http://dnes.dir.bg/news.php?id=4315153Какво мислите за това?На мен доста често ми се налага, обикновено не по моята кола. Например вчера в 9 сутринта ми звънна приятел, че закъсал на ъгъла на блока и не може да запали. Слезнах, помогнах му да избутаме колата пред нашия вход и естествено се заровихме да търсим проблема. То цялата я втасахме та и това остана. Понеже някои хора откраднаха доста пари, които не могат да се върнат, та още един начин да ни прецакат. Разбирам да е например някоя гумаджийница, дето е заела тротоара.........Освен това, каквото и да си правил, ако не си попречил на някого, не си изцапал...... И как да отидеш в сервиз, след като в последният лицензиран такъв дето беше един познат за обслужване на спирачната система, си беше тръгнал без сменени накладки и дискове, но платени такива!!! Не искам да си спомням какви разправии имаше.Като си измиеш колата с чиста вода какво? Дъжда не прави ли всичко това - да ходят да глобят дъжда
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ремонт на улицата или пред блока
Collapse
X
-
Пълна глупост! Аз като си ремонтирам.. после си почиствам, нито пък преча на някого!!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
-
За миенето съм съгласен, не му е мястото на улицата, освен ако не си подмиваш прозорците от праха. За ремонтите доколкото си спомням от курса там учат че трябва да се проверява масло, изобщо - да се хвърля един поглед под капака. Да смениш някой кабел, свещ, крушка - разбирам. Но да пръснеш половината кола на болтчета на тротоара, да сменяш масло, антифриз, спирачна течност и подобни - според мен не е за улицата това. Все пак мисля че наредбата е за някои които го обръщат на частен сервиз пред тях, ужким ’за приятели’. Е има един юнак наблизо, заработва си частно като пастира коли. Разбирай паркира колата на тротоара пред гаража си и се почва едно мазане и лъскане на бавни обороти с дрелката, тъй цял ден. Е, не е всеки ден, но май не му е мястото там.
Коментар
-
Това за миенето съм го чувал преди . Живея на 50 метра от полицията и постоянно минават патрулки по моята улица . А на мен най ми е хубаво да си мия колата с гъбичката и кофата вода . До сега са минавали все покрай мен , но се чудя дали няма да изгоря Да се надявам , че не се отнася за моя град . Тук кмета застрои повечето паркове , точно така - паркове , а да глобят мен примерно , че съм излял две кофи вода на улицатаFiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
xctr написа:Пълна глупост! Аз като си ремонтирам.. после си почиствам, нито пък преча на някого!!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Я си представете сега. Прибираш се към вкъщи. Не виждаш зейналата дупка. Влизаш в нея. Чупиш носач, картера на парчета. Колата не е на ход. Замърсил си с твоето масло. Вар.1. - идват и те глобяват за умишлено счупена кола и замърсяване - това сме го виждали така че.......Вар.2. - Ако имаш пари, викаш камионче, което ти откарва колата в сервиз, или където искаш.Вар.3. - Нямаш достатъчно пари да направиш Вар.2. Викаш няколко приятеля и те избутват от дупката да не пречиш на улицата, а ти тръгваш по моргите за части, за да закърпиш колата. Алтернатива нямаш защото вечерта децата ти може да няма какво да ядат. Намираш си частите за нищо пари, но идват от общината и ти зимат 500лв. за ремонт пред блока.Кой глобява собствениците на кучетата пикаещи и сер....щи по гардинките и детските площадки?Кой глобява ромите за подобни неща?Просто такива въпроси си задавам.Не казвам, че пред всеки вход трябва да се обърне на сервиз. Но неможе да идеш и да глобяваш просто ей така. Не сме дорасли до там според мен. Има много други проблеми, които умишлено се избягват.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Глобите са за дисциплиниране. Естествено, че никой няма да те глаби, ако си вдигнал капака да си провериш маслото на двигателя и скоростната кутия или си сменяш изгоряла крушка или свещ. Обаче ако си сменяш маслото, антифриза или спирачната течност и направиш една локва под автомобила си за бой, защото ако детето ти мине през това място и ти донесе мръсотията с обувките си вкъщи, жена ти ще вдигне врява. Смяната на накладки и/или спирачни апарати също е свързана с изпускане на отровни химикали.Добре е да има ред и все от някъде трябва да се почне. В Европа глобяват 150 Евро само, защото си прострял пране, което се вижда от улицата.Няма начин да няма начин!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар