Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

какво е мигачът и има ли той почва у нас?!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз пък знам, че щом пресичам осовата линия правя маневра и следователно трябва да сигнализирам на останалите участници в движението.
    Няма начин да няма начин!

Коментар

venco67 написа:
      И мен така са ме учили още преди 25 год. - имам предвид поста на sugarboy. А ти колега, логика в закона не търси...
      Ама не, тя си е повече от логична цялата работа, стига малко да се замислиш :D
      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Аз нетърса логика в закона,защото там си е написано достатъчно ясно.Търса логика във вашето мислене.

Коментар

Аве пичове, това е знак за регулировка на предимство, а не на посока за движение толкова ли не може да го разберете. На обяд споделих с колегите ми и те до един твърдят, че се дава мигач, дори единия сега кара курс и изрично пита инструктора и оня казал, че абсолютно задължително се дава мигач. Незнам там по друг правилник ли учите...

Коментар

Airfan написа:
            Аве пичове, това е знак за регулировка на предимство, а не на посока за движение толкова ли не може да го разберете. На обяд споделих с колегите ми и те до един твърдят, че се дава мигач, дори единия сега кара курс и изрично пита инструктора и оня казал, че абсолютно задължително се дава мигач. Незнам там по друг правилник ли учите...
            Ами да де - то вие се хващате за посоката, че, видите ли, щом завива, значи трябва да даде мигач. Точно посоката няма никакво значение, а предимството - нали туй говоря цял ден.

Коментар

sugarboy написа:
              Airfan написа:
              Ами да де - то вие се хващате за посоката, че, видите ли, щом завива, значи трябва да даде мигач. Точно посоката няма никакво значение, а предимството - нали туй говоря цял ден.
              Човек, казвам го бавно, прочети го бавно - ПРЕДИМСТВО, а не посока! Това, че имаш предимство някъде не значи, че не трябва да даваш мигач. Когато изпреварваш, имаш предимство - даваш ли мигач - даваш!

Коментар

Аз вече се отказвам да споря,защото сега видях от къде е колегата.Доста време съм им сърбал попарата на БОЛЯРИТЕ и знам,че с тях не се спори,те винаги са прави.

Коментар

Я че готин спор.Темата я бях оставил,но като видях колко спорите си викам я и аз да се намеся,макар че има една приказка за двамата и третия с п...те.Та аз съм твърдо ЗА Захарния човек.Колега напълно си прав в твърденията си,но явно ще почна и аз да давам мигач като се двиижа по път с предимство без да сменям лантата и тем подобни,защото като чета написаното от другите колеги направо се шокирам.Човека го е обяснил както трябва,но повечето колеги явно така са запомнили от наученото или са си изградили собствено мнение по въпроса,но то е неправилно.пък тея полицаи и те не знаят на кой свят се намират,тълкуват си писанията както им е удобно.

Коментар

Airfan написа:
                    Човек, казвам го бавно, прочети го бавно - ПРЕДИМСТВО, а не посока! Това, че имаш предимство някъде не значи, че не трябва да даваш мигач. Когато изпреварваш, имаш предимство - даваш ли мигач - даваш!
                    За какво да давам самоцелно мигач, движейки се по пътя с предимство - нито изпреварвам, нито се престроявам, нито извършвам някаква маневра. Но, излизайки от пътя с предимство, извършвам промяна на положението ми спрямо другите участници и трябва да дам мигач.

Коментар

СИГНАЛИ, ПОДАВАНИ ОТ УЧАСТНИЦИТЕ В ДВИЖЕНИЕТОЧл. 28 (1) За предупреждаване на останалите участници в движението за намерението си да извърши маневра, водачът на пътното превозно средство подава следните сигнали: 1. ляв пътепоказател или лява ръка, изпъната хоризонтално встрани - за завиване наляво или за отклонение наляво; 2. десен пътепоказател, дясна ръка, изпъната хоризонтално встрани, или лява ръка, сгъната в лакътя и насочена нагоре - за завиване надясно или за отклонение надясно.(2) Като допълнителен сигнал при маневра водачът може да използва превключването на светлините, а извън населените места - и звуков сигнал.Няма предимство,няма други глупости.Ей ви го черно на бяло.Завиване или отклонение.Туй то у закона.
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

sugarboy написа:
                        Airfan написа:
                        За какво да давам самоцелно мигач, движейки се по пътя с предимство - нито изпреварвам, нито се престроявам, нито извършвам някаква маневра. Но, излизайки от пътя с предимство, извършвам промяна на положението ми спрямо другите участници и трябва да дам мигач.
                        Как не извършваш маневра - извършваш маневрата завой на кръстовище в населено място - не си на междуградски път, който просто криволичи.

Коментар

krasio_79bs написа:
                          СИГНАЛИ, ПОДАВАНИ ОТ УЧАСТНИЦИТЕ В ДВИЖЕНИЕТОЧл. 28 (1) За предупреждаване на останалите участници в движението за намерението си да извърши маневра, водачът на пътното превозно средство подава следните сигнали: 1. ляв пътепоказател или лява ръка, изпъната хоризонтално встрани - за завиване наляво или за отклонение наляво; 2. десен пътепоказател, дясна ръка, изпъната хоризонтално встрани, или лява ръка, сгъната в лакътя и насочена нагоре - за завиване надясно или за отклонение надясно.(2) Като допълнителен сигнал при маневра водачът може да използва превключването на светлините, а извън населените места - и звуков сигнал.Няма предимство,няма други глупости.Ей ви го черно на бяло.Завиване или отклонение.Туй то у закона.
                          Те карат направо завивайки и завиват карайки направо.

Коментар

Airfan написа:
                            sugarboy написа:
                            Airfan написа:
                            Как не извършваш маневра - извършваш маневрата завой на кръстовище в населено място - не си на междуградски път, който просто криволичи.
                            НЕ извършвам маневра, движейки се по пътя с предимство, който от своя страна минава през кръстовището.

Коментар

Тва нещо не го вярвам Довечера ще питам инструктора си,може да ме е лъгал толкова години-мискинин.

Коментар

sugarboy написа:
                                Airfan написа:
                                sugarboy написа:
                                Airfan написа:
                                НЕ извършвам маневра, движейки се по пътя с предимство, който от своя страна минава през кръстовището.
                                По твоя път, който просто си преминава ей така през едно кръстовище, което дефакто без твоя път нямаше да е кръстовище, ти не завиваш, нито се отклоняваш в ляво, ти си караш просто направо, а пътя ти завива. Ти обаче не завиваш. Страхотна логика уотсън! Забавно е)

Коментар

Working...
                                X