Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

какво е мигачът и има ли той почва у нас?!

Collapse
Заключена тема
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    А в Румъния (Крайова) има и по 99 секунди! :D Винаги пускам пътепоказателите (мигачите) и никога не правя компромиси. Това си ми е останало от времето, когато бях Софиянец, защото в столицата едно забравяне на мигач обикновенно е свързано с криви ламарини. Ползвам и една много удобна екстра на мигачите. Когато просто заобикалям препятствие натискам леко лоста, мигачите премигват 3 пъти и угасват. Случки съм имал и аз, но гледам да не се нервя. Да се ядосваш означава да наказваш себе си за грешките на другите!
    Няма начин да няма начин!

    Коментар


      #32
      popara801 написа:
      miro2177 написа:
      вярно че да чакаш на червено с пуснат мигач цъкането изнервя но в крайна сметка 30сек се изтърпяват...
      Е понякога светофара свети червено и 60сек.,но задължително в тая ситуация е да си пуснеш мигача още преди навлизането в кръстовището.
      Да, ако съм единствена кола в лентата винаги оставям мигача. Ако дойде зад мен друга кола, човека ще е видял че ще завивам и тогава мога да махна мигача да не ме дразни и няма да объркам никого.
      Brava 103HP
      ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

      Коментар


        #33
        Като почнат да ми се мъкнат като баби - нямам време за мигалки - правя маневрите, заминавам напред и оставям бабите да ми гледат мигачите. Когато обаче ЩЕ завивам в ПРЕДВИДЕН завой (не в бързо изпреварване) или ще се престроявам в другата лента - пускам мигач. Ама да правя ляво-дясно и да менкам мигачите - или трябва да съм луд или някакъв трирък. Дразни ме обаче, че хора, които явно вглъбени в себе си не мислят за пътя - карат с 20 и на места където няма как да се завие в обратната посока - пускат мигачи...Най-дразнещо е точно това - много хора НЕ ЗНАЯТ кога се ползват мигачи - пускат ги от 300 метра пред мястото където ще завият и седиш и чакаш да се домъкнат до него. В правилника си пише на какво разстояние от мястото на маневрата тя трябва да бъде сигнализирана.И понеже темата е за мигалките - когато карате по път променящ посоката си на предимство и вие сте в тая посока - пускате ли мигач??? Я да видим кой знае правилника
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

        Коментар


          #34
          Аз винаги си давам мигач независимо дали има някой пред мен, зад мен, до мен или където и да е Само понякога ми се ебават мигачите от лоши контактни връзки и мигача свети само единия (нервозно)
          Теоритиците си лаят, голфа си върви!

          Коментар


            #35
            Аз винаги пускам мигач.
            http://www.pljuvalnik.com
            Форумът за политически дискусии и теми. Изкажи свойто недоволство.

            Фиат Брава 1.6 16 клапана 1998

            Коментар


              #36
              Един пресен случай с един приятел.Един (поредния) автомобил не подава мигач, като следва пълно засичане на нищо неподозиращия ми приятел.За малко да стане ПТП. От страна на моя приятел следват доста псувни. Онзи спира. Решава да се прави на "голям" и да обяснява как ще си дава мигачите когато си пожелае.Последваха две неща. Онзи посегна, защото не остана единствен в спора. След това от един шамар седна на земята и моя приятел както се беше нервирал извади чука от багажника и му натроши и 4-те мигача на колата. Аз гледах В крайна сметка това беше за урок, хем за гъзарията му да посяга на хората и да се прави на бабаит, хем ще помни по някакъв начин, че трябва да се пускат мигачи.
              A20DTH ЖТД ама не баш
              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

              Коментар


                #37
                Трябва ли да се пуска мигач на път с предимство който завива в кръстовище и е указан със знак и табела за изменение на пътя с предимство, и трябва ли да се пуска мигач, ако се движа направо, но напускам път с предимство, който изменя посоката си в кръстовище? Трябва ли кола, която е отдясно на друга, да пуска ляв мигач при кръгово движение, и трябва ли да се пуска десен мигач при напускането му? Трябва ли да се пуска ляв мигач при влизане в кръгово движение?

                Коментар


                  #38
                  Оги не ги ли знаеш тези неща
                  Теоритиците си лаят, голфа си върви!

                  Коментар


                    #39
                    Винаги си използвам мигачите, дори да е малко пресилено по-някой пък, та дано този зад мен който не ползва своите, гледа аз какво ще правя. По-добре излишни на моменти мигачи, отколкото без. Лошото, е че кат много рядко глобяват за непуснати пътепоказатели.
                    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

                    Коментар


                      #40
                      ogi28b написа:
                      Трябва ли да се пуска мигач на път с предимство който завива в кръстовище и е указан със знак и табела за изменение на пътя с предимство?
                      Трябва, защото ако пътя с предимство завива наляво, а колегата ти отсреща имащ знак "Пресичане на път с предимство" потегли, защото ще си мисли, че продължаваш направо. В тази ситуация ПТП-то не ти мърда и последиците ще са големи поради високата ти скорост (40-50 км/ч) .
                      ЗДвПРаздел V.МаневриЧл. 25. (1) Водач на пътно превозно средство, който ще предприеме каквато и да е маневра, като например да излезе от реда на паркираните превозни средства или да влезе между тях, да се отклони надясно или наляво по платното за движение, в частност за да премине в друга пътна лента, да завие надясно или наляво за навлизане по друг път или в крайпътен имот, преди да започне маневрата, трябва да се убеди, че няма да създаде опасност за участниците в движението, които се движат след него, преди него или минават покрай него, и да извърши маневрата, като се съобразява с тяхното положение, посока и скорост на движение.(2) При извършване на маневра, която е свързана с навлизане изцяло или частично в съседна пътна лента, водачът е длъжен да пропусне пътните превозни средства, които се движат по нея. Когато такава маневра трябва едновременно да извършат две пътни превозни средства от две съседни пътни ленти, с предимство е водачът на пътното превозно средство, което се намира в дясната пътна лента.Чл. 26. Преди да завие или да започне каквато и да е маневра, свързана с отклонение встрани, водачът е длъжен своевременно да подаде ясен и достатъчен за възприемане сигнал. Сигналът се подава със светлинните пътепоказатели на превозното средство, а за превозните средства, които нямат светлинни пътепоказатели или те са повредени - с ръка. Сигналът, подаван със светлинните пътепоказатели, трябва да е включен през цялото време на извършване на маневрата и се прекратява веднага след приключване на маневрата. Сигналът, подаван с ръка, може да бъде прекратен непосредствено преди започване на маневрата.
                      Няма начин да няма начин!

                      Коментар


                        #41
                        А-а, не - тук не съм съгласен - ако ще продължаваш направо, излизайки от пътя с предимство, трябва да дадеш мигач, а оня си чака при всички случаи. Аз никога не давам мигач, ако се движа по път с предимство, който променя посоката си, а и ми е много смешно, ако видя някой да го прави. В същото време, ако някой се движи направо и излиза от пътя с предимство, но не даде мигач, си е чиста проба простотия.
                        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

                        Коментар


                          #42
                          До нас има такова кръстовище. Ела и опитай да направиш това, което описваш да видим дали ще се измъкнеш невредим. Почти всеки ден има някой със счупена предна решетка решетка, фар, мигач, а и не рядко потеглилият от пътя без предимство хвърля цялата кола, защото е ударена и изкривена колоната между двете врати.
                          Прикачени файлове
                          Няма начин да няма начин!

                          Коментар


                            #43
                            То това си е за сметка на излизащия от пътя без предимство. Освен това е всеизвестно, че мнозинството от пребиваващите на пътя не познават правилата за движение, но това не може да ме накара да давам мигач на всеки завой по пътя с предимство, само щото този насреща си мисли, че се намира на мегданЯ. Е, какво, на тази снимка, ако завиваш наляво по пътя с предимство, да не би да даваш мигач?! Посмъртно не може никой да ме накара да дам мигач!
                            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

                            Коментар


                              #44
                              Пускам винаги мигачи. Подсъзнателно ми е станало, дори не забелязвам кога го правя.Някой път се усещам, че няма нужда, затова съм забелязал.
                              .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                              www.cyxap.com

                              Коментар


                                #45
                                sugarboy! Като идваш към Северозападна България и слезеш от магистралата на Ботевград си отваряй очите на 44, защото това което съм имал като премеждия в този район не съм имал в цяла България за 28 години зад волана. В града никой не се съобразява с теб и предимството, което ти дава ЗДвП. Прост пример:На улица с интензивно движение, където спирането е забранено, някой спрял пред хлебарницата да си купи хляб. Ти си караш направо, защото пред теб няма спрял автомобил и естествено си с предимство пред тези, които трябва да заобиколят спрелия автомобил. Да ама не! Ония си изпреварват, а ти си скачай на спирачката, свиркай и псувай колкото си искаш. Дори да си се изравнил със спрелия автомобил никой не те взема под внимание. Изпреварват си, а ти се чуди да спреш ли или да се качиш на тротоара.
                                Няма начин да няма начин!

                                Коментар

                                Working...
                                X