Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Място за паркиране.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Място за паркиране.

    Интересно ми е и затова пускам тази тема. Значи пояснявам че не става дума за центъра, просто защото там да намериш място за паркиране е "мисията невъзможна". Друго ми прави впечатление. Спомням си преди .. 5-6 години .. на паркинга какви мачлета сме правили. Паркинга празен .. а сега ? Сега като се прибера след 5 и просто няма къде да паркирам. Живея в краен квартал... просто не мога да си го обясня. Българина ли се замогна, какво стана .. не знам. Преди няколко дни казаха по една телевизия че такива автомобили които видимо не се местят ще бъдат отстранявани и от паркингите в крайните квартали без съгласието на собственика. Някой има ли на идея дали вече са тръгнали инспекторите който слагат стикерите с които ги уведомяват да бракуват колите. Супер се дразня като гледам некви бараки да заемат ценно място за паркиране. Така и така не ги карат .. ако ги върнат за желязо или ги продадът на части .. могат да изкарат и някой друг лев ...

    #2
    Интересно наистина,наскоро и аз се замислих по тоя въпрос!Навремето-преди 7-8 години и ние разцъквахме мачлета по паркинга пред блока,сега не след 5,а ми целодневно няма къде да се паркира,слагат се коли така,че да запушват,просто е пълен ад!И не е проблема в старите бараки,щото примерно на моя паркинг няма такива,а е пълно само с що-годе хубави коли!Цялата тая навалица я отдавам на това,че всеки пиклио станал на 18-19 вече има кола,каквато и да е,и поне още 1 член от семейството като има,паркингите се препълват!Просто колите много поевтиняха,и почти всеки за 1 година труд може да си купи Типо(примерно),да не говориме за все по-достъпните заеми....наистина едно време беше голям кеф цъкайки мачле,да удариш някоя кола с аларма

    Коментар


      #3
      sehnsucht написа:
      Цялата тая навалица я отдавам на това,че всеки пиклио станал на 18-19 вече има кола,каквато и да е,и поне още 1 член от семейството като има,паркингите се препълват!
      Тук вече мога да се направя на засегнат!В крайна сметка колега не си много прав зщото на моето семейство честно казано 2 коли са ни малко и ще обесня защо - първо аз си работя с моята защото ми е такава работата и без кола е немислимо просто.Второ брат ми има проблеми с крака и сам не може да ходи много много камоли да се ръга по рейсовете и му тръся кола.3-то майка ми е след 4та операция на гръбнака и само с кола ходи където и да е и то не кара тя а баща ми.Та логиката - след като аз по цял ден съм на работа следва че не мога да закарам никого никъде,баща ми също защото и той е на работа по цял ден и се комбинираме кои как да кара майка ми.Брата е с рейса за момента.....така че грубо не съм съгласен с теб колега!Ясно ми е че става дума за дупетата с парички които се возят до кафето ама все пак не обобщавай така за всички.Проблема се крие в друго - пред блока ми има поне 10 коли,които не се мърдат.Един таксиджия има 3 коли от които една смао е кара и се движи изобщо някога.Седят поне 3-4 коли само за части за едно Трабант-че и за една Лада.Останалото се кара сравнително често.Има и друго - повечето ми съседи имат една кола за града - малка и икономична за да е евтино и една за извън града - голяма и стабилна.И така винаги едната стои пред блока и заема място.
      Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

      Коментар


        #4
        И аз съм пикльо... ама ще ти кажа защо имам кола аз. ЗАЩОТО ТАКА СИ ИСКАМ! Освен това аз съм си роден в София и цял живот съм живял тук. И въобще не се чувствам виновен за това че имам кола в София
        FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

        Коментар


          #5
          Добре ние коли си имаме ама за сметка на нас много хора нямат така че компенсираме.Това че градът не е измислен за толкова коли не ни прави виновни.Проблема е че е недомислено.Хайде всеки да погледне пред блока си и да сметне има по едно място за всеки апартамент - не и то с пъти не стигат а не с 1-2-5-10 места.....Да туку що видях мнението на Tickle и съм съвсем съгласен с това че е потребност а не глезотия!
          Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

          Коментар


            #6
            Аз мисля, че не колите са ни много, проблемът е че инфраструктурата на града не е мислена за толкова превозни средства и места за паркиране. Всъщност за един нормален стандарт на живот няма нищо странно в това всеки член от семейството /след опр. възраст/ да има сорствен автомобил и не смятам, че е глезотия, а потребност.
            Bravo, 1.8 16V

            Коментар


              #7
              Не знам защо някои колеги се докачат! Факт е, че има немалко пикльовци, които са се сдобили по един или друг начин с някаква кошница само за да гъзареят (а не за да изкарват пари с нея или да возят болната си майка). Но в крайна сметка и това е нормално! Само че би трябвало да се спазва някакъв минимум от изиквания към техническото състояние, защото мисля всеки вижда какви гробници се търкалят по пътищата (навремето и моята първа кола беше евтина и в немного добро състояние; само че се хванах - четене, пробване, лежане под нея, мамата и я стегнах).И аз съм съгласен съм Tickle. С лек нюанс - според мен истинският проблем не е в това, че инфраструктурата не е мислена за толкова превозни средства, а че почти нищо не се прави за промяна на това положение. И ако преди 15-20 години (когато се чакаше по 10 години за нова кола) трудно може някой да бъде обвинен, че не е предвидил ежегоден внос от 200 хиляди (предимно стари) автомобили, оправдание за управляващите през последните 15 години няма!
              FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

              Коментар


                #8
                Абе да ви кажа честно, всички до тук сте прави. Както има и някви "пикльовци" - гъзарчета, така има и много стари автомобили, които само заемат място, също и това че нямаме никаква инфраструктура, а камо лу и паркинги. Лошото обаче е, че има и някакви изпалнители, които спират, като чели само те са на тоя паркинг и заемат място за 2 коли.
                Tipo 1.4 i.e. 92g. 160A1.046 -ex
                Chevrolet Tacuma 1.4 - ex
                Fiat Bravo 1.4 120k.с.

                Коментар


                  #9
                  То ако е само за две добре ама понякога и повече.Проблема идва и от друго че всеки си кара както си иска и като застане напреко един реис на орлов мост за 2 минути се пълни всичко поне 1-2 км назад.А пред реиса седи някакъв идиот дето не знае къде отива и задръства всичко.Отделно съм съгласен че нищо не се прави за да се подобри нещо...най-лесното е поне да се регулират светофарите така,че да не държат толкова много по главните артерии (например на Софииския Университет чакаш 10 часа за завой наляво и задръстването стига че и подминава Орлов Мост и светофара пуска 5 коли и поак чакаш....).Да сложат един от тези там катаджии и да гледа като има повече коли да задържи за 30-тина секунди или минута светофара да се изтеглят а не да стърчи да гледа какво става и как всички се нервят.....
                  Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

                  Коментар


                    #10
                    колеги,с определението пиклио имам предвид точно тея мамини и татини гъзарчето,дето ползват колата да въртат само из кафетата на квартала!не се засягайте иначе и аз съм не съм по-голям от вас,и аз имам кола защото така искам,но я ползвам за работа и нищо друго!!!

                    Коментар


                      #11
                      всеки може да прави кавото си искаи да живее където си искаи щом си плаща данъците и спазва законитетова еа за трошките наистина трябва да се измисли нещоно ако не са спрени от движение и хората си плащат данъците - в правото са си да си я спират където си искат
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

                      Коментар


                        #12
                        винаги има къде да паркирам,без значение центъра ,квартала ,някоя софийска кръчма и т.н. и навсякъде ходя ,с кола .Вместо да се оплаквате е редно да почнете да се приспособявате ,стига сте плакали за минали дни.Един ден и София ще стане европейска столица ,дано сме живи да я видим .
                        фиатче Браво 2.0

                        Коментар


                          #13
                          Пикльовците не ми пречат, инфраструктурата си е О.К., просто тоя град си е пригоден само за местните. Ако всички се разотидат по родните си места нямаше да я има тая тема. Аз съм се родил в центъра и сигурно там ще си умра, преди нямаше проблем, а сега вече освен, че няма живо място за паркиране и селяндурите ми спират пред двора та да не мога спокойно да си вкарвам и изкарвам. Решението е просто - селяните да си ходят!
                          Bravo 1.6 16v

                          Коментар


                            #14
                            chris написа:
                            Пикльовците не ми пречат, инфраструктурата си е О.К., просто тоя град си е пригоден само за местните. Ако всички се разотидат по родните си места нямаше да я има тая тема. Аз съм се родил в центъра и сигурно там ще си умра, преди нямаше проблем, а сега вече освен, че няма живо място за паркиране и селяндурите ми спират пред двора та да не мога спокойно да си вкарвам и изкарвам. Решението е просто - селяните да си ходят!
                            Я къде бил "неселянина"!
                            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                            Нека Силата на бъде с Нас...

                            Коментар


                              #15
                              chris написа:
                              Пикльовците не ми пречат, инфраструктурата си е О.К., просто тоя град си е пригоден само за местните. Ако всички се разотидат по родните си места нямаше да я има тая тема. Аз съм се родил в центъра и сигурно там ще си умра, преди нямаше проблем, а сега вече освен, че няма живо място за паркиране и селяндурите ми спират пред двора та да не мога спокойно да си вкарвам и изкарвам. Решението е просто - селяните да си ходят!
                              прав си затова, че ти пречат си влезеш в дворано за това, че хората които не са родени тук са селяни е прекалено
                              2015 Renault Megane Expression GT
                              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                              Всичко за FIAT Bravo 2007

                              Коментар

                              Working...
                              X