Разбирам те напълно, но нали тук коментираме как трябва да бъде, а не как някой си мисли, че трябва да бъде, а то няма нищо общо с действителността. Аз не мога да бъда в кратуната на всеки и да придвиждам какво той си мисли, затова се ръководя от правилата за движение, които в дадения случай са много логични.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
какво е мигачът и има ли той почва у нас?!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
sugarboy написа:То това си е за сметка на излизащия от пътя без предимство. Освен това е всеизвестно, че мнозинството от пребиваващите на пътя не познават правилата за движение, но това не може да ме накара да давам мигач на всеки завой по пътя с предимство, само щото този насреща си мисли, че се намира на мегданЯ. Е, какво, на тази снимка, ако завиваш наляво по пътя с предимство, да не би да даваш мигач?! Посмъртно не може никой да ме накара да дам мигач!
Коментар
-
Става дума за положение, като на снимката, която е дал колегата. Този насреща е на път без предимство и е длъжен да ме изчака, ако аз се движа по пътя с предимство и в случая си завивам наляво по пътя с предимство, без да давам мигач. Ако река да излизам от пътя с предимство, тоест да продължа направо, тогава давам десен мигач, въпреки че се движа направо - просто и ясно.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
sugarboy написа:Става дума за положение, като на снимката, която е дал колегата. Този насреща е на път без предимство и е длъжен да ме изчака, ако аз се движа по пътя с предимство и в случая си завивам наляво по пътя с предимство, без да давам мигач. Ако река да излизам от пътя с предимство, тоест да продължа направо, тогава давам десен мигач, въпреки че се движа направо - просто и ясно.
Коментар
-
Airfan написа:sugarboy написа:Става дума за положение, като на снимката, която е дал колегата. Този насреща е на път без предимство и е длъжен да ме изчака, ако аз се движа по пътя с предимство и в случая си завивам наляво по пътя с предимство, без да давам мигач. Ако река да излизам от пътя с предимство, тоест да продължа направо, тогава давам десен мигач, въпреки че се движа направо - просто и ясно.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Airfan написа:sugarboy написа:тоест да продължа направо, тогава давам десен мигач, въпреки че се движа направо - просто и ясно.Brava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
sugarboy написа:Airfan написа:sugarboy написа:Става дума за положение, като на снимката, която е дал колегата. Този насреща е на път без предимство и е длъжен да ме изчака, ако аз се движа по пътя с предимство и в случая си завивам наляво по пътя с предимство, без да давам мигач. Ако река да излизам от пътя с предимство, тоест да продължа направо, тогава давам десен мигач, въпреки че се движа направо - просто и ясно.
Коментар
-
sugarboy написа:Airfan написа:sugarboy написа:Става дума за положение, като на снимката, която е дал колегата. Този насреща е на път без предимство и е длъжен да ме изчака, ако аз се движа по пътя с предимство и в случая си завивам наляво по пътя с предимство, без да давам мигач. Ако река да излизам от пътя с предимство, тоест да продължа направо, тогава давам десен мигач, въпреки че се движа направо - просто и ясно.
Коментар
-
Ама вие наистина ли на всеки завой давате мигач?! То, шофирането, е проста и логична работа. Кое е неясно на това кръстовище, не мога да разбера? Вече съм почти убеден, че ако някой от вас е на мястото на този отсреща и иска да продължи направо срещу мен, ще го направи без ляв мигач, влючвайки се в главния път. Ще изпреваря въпроса ви, какво ще прави този, който се намира в улицата отдясно на мен, виждайки, че оня отсреща е дал ляв мигач - бинго, ще изчака, защото оня отсреща му се явява десен на два равнозначещи пътя без предимство.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
@sugarboyАко не дадеш мигач, че завиваш наляво, идващия отсреща ще остане с впечатлението, че няма да променяш посоката си на движение. И спокойно, и с право, ще си продължи напред. Защото по твоя "външен вид", логично, съди, че няма да имате допирна точка.Макар, че ти си на път с предимство, той няма как да разбере, че ти ще завиваш и ще имате точка в която ще се срещнат пътищата ви.И ако се цунете, аз ако съм КАТ, ще те глобя И теб.Него заради това, че не те е изчакал [макар, че ти не си го "уведомил", че трябва да те изчака]. Но с минимума. А ако има възможност и ще го оневиня.А тебе с максимума, заради това, че разчиташ този отсреща да има кристална топка, за да познае че ще завиваш.Ако ще и на най-главния път да си, трябва да дадеш мигач за да ориентираш останалите участници, дори и да са на път без предимство.Това, според мен.С мигачите ПОМАГАШ на останалите участници в движението. Не им пречиш..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Ама моля ви се - аз не съм файтонджия, че на всеки завой да си показвам ръката, накъдето ще завивам. Оня отсреща, бидейки на път без предимство, чака, пък каквото ще да става, а в случая аз, недавайки мигач, го уведомявам, че си се движа по пътя с предимство, ситуацията е кристално ясна, просто се чудя за какво е тази дискусия тука?!Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
sugarboy написа:Ама вие наистина ли на всеки завой давате мигач?! То, шофирането, е проста и логична работа. Кое е неясно на това кръстовище, не мога да разбера? Вече съм почти убеден, че ако някой от вас е на мястото на този отсреща и иска да продължи направо срещу мен, ще го направи без ляв мигач, влючвайки се в главния път. Ще изпреваря въпроса ви, какво ще прави този, който се намира в улицата отдясно на мен, виждайки, че оня отсреща е дал ляв мигач - бинго, ще изчака, защото оня отсреща му се явява десен на два равнозначещи пътя без предимство.
Коментар
-
Ако пуснеш десния мигач, а продължиш направо и този, който идва отдясно реши, че завиваш, ще го натресеш точно между вратите.Ако не включиш мигача 50 м. преди кръстовището си направо в статистиката с ПТП-тата! Ако нямаш този навик по-добре не ходи в София с кола, за да не се върнеш със скрап.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
sugarboy написа:Ама вие наистина ли на всеки завой давате мигач?! То, шофирането, е проста и логична работа. Кое е неясно на това кръстовище, не мога да разбера? Вече съм почти убеден, че ако някой от вас е на мястото на този отсреща и иска да продължи направо срещу мен, ще го направи без ляв мигач, влючвайки се в главния път. Ще изпреваря въпроса ви, какво ще прави този, който се намира в улицата отдясно на мен, виждайки, че оня отсреща е дал ляв мигач - бинго, ще изчака, защото оня отсреща му се явява десен на два равнозначещи пътя без предимство.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар