Аз пък знам, че щом пресичам осовата линия правя маневра и следователно трябва да сигнализирам на останалите участници в движението.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
какво е мигачът и има ли той почва у нас?!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Аве пичове, това е знак за регулировка на предимство, а не на посока за движение толкова ли не може да го разберете. На обяд споделих с колегите ми и те до един твърдят, че се дава мигач, дори единия сега кара курс и изрично пита инструктора и оня казал, че абсолютно задължително се дава мигач. Незнам там по друг правилник ли учите...
Коментар
-
Airfan написа:Аве пичове, това е знак за регулировка на предимство, а не на посока за движение толкова ли не може да го разберете. На обяд споделих с колегите ми и те до един твърдят, че се дава мигач, дори единия сега кара курс и изрично пита инструктора и оня казал, че абсолютно задължително се дава мигач. Незнам там по друг правилник ли учите...Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
sugarboy написа:Airfan написа:Аве пичове, това е знак за регулировка на предимство, а не на посока за движение толкова ли не може да го разберете. На обяд споделих с колегите ми и те до един твърдят, че се дава мигач, дори единия сега кара курс и изрично пита инструктора и оня казал, че абсолютно задължително се дава мигач. Незнам там по друг правилник ли учите...
Коментар
-
Я че готин спор.Темата я бях оставил,но като видях колко спорите си викам я и аз да се намеся,макар че има една приказка за двамата и третия с п...те.Та аз съм твърдо ЗА Захарния човек.Колега напълно си прав в твърденията си,но явно ще почна и аз да давам мигач като се двиижа по път с предимство без да сменям лантата и тем подобни,защото като чета написаното от другите колеги направо се шокирам.Човека го е обяснил както трябва,но повечето колеги явно така са запомнили от наученото или са си изградили собствено мнение по въпроса,но то е неправилно.пък тея полицаи и те не знаят на кой свят се намират,тълкуват си писанията както им е удобно.
Коментар
-
Airfan написа:Човек, казвам го бавно, прочети го бавно - ПРЕДИМСТВО, а не посока! Това, че имаш предимство някъде не значи, че не трябва да даваш мигач. Когато изпреварваш, имаш предимство - даваш ли мигач - даваш!Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
СИГНАЛИ, ПОДАВАНИ ОТ УЧАСТНИЦИТЕ В ДВИЖЕНИЕТОЧл. 28 (1) За предупреждаване на останалите участници в движението за намерението си да извърши маневра, водачът на пътното превозно средство подава следните сигнали: 1. ляв пътепоказател или лява ръка, изпъната хоризонтално встрани - за завиване наляво или за отклонение наляво; 2. десен пътепоказател, дясна ръка, изпъната хоризонтално встрани, или лява ръка, сгъната в лакътя и насочена нагоре - за завиване надясно или за отклонение надясно.(2) Като допълнителен сигнал при маневра водачът може да използва превключването на светлините, а извън населените места - и звуков сигнал.Няма предимство,няма други глупости.Ей ви го черно на бяло.Завиване или отклонение.Туй то у закона.
Коментар
-
sugarboy написа:Airfan написа:Човек, казвам го бавно, прочети го бавно - ПРЕДИМСТВО, а не посока! Това, че имаш предимство някъде не значи, че не трябва да даваш мигач. Когато изпреварваш, имаш предимство - даваш ли мигач - даваш!
Коментар
-
krasio_79bs написа:СИГНАЛИ, ПОДАВАНИ ОТ УЧАСТНИЦИТЕ В ДВИЖЕНИЕТОЧл. 28 (1) За предупреждаване на останалите участници в движението за намерението си да извърши маневра, водачът на пътното превозно средство подава следните сигнали: 1. ляв пътепоказател или лява ръка, изпъната хоризонтално встрани - за завиване наляво или за отклонение наляво; 2. десен пътепоказател, дясна ръка, изпъната хоризонтално встрани, или лява ръка, сгъната в лакътя и насочена нагоре - за завиване надясно или за отклонение надясно.(2) Като допълнителен сигнал при маневра водачът може да използва превключването на светлините, а извън населените места - и звуков сигнал.Няма предимство,няма други глупости.Ей ви го черно на бяло.Завиване или отклонение.Туй то у закона.
Коментар
-
Airfan написа:sugarboy написа:Airfan написа:Човек, казвам го бавно, прочети го бавно - ПРЕДИМСТВО, а не посока! Това, че имаш предимство някъде не значи, че не трябва да даваш мигач. Когато изпреварваш, имаш предимство - даваш ли мигач - даваш!Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
sugarboy написа:Airfan написа:sugarboy написа:Airfan написа:Човек, казвам го бавно, прочети го бавно - ПРЕДИМСТВО, а не посока! Това, че имаш предимство някъде не значи, че не трябва да даваш мигач. Когато изпреварваш, имаш предимство - даваш ли мигач - даваш!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар