Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с монитора ми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с монитора ми

Здравейте колеги,имам следния проблем...От около 3 години съм с монитор Asus lsd 19инча но от около седмица ми прави следния проблем-като включа компютъра мониторът показва сиво бяло и се чува лек шум,след 10 мин се оправя и показва картина.У нас не е студено средна температура е около 25 градуса.Но си мисля,че докато загрее монитора има някакъв проблем веднъж тръгне ли няма никакви проблеми но зора е докато се вклчи и е много непроятноОт какво ли ще е проблема дали си заслужава да го дам на ремонт или да си купя нов...някой имал ли е подобен проблем?Уж асус са хубава марка ама на
    Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

Re: Проблем с монитора ми

kontrakciqta написа:
    Здравейте колеги,имам следния проблем...От около 3 години съм с монитор Asus lsd 19инча но от около седмица ми прави следния проблем-като включа компютъра мониторът показва сиво бяло и се чува лек шум,след 10 мин се оправя и показва картина.У нас не е студено средна температура е около 25 градуса.Но си мисля,че докато загрее монитора има някакъв проблем веднъж тръгне ли няма никакви проблеми но зора е докато се вклчи и е много непроятноОт какво ли ще е проблема дали си заслужава да го дам на ремонт или да си купя нов...някой имал ли е подобен проблем?Уж асус са хубава марка ама на
    Асус за монитори не са хубава марка. Монитор, единствено с матрица на Филипс. Не са с най най върхово качество откъм картина, въпреки че е много добра, но пък нямат разваляне. Търси проблема в захранващия блок и по-точно в сформирането на захранващото напрежение на инвертора или самия инвертор. Обърни внимание за подути кондензатори в захранващия блок.
    Fiat Marea TD100

Коментар

Подкрепям мнението ви колега че вероятно има проблем в захранващият блок (разбира се докато не се отвори това е само хипотеза).Конкретно ASUS за монитори има много какво да учат, за масовия потребител LG или PHILIPS.
      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

И Самсунг са стабиУни ! Няколко са ми минали през ръцете, доста приятелчета са с тази марка и нямат оплаквания !
        In JTD I believe, in Nm I trust !

Коментар

Аз пък точно от самсунг не съм доволен имам един 720 N мисля че му беше модела и когато го включа само прави едно цък,цък на екрана се вижда как леко премигва но без да се стартира .Разбирам малко от електроника но ми е хоби отворих го и намерих един надут кондензатор смених го но проблема си остана ,та ако някой има идея каде да турся проблема да пише ,извинявам се на колегата че използвам темата му.
          FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

dani389 написа:
            Аз пък точно от самсунг не съм доволен имам един 720 N мисля че му беше модела и когато го включа само прави едно цък,цък на екрана се вижда как леко премигва но без да се стартира .Разбирам малко от електроника но ми е хоби отворих го и намерих един надут кондензатор смених го но проблема си остана ,та ако някой има идея каде да турся проблема да пише ,извинявам се на колегата че използвам темата му.
            Смени всички кондензатори в захранващия блок.Доста често кондензаторите се издуват отдолу и не се забелязва на пръв поглед.А тези с по-малък капацитет визирам стойности от 4,7- 100мф пък въобще не се подуват.Затова ако няма с какво да ги измериш, решението е тотална смяна на всички.Презумпцията е че щом един си е отишъл то другите също са тръгнали да си заминават :DТова важи и за автора на темата.
            HONDA I-VTEC

Коментар

Todor_Gagovski написа:
              dani389 написа:
              Смени всички кондензатори в захранващия блок.Доста често кондензаторите се издуват отдолу и не се забелязва на пръв поглед.А тези с по-малък капацитет визирам стойности от 4,7- 100мф пък въобще не се подуват.Затова ако няма с какво да ги измериш, решението е тотална смяна на всички.Презумпцията е че щом един си е отишъл то другите също са тръгнали да си заминават :DТова важи и за автора на темата.
              Съветът на колегата е точен! Снощи си прибрах монитора от ремонт. Не палеше точно по начина, който обяснява dani389. И също е Samsung. Сменили са ми именно кондензаторите и вече всичко е наред!
              FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
              FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

Благодаря ви за съветите още довечера ще се заема с монитора .
                FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Колеги колко струва смяната на кондензаторите и заслужава ли си да дам на ремонт моя или да си купя този:http://www.technomarket.bg/products/09034940/philips-200vw8fb(Моя си работи но зора е докато се вклучи :D ама докато той не се откаже от мен и аз няма да се откажа от него Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 )Ехх на времето колко пари дадох за моя асус а сега за тези пари какви монитори има....Хубаво е,че има колеги във форума които разбират и те насочват към добри марки и те светват за други които не са толкова добри както в моя случай.2.Въпрос-кои марки компютри са добри до колкото знам del,hp,asus,lenovo и т.н.
                  Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

Коментар

Иди в сервиза и питай колко ще ти струва смяната.Обикновено не е кой знае какво.Аз имах навремето такъв дисплей, взе да се дъни, накрая се наложи смяна на кондензаторите.Смениха ми ги и го продадох. Още си работи мисля.Така или иначе избих си парите за ремонта и вземах някой лев. Иначе е най-лесно в коша но полза няма никаква.
                    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                    www.cyxap.com

Коментар

kontrakciqta написа:
                      Колеги колко струва смяната на кондензаторите и заслужава ли си да дам на ремонт моя или да си купя този:http://www.technomarket.bg/products/09034940/philips-200vw8fb(Моя си работи но зора е докато се вклучи :D ама докато той не се откаже от мен и аз няма да се откажа от него Yellow_Flash_Colorz_PDT_07 )Ехх на времето колко пари дадох за моя асус а сега за тези пари какви монитори има....Хубаво е,че има колеги във форума които разбират и те насочват към добри марки и те светват за други които не са толкова добри както в моя случай.2.Въпрос-кои марки компютри са добри до колкото знам del,hp,asus,lenovo и т.н.
                      Смяната в сервиз тук в Пловдив е от 10 до 20 лв.Ако повредата е в кондензаторите.Самите кондензатори са около 5 лв в най скъпия случей. Ако можеш да си оправиш твоя, не виждам голям смисъл да го заменяш с посочения модел.По втория ти въпрос. За мен най добре е асемблиран ( сглобен ) и съобразен с моите нужди комп.Но мисля че ти май питаш за лаптоп?
                      HONDA I-VTEC

Коментар

За кондензаторите е така,за нов монитор знам че матриците на ЛГ и Самсунг са най арните
                        Bravo 1.2 16v
                        Lancia Dedra 1.8 16v
                        Suzuki GSXR250R

Коментар

Смених всички кондензатори по захранващия блог и пак същото,приемам и други идеи от хора които разбират те яастите са стотинки.Довечера ще кача и снимка на платката .

Коментар

Ъпвам малко темата, защото и аз опрях до този проблем. На брат ми монитора е със същата диагноза - проблем по токовете. Някой може ли да ми препоръча сервиз в София, където да го занеса ? За предпочитане някъде в центъра Поздрави !
                            In JTD I believe, in Nm I trust !

Коментар

kontrakciqta написа:
                              Давам 50лв. за разваления монитор, ако е 4:3 формат.
                              Peugeot 406, 2000 HDi 90
                              ex. Peugeot 106 1,5 D
                              ex. Ritmo 70 138B2.000
                              ex. Tempra 2.0 159A6.046
                              Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockаvitsa. Бест регардс!

Коментар

Working...
                              X