Колеги, имам нужда (и желание) да си закупя струг и да се науча да си правя дребни детайли на него, защото ми писна да плащам луди пари за нищо!Освен това не ме кефи идеята да завися от някой ’майстор’ и съм решил да се оборудвам със струг на който да се науча да си произвеждам дребни детайли за мотоциклета, а и не само за него!Естествено, мога да продавам разни детайли на НОРМАЛНИ ЦЕНИ и да избия част от цената на струга Понеже нищо не разбрам, въпроса ми е 500лв. много или малко са за такова нещо?Кои са най-важните неща при избора на такава машина?Мога ли да го ползвам с нормален ток в гараж на жилищен блок?Руски, български, немски или какви машини са най-надежни и лесни за работа?Общо взето, всичко което можете да споделите ще ми бъде от полза Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Искам да си купя струг :)
Collapse
X
-
Имам познат, който има струг и прави почти всичко на него! Но той е доста голяма машина (незнам дали има малки) който едва ли работи на по-малко от трифазен ток, също така трябва да има и вода включена в струга, като обработваш детайлите тя постоянно тече върху тях, за да ги охлажда. Ще ти трябват и различни видове ножове, пили и т.н. инструменти за него. Мога да те заведа при този мой познат да видиш за какво иде реч. И се съмнявам, че 500 лв. ще ти стигнат! те такова е и онова чудовище!Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
-
За тия пари нещо от сорта:http://www.napravisam.bg/forum/viewt...%F3%E3Имам приятел който има работилница и продава стругове, ще го питам как вървят.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
trace написа:За тия пари нещо от сорта:http://www.napravisam.bg/forum/viewt...%F3%E3Имам приятел който има работилница и продава стругове, ще го питам как вървят.
Коментар
-
Колега ориенирай се за Ц11,къс паралел с 300мм универсал,кръстат супорт за самохода(много по лесно се работи),заема малко място,върши работа в диапазон от 300мм до 2мм,дължина без люнет до 600мм, разбира се ако можеш да работиш.За такава машина в движение с основните приспособления и инструменти по малко от 3000 не мисля че ще намериш!Ако мога да помогна с още нещо или информация,задавай въпроси.А да и задължително Българска машина търси,ако нещо е правено в тая държава здраво и издържливо това струг Ц11.Поздрави.Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet
Коментар
-
Трябва да решиш първо каква големина искаш.Струг може да се намери и много евтино,при мен в завода в който работя продаваха и продават все още машини,като на някой цената е колкото ще дадат Белканто.Миналият ден пратиха два Шепинга в отлично състояние в Червен Бряг за по 300 лв парчето.Така ,че е само въпрос на търсене.Най добре ако търсиш малък струг си вземи един TOS аз работя на такъв и съм много доволен,но става само за дребни работи.Ако искаш голям тогава С11,може много хора да не знаят ,но преди един от най големите износи на С11 е бил за Америка.Ножове и свредла са ти най малкият проблем,евтини са.ex. punto elx 1.2i
Lancia Libra 1.6
Коментар
-
http://www.imm-sliven.com/pro-07.htmlНещо такова ти трябва на теб ,ама да е втотра ръка .Ти работил ли си на такова нещо,щото не е много лесно и изисква време за учене.С11 е много голям и професионален.Аз съм работил дълго време на такъв.Както каза колегата по горе търси нещо българско или руско,за да е здраво С8 мисля че ще стане http://rustanki.com/catalog/345.html...%83%D0%B3.htmlMULTIPLA 1.6 16V BIPOWER 2005-вече бивша
"Пари,пари,пари....какво са парите?.Тор, от която никнат КРАСИВИ ЦВЕТЯ !!!
R.I.P РОНИ: http://vbox7.com/play:79085d12
Коментар
-
Kuku написа:Гаража ми е с 6м. дължина и 3м. ширина. Иска ми се машината да заема не повече от 1,5кв.м. Примерно - 1,5х1,0м. Има ли такива?Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet
Коментар
-
Колега, разстоянието не е проблем - Еконт доставя всичко Проблема сякаш по-скоро идва от цената на тези стругове, които ми препоръчвате - не ми се дават над 1000лв., не за друго, а защото ги нямам Детайлите, които искам да произведа със струг за 1000лв., могат да се произвеждат и със струг за 400лв. - защо да плащам двойно повече пари за машина, чийто възможности няма да използвам?Нужна ми е машина за любителско ниво на производството....
Коментар
-
Humppa
Преди около 2-3 години виждах в Метро-Русе малък струг, настолен, за около 800 лева... Не знам дали още имат такива машини в Метро...
Коментар
-
Колега ако още не си намерил струг ми пиши,днес питах в завода има два още един С11 от по старите и един С8 като цената за мен е някаде като цената на Белканто.Ако искаш ми пиши да питам колко точно ще ми го дадът.Самоче аз несъм работил на тези стругове и незнам в какво състояние са,но си имат всички части.ex. punto elx 1.2i
Lancia Libra 1.6
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар