва ли има някой в 5 сутринта който дори да ми вдигне телефона

                            Коментар


                              #29
                              Съгласен съм с по-голямата част от мненията до сега и точно поради тази причина когато мога не ползвам колата!Особено ако имам работа или среща през деня в центъра-задължително без колата,просто не си заслужава.Сутрин повечето пъти си ходя с автобуса на лекции-не се бутам по задръствания и не си развалям деня още от сутринта като гледам изцепките на някои около мене!Вярно по-бавно е,но пак няма голяма разлика.А и горивата поскъпнаха и гледам да поотвиквам малко.За колата сам съм си събирал парите и на семейство задължително трябва да има поне по една(за съжаление не е така).За сметка на делниците през петък събота и неделя съм навсякаде с количката-тогава е по-спокойно движението и можеш да усетиш предимството и удоволствието на това че си с автомобила си.Почти всяка седмица ходя и до село.Пред блока вярно че се понапълни уличката в сравнение с минали години и не всеки път си я паркирам под прозореца,но трябва да се свиква!
                              Fiat Punto 1.7 TD

                              Коментар


                                #30
                                Колега.грубо не си прав по повод на спирането перпендикулярно.Не се ли се замислял че когато е спирал може би не е имал друг избор.Аз в центъра често се завирам по безобразен начин само защото няма как иначе и после като се махнат останалите коли моята седи супер селски спрямо нормалния начин за паркиране така че не си прав че нокой го прави нарочно.Е има и такива ама не можеш да си сигурен.Ако между две спряни не както трябва коли не може да се спре нормално една остава варианта да се мушнеш перпендикулюрно на двете и да се паркираш.Обаче след 15-20 минути като се махнат другите оставаш да стоиш там все едно нарочно така си спрял което реално погледнато не е така.Другото което - паяците в София си имат телефон но не го знам вече (смениха го) и тъй като колата ми е инвалидна (в смисъл обслужва инвалид ама наистина не просто да се води така) си имам съответните привилегии и т.н. и един ден така един ми беше спрял на мястото пред блока (снабдено със съответната табелка за забранено спирането и инвалидно място един брой) и се обадих на въпросния тел и до няма 10 минути дойде паяка,отнесе колата и аз си спрях с моята.Това също важи за всяко място със съответния знак или както е писал по-преди колегата за онзи,дето спрял така че затворил паркинга на два блока.Така че има оправия за всичко и не е нужно да трошим и да блъскаме защото може собственика да ни види и да натроши нас или по-късно през деня или седмицата направо да ни смели колата - това е безсмислено в случая.
                                Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

                                Коментар

                                Working...
                                X