Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Искам да си купя струг :)

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Ако те сгепнат от Енергото, ще ти искат да си сложиш електромер за реактивна енергия.

    Коментар


      #17
      petio4528 написа:
      Колега ако още не си намерил струг ми пиши,днес питах в завода има два още един С11 от по старите и един С8 като цената за мен е някаде като цената на Белканто.Ако искаш ми пиши да питам колко точно ще ми го дадът.Самоче аз несъм работил на тези стругове и незнам в какво състояние са,но си имат всички части.
      Проявявам сериозен интерес към по-малкия от двата струга, предполагам ’Ц8’.Освен цената е важно да разбера и тегло/размер, за да мога да планирам доставката, както и поставянето в гаража Ще съм ти много благодарен!П.П.А ’Ц8’ нали работи с нормален ток? Не трябва трифазен?
      Airfan написа:
      Ако те сгепнат от Енергото, ще ти искат да си сложиш електромер за реактивна енергия.
      Едва ли биха могли, ако някой съсед не ме изпорти

      Коментар


        #18
        Утре ще питам точно колко му искат и ще ти кажа,така като ге гледам и двата са под 1 тон,така че мисля ще си влезнеш в бюджета.Ще се опитам да направя и снимки,но няма да са много качествени все пак са от телефон.При нас са с трифазен ток,но миля,че може и с монофазен.И да С8 е по малкият,но не е много малък.
        ex. punto elx 1.2i
        Lancia Libra 1.6

        Коментар


          #19
          Гаража ми е 6х3 мерта и малко отгоре (примерно 6,20 х 3,10) - ако успея да го събера по ширината ще бъде прекрасно Очаквам отговор утре и ще говорим пак!

          Коментар


            #20
            Airfan написа:
            Ако те сгепнат от Енергото, ще ти искат да си сложиш електромер за реактивна енергия.
            Защо каква е реактивната енергия?
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

            Коментар


              #21
              Tornado написа:
              Airfan написа:
              Ако те сгепнат от Енергото, ще ти искат да си сложиш електромер за реактивна енергия.
              Защо каква е реактивната енергия?
              Tornado, това е малко трудно за обяснение. Но казано накратко това е енергия, която отделят някои видове електроуреди, като електромоторите например.Airfan, няма да го накарат да си сложи такъв електромер, нито да компенсира реактивна енергия, все пак ще има един електромотор и то не чак толкова голям. Най-много да го накарат да си открие партида за промишлена енергия и да му прекарат трифазен ток. Това би станало само ако някой го "изпее" и ако заради цената, която трябва да плати се втурнат да направят изпълнението. Лошото е Кики, че ако стане така, няма да ти излезе никак евтино.

              Коментар


                #22
                Ееееее, вие не си представяйте някаква фабрика за производство на джунджурии.Ще се правят детайли само по поръчка, примерно в събота и неделя, в удобно за живущите време.... ще се съобразявам максимално със съседите!

                Коментар


                  #23
                  Кофти хора има навсякъде, така че си го имай на ум. А реактивната енергия от енергото доста бързо я усещат, не помня вече какъв им беше механизма, че отдавна ми обясняваха.

                  Коментар


                    #24
                    Kuku, на съсед доверие да нямаш. Както ти се усмихва сутрин за поздрав и те пита любезно как си, така след това е запрашил към общината да те порти, че имаш струг и вдигаш шум, създаваш риск блокът да падне, притесняваш живущите, осигуряваш достъп на съмнителни елементи в кооперацията заради струга, излагаш съкооператорите на риск от пожар, потоп, камъни в бъбреците, изострена невроза........... и още 101 причини. Личен опит :D . А ако мислиш да пазиш струга в тайна, то знай че бабите не спят - ден и нощ слухтят и бдят.
                    преди - TIPO
                    сега - VOLVO XC60

                    Коментар


                      #25
                      Ти ми сложи струг в гаража (част от сградата) пък стой и гледай как заривам с жалби навсякъде! Абсурд да ми стърготиш цял живот, че и събота и неделя. Никой няма да те търпи, със сигурност.

                      Коментар


                        #26
                        Добре де, флекса не вдига ли повече шум от струга?Вече близо година си върша работа с флекс, бормашина и т.н. в гаража и нямам проблем.... отделно тропане и блъскане Сега, информацията която спестявам умишлено е, че в сградата все още живее само едно семейство на втория етаж.Когато се нанесат всички може и да започнат да ми пилят на главата, но аз пак повтарям, че ще се съобразявам максимално със съседите, точно защото съм уязвим!

                        Коментар


                          #27
                          Слагаш му по-големи гумени тампони под шасито и нямаш грижи. Те спират нискочестотните шумове по конструкцията.Реактивната енергия е тази която се ,,грижи,, за намагнитването-електромотори,бубини дросели и тн.Теб не те касае заради малката ти мощност.
                          Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

                          Коментар


                            #28
                            Струга е една от най-тихите металорежещи машини и в един гараж не може да пречи на никого. Относно реактивната енергия - 3 климатика биха консумирали много повече от един малък струг, както активна така и реактивна енергия. Всички съвремени електронни елктромери могат да измерват и реактивна енергия ама никой не си прави труда да я следи при малки консуматори - то такава печалба са си заложили че това им е последната грижа на ЕРП тата.

                            Коментар

                            Working...
                            X