ele написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ремонт на улицата или пред блока
Collapse
X
-
Няма начин да няма начин!
-
Румен_Хинчев написа:ele написа:Въпросът не е колко наредби ще се приемат, а колко тези наредби ще се следят дали се спазват. Някои текстове обаче са абсурдни. Как ще ме хванат, че съм хвърлила батерията, стария телефон или луминисцентната лампа в торбата с боклука? Ще я отварят за проверка ли? За тези неща трябва съзнание, а 90% от българите го нямат.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Румен_Хинчев написа:ele написа:Въпросът не е колко наредби ще се приемат, а колко тези наредби ще се следят дали се спазват. Някои текстове обаче са абсурдни. Как ще ме хванат, че съм хвърлила батерията, стария телефон или луминисцентната лампа в торбата с боклука? Ще я отварят за проверка ли? За тези неща трябва съзнание, а 90% от българите го нямат.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Румен_Хинчев: Италия изобщо не е добър пример за чистота и изхвърляне на боклуците. За това има доста изписано и доста снимки. А това, което ти даваш като пример, не се отнася за България - тук хората нямат изгода да си хвърлят боклуците в коша, защото никой не им плаща за това. Вместо това, изгодата се състои в това да е по-чисто, но като се огледаме - явно това дали си подреден и чист човек за много хора се определя от това дали в къщите и апартаментите им е чисто, а не дали си изхвърлят боклуците в коша. За съжаление това се оправя само с глоби. Но... от друга страна, трябва да си голям почитател на грийпийс, за да се разкарваш специално да изхвърлиш батерии, крушки, телефони и всякакви инструменти, защото, освен в технополис и техномаркет, никъде другаде не съм виждала кошчета за батерии, а кошче за телефони видях само в един офис на мтел. За инструменти - нямам идея къде могат да се изхвърлят... така хората се принуждават да ги изхвърлят с битовите отпадъци. Преди да се налагт глоби, редно е да се пуснат листовки или някаква информация онлайн къде могат да го направят, както и да се открият повече пунктове...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Относно чистота в България - един пресен пример:В моето село доското нямаше казани за смет. Всеки си събираше както си намери за добре сметта, а в края на селото си имаше сметище, където кой когато намери за добре си изхвърляше събраната смет. По улиците беше чисто.Наскоро наслагаха контейнери за смет из селото, но в крайно недостатъчно количество. Сметта би трябвало да се извозва по график всеки първи и трети понеделник от месеца (т.е. 2 пъти месечно). Сложиха и глоба, за който изхвърля смет на бившето сметище (ще го рекултивират).Да, ама тъй като контейнерите са може би 1/3 от необходимия брой, още в първите няколко дни след изпразването им, те са отново пълни. Започва трупане на торби със смет около контейнера, като купчината става по-голяма от самия контейнер. Отделно селските котки и кучета пръскат сметта от торбите наоколо, и сега из улиците на селото станаха десетина малки сметища около казаните. На практика, за да се прибера минавам през купчина боклуци.Сигналите до кмета остават без резултат, той вдига рамене и казва - ми парите стигат до тук. А относно ремонтите - моите си ги правя в собствения гараж. На никого не преча и никой не ми пречи.
Коментар
-
ele написа:Румен_Хинчев: Италия изобщо не е добър пример за чистота и изхвърляне на боклуците. За това има доста изписано и доста снимки. А това, което ти даваш като пример, не се отнася за България - тук хората нямат изгода да си хвърлят боклуците в коша, защото никой не им плаща за това. Вместо това, изгодата се състои в това да е по-чисто, но като се огледаме - явно това дали си подреден и чист човек за много хора се определя от това дали в къщите и апартаментите им е чисто, а не дали си изхвърлят боклуците в коша. За съжаление това се оправя само с глоби. Но... от друга страна, трябва да си голям почитател на грийпийс, за да се разкарваш специално да изхвърлиш батерии, крушки, телефони и всякакви инструменти, защото, освен в технополис и техномаркет, никъде другаде не съм виждала кошчета за батерии, а кошче за телефони видях само в един офис на мтел. За инструменти - нямам идея къде могат да се изхвърлят... така хората се принуждават да ги изхвърлят с битовите отпадъци. Преди да се налагт глоби, редно е да се пуснат листовки или някаква информация онлайн къде могат да го направят, както и да се открият повече пунктове...FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
Коментар
-
ele написа:Румен_Хинчев написа:ele написа:Въпросът не е колко наредби ще се приемат, а колко тези наредби ще се следят дали се спазват. Някои текстове обаче са абсурдни. Как ще ме хванат, че съм хвърлила батерията, стария телефон или луминисцентната лампа в торбата с боклука? Ще я отварят за проверка ли? За тези неща трябва съзнание, а 90% от българите го нямат.
Коментар
-
В магазините, където се продават батерии трябва да има и контейнер за стари такива. Доколкото помня имаше такова изискване.http://www.ecobatterybg.com/?cid=53Marea Weekend HLX Jtd 110
oO(_)____////____(_)Oo
Коментар
-
В технополис Ямбол и Варна и техномаркет Варна съм виждала кошчета за батерии. В Мтел Аспарухово - Варна, кошче за стари телефони. Кошчета за крушки не съм виждала, нито за стари дребни инструменти, като прободни триони, винтоверти и прочее... С това се изчерпват местата, на които мога да си изхвърля батериите и телефона - не знам да има ентусиасти, които специално да се разходят за това. Събирам си ги удома и ако имам път, ще ги занеса, ако не - като ми писне - в коша.Immortal: На село (ямболско) най-близкият кош е на километър и нещо... няма как някой да ме накара, нито пък родителите ми, да вървя 3 км, за да си изхвърля боклука. Всичко е по старо му, с изключение на това, че се плаща такса смет.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Immortal: На село (ямболско) най-близкият кош е на километър и нещо... няма как някой да ме накара, нито пък родителите ми, да вървя 3 км, за да си изхвърля боклука. Всичко е по старо му, с изключение на това, че се плаща такса смет.
Коментар
-
луминесцентните лампи като ги метна на земята гърмят мноого яко за какво ми е да ги нося в някакви си кофи за разделно печелене на париА батериите по тях ако съм в планина е много яко да стрелям по тях забавление голямо.За мен е излишно да ги хвърлям разделно без някои да ми каже едно бравоЗА РОДИНО ЗА СТАЛИНО но по съвременно е наречено Европейско изискване това е извода.КУПИ СИ FIAT ДА НЕ ТЕ Е ЯД!
Коментар
-
stefaka222 написа:луминесцентните лампи като ги метна на земята гърмят мноого яко за какво ми е да ги нося в някакви си кофи за разделно печелене на париА батериите по тях ако съм в планина е много яко да стрелям по тях забавление голямо.За мен е излишно да ги хвърлям разделно без някои да ми каже едно бравоЗА РОДИНО ЗА СТАЛИНО но по съвременно е наречено Европейско изискване това е извода.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
Коментар
-
Ще продължавам да си мия колата ! Щото спринцовките от наркоманите хвърлени в уличката до блока,където си спираме колите,аз ги чистих ! Аз чистих фърлените торбички и аз преместих клона,който падна от дърво на метър от колата ми.Не казвам,че всяка събота или неделя си мия колата пред блока ама има моменти,в които не мога да си ида на село по някаква причина да си измия колата там и е напълно нормално 3-4 пъти в годината да си измия колата пред блока.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар