Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ремонт на улицата или пред блока

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Румене, това е така и не е така.Няма да коментираме държавните заплати, но заплатите в часния сектор в голяма част от фирмите са съобразени с минималната работна заплата (МРЗ).Въобще всичко се измерва с МРЗ. Вноската на самоосигуряващите си, таксата при личния лекар (10% от МРЗ) и т.н. Затова си позволих да спомена заплатата. Иначе ако работиш здраво и материалното ти състояние ще е добро и няма да те бърка, нито МРЗ, нито криза.traceq, не е така! Авто мивките ползват собствени водоизточници (кладенци/сондажи) и не ползват вода от градския водопровод, дори някой, които разполагат с пречиствателни станции и рециклират водата, за да я ползват отново. До колкото знам е забранено, напояването с такава вода (чешмяна), което може би е правилно, както и миенето на колите с такава.
    Няма начин да няма начин!

Коментар

За мен това да изкараш водоструйката пред входа и да си миеш колата на тротоара с нея си е върховна селяния. Пък на булевард съвсем.

Коментар

Е, то и селяните са хора. Незнам що всяко нещо което, касае културно отношение се сравнява с поведението на селянин. И аз небих използвал водоструйка пред блока, но ако имам приятел с двор защо не.
        Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
          Е, то и селяните са хора. Незнам що всяко нещо което, касае културно отношение се сравнява с поведението на селянин.
          Защото на село е въпрос на престиж и имуществен ценз да си миеш колата ежедневно с водоструйка.През лятата си направих напоителна система и взех мерки да събирам дъждовната вода с цел да не се пилее тази ценна течност, въпреки че напоявам от кладенец, за който се плаща на общината, а съседите ми се смеят и ме обявиха за луд.

Коментар

nikolovvd написа:
            Защото на село е въпрос на престиж и имуществен ценз да си миеш колата ежедневно с водоструйка.През лятата си направих напоителна система и взех мерки да събирам дъждовната вода с цел да не се пилее тази ценна течност, въпреки че напоявам от кладенец, за който се плаща на общината, а съседите ми се смеят и ме обявиха за луд.
            Остави ги да си живеят живота и да се радват на умността си Много правилно си постъпил. И аз на вилата събирам дъждовната вода. Напоследък се забелязва, че повечето така наречени "селяни" са по-умни от така наречените "граждани". А всъщност всичко опира до възпитание, и колко има в скафандъра

Коментар

Като наследи жената имота на тъста (той е съседен) ще си сложа и една пречиствателна станци, та и водата от къщата е използвам повторно и тор за овошките ще има. Ще дойде ден, в който цената на водата ще е повече от тази на бензина.

Коментар

А какъв е телефона за подаване на жалби срещу незаконни действия . Сега гледам едни комшии пенсионери заядливи са надупчили тротоара като швейцарско сирене и закопават някакви ръждиви винкели по един метър по ръбовете на тротоара , за да не се качват коли (въпреки че там никога не спират коли) . Какво право имат те на това ???
                Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

RoMeO_156_GTA написа:
                  А какъв е телефона за подаване на жалби срещу незаконни действия . Сега гледам едни комшии пенсионери заядливи са надупчили тротоара като швейцарско сирене и закопават някакви ръждиви винкели по един метър по ръбовете на тротоара , за да не се качват коли (въпреки че там никога не спират коли) . Какво право имат те на това ???
                  Ми май нямат право. Това си е работа на общината. Може да им е разрешено но може и да не е.

Коментар

Ако го правят в момента викаш полиция, като звъниш в РПУ-то ти или на 112, за да дойдат веднага да ги санкционират. Иначе за конкретната община (ВТ) си виж на сайта, примерно http://veliko-turnovo.bg/newsite/index.php?do=43 и ще дойдат някога си да ги премахнат. Па може да не е работа за полицията и да трябва да се домъкне инспектор от общината, знае ли човек каква бюрокращина е.
                    Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

nikolovvd написа:
                      Румене, това е така и не е така.Няма да коментираме държавните заплати, но заплатите в часния сектор в голяма част от фирмите са съобразени с минималната работна заплата (МРЗ).Въобще всичко се измерва с МРЗ. Вноската на самоосигуряващите си, таксата при личния лекар (10% от МРЗ) и т.н. Затова си позволих да спомена заплатата. Иначе ако работиш здраво и материалното ти състояние ще е добро и няма да те бърка, нито МРЗ, нито криза.traceq, не е така! Авто мивките ползват собствени водоизточници (кладенци/сондажи) и не ползват вода от градския водопровод, дори някой, които разполагат с пречиствателни станции и рециклират водата, за да я ползват отново. До колкото знам е забранено, напояването с такава вода (чешмяна), което може би е правилно, както и миенето на колите с такава.
                      Друже , просто съм чувствителен на тема заплати , искани от хора , които нямат ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ НА ТРУДА .Мнозинството в наш’та татковина мисля , че си губи времето да обяснява защо няма да стане еди кое си . То наистина няма да стане , ако не го свърши някой .....Опа ...съвсем омаскарих темата .За кладенеца , че си плащаш - адмирации , за дъждовната вода - също .
                      FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                      FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Румене, подкрепям те напълно, но добавям нещо... Понякога дори да има производителност, тя не се оценява подобаващо.
                        "Без сърца, сме просто машини"
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid
                        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

M5kov написа:
                          Румене, подкрепям те напълно, но добавям нещо... Понякога дори да има производителност, тя не се оценява подобаващо.
                          Така е Колега , но не ти ли се струва , че щом не ни оценяват , значи не би следвало да работим за тях или с тях ...

Коментар

Въпросът не е колко наредби ще се приемат, а колко тези наредби ще се следят дали се спазват. Някои текстове обаче са абсурдни. Как ще ме хванат, че съм хвърлила батерията, стария телефон или луминисцентната лампа в торбата с боклука? Ще я отварят за проверка ли? За тези неща трябва съзнание, а 90% от българите го нямат.
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                              Въпросът не е колко наредби ще се приемат, а колко тези наредби ще се следят дали се спазват. Някои текстове обаче са абсурдни. Как ще ме хванат, че съм хвърлила батерията, стария телефон или луминисцентната лампа в торбата с боклука? Ще я отварят за проверка ли? За тези неща трябва съзнание, а 90% от българите го нямат.
                              Колежке , съзнание няма . Има икономическа изгода и няма икономическа изгода .

Коментар

Хе, един приятел казваше. Няма добри приятели, има общи интереси.

Коментар

Working...
                                X