Та така,май заглавието подсказва,какво ми е накипяло напоследък...Карам си аз,чинно си спазвам закона с 50 ,тъмно е,насреща ме заслепяват ред ксенони,ред прилепоубийци,застигам полека някакъв и...след секунди спирачки,волана вляво,клаксон,отнасям и клаксона на наасрещния,който едва ме разминава,защото му влизам в платното и това защо мислите? Ами кретена отпред спира пред някаква сграда,да си чака "пъстърмата" да сърши работа,естествено спира без мигач,набива спирачките по-рязко и застава "едно към гьотере" . И какво го правиш такъв? Изравних го,свалям си джама,оня ме гледа с празен поглед...естествено по селски няколко поздрава на майка му пратих "кво праиш бе цървул" го питах,а той ме гледа все така тъпо. Отминах го,че нямаше къде да спра и пречех на останалите,обаче много ми вдигна кръвното тоя кретеноид. И за пореден път се запитах за какво са ни тия мигачи и кога ще се научим дда ги ползваме по предназначение.На следващия ден говорим с колегата,а той си има една шеговита теза "Мигачът се пуска когаато имаш повод...ако само ти е весело,пускаш ляв или десен мигач да си работи постоянно,ако празнуваш нещо,може да сменяш ляв с десен и обратно,а ако имаш рожден ден,караш цял ден на аварийни,че ти е супер кеф!!!!" Ми така,смея се аз като му слушам глупостите,но и се замислям пак...знае ли българският шофьор за какво е тая малка,мигаща светлина,пускаща се с ръчката вляво на волана? И ако знае,защо никога не се сеща да я използва? Случаи много,ама искам да чуя още,че да се почудим и поразмишляваме заедно,до какви висини може да стигне шофьорската немърливост. Примерно ...редовно на улици с предимство съм се чудил тия знаят ли какво правят...Преди ден два с някаква се гледахме "умно" през стъклата , я тя отнесе поне 3 клаксона зад себе си,ама НЕ...беше си решила,че няма да си ползва предимството и това е! Срещам я на кръстовище с малко криви улици,но знаците,че и логиката са ясни -тя е с предимство,защото върви направо,аз я чакам,защото правя ляв...светофара ни светва едновременнно и аз си я чакам да мине,изнасям се само в самото кръстовище да мина после по-бързо и си чакам,ама нейсе...тя също чака и мее гледа нееразбиращо...светкам и с фаровете,то все едно светнах на някоя коза...че и животно да беше,пак би ме разбрало...имам си и мигач ляв и оная го вижда,ама кво от това-чака си...Е след няколко секунди не я изтърпях и си минах и зад мен видях адското меле,как не се удариха не знам...Тая същата от дясна лента,направи ляв,без мигачсече пътя на тия които бяха зад мен за направо и...в тоя момент осъзнах защо е било всичко това-тя милата правела ляв,от дясна лента,без мигач А аз нали съм тъп селяк,си бях забравил кристалното кълбо у нас и откъде да знам,че с изнасянето си в кръстовището и преча да си направи завоя и така,още много случки имам,но искам да чуя и вашите подобни,че ми е интересно,може цял сборник на "мигащата идиотия" да направим Грешен раздел -> Преместена.Модераторски екип на Fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
какво е мигачът и има ли той почва у нас?!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
След като дадено МПС променя посоката си на движение задължително трябва да подаде мигач, независимо дали кара в някое село в 3 ч. през ноща и в това село не живее нито един човек.На тия дето не дават мигач си ги псувам на майка както си трябва и ги оставям да си помислят, защо съм ги напсувал.Ако напсувания не разбере, защо е напсуван трябва да приемат закон с, който тия кретени на пътя да минат отново листовки, полигон, кормуване и т.н. както си му е реда, аман от идиоти - управлението на МПС е професия и това трябва да е ясно на всеки, който седне зад волана Извинявам се ако съм засегнал някой с думите си, карайте с акъл на пътя колегиpunto HGT
Коментар
-
Седя и се чудя защо тази тема е в раздел ’срещи и мероприятия’, но както и да е, не това е важното в случая.На такива да слезеш от колата и да отидеш да му изкъртиш лоста за мигачите. Като му се наложи някъде, да се усети защо няма мигачи. Да видиш колко бързо ще се научи да ги включва.Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
-
Riki888 написа:Той в случая е виновен, ама ти на негово място като ти излезе куче или ти излезе дупка пред колата първо мигач ли даваш и след това спираш.Manowar - Татко
Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко
Коментар
-
spark написа:В Бургас поне мигачът няма никаква почва, ама никаква... или се пуска чак когато набие спирачките човека и почне да завиваFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Прясна случка. На К. Величкоя завивам на дясно покрай Лукойла към Красна поляна. Преди това една руса кифла в рено меган кабрио ми къса нервите, сменяйки лентата през 5 секунди. На завоя се изнасям в по-лявата лента, докато мацката си седи в дясната. Настига автобуса и започва да намалява докато на мен предницата ми е някъде до шофьорската врата. Помислих, че ще чака зад автобуса, но все пак ми остана едно на ум... все пак и се нагледах на простотиите преди това. Разминаваме се вече и мацката тръгва да изпреварва рейса ! Без мигач и без да се огледа. Успях да намаля и да и привлека вниманието с клаксона. Е Тя започна да ме псува.... отнесе си и тя псувните.Не че ако беше пуснала мигач, щеше да промени нещо...
Коментар
-
fihi написа:Седя и се чудя защо тази тема е в раздел ’срещи и мероприятия’, но както и да е, не това е важното в случая.На такива да слезеш от колата и да отидеш да му изкъртиш лоста за мигачите. Като му се наложи някъде, да се усети защо няма мигачи. Да видиш колко бързо ще се научи да ги включва.ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Комплексарска история...Нз на бабаити ли се правят като не си пускат мигачите или ги е страх да не им изгорят крушките...Абе като ги гледам някои как карат ми идват няколко мисли на ума1-тоя от село раздава газария в града...2-да се направи на гангстер- "Кой съм аз не спазвам правила варете ме фанете"3-Слаби закони които важат само за този който не респектира...ПП.То и на стоп никой не спира,само гледат дали има коли и газ майка...Всичко идва от манталитета и слабия контрол както и леките глоби до които почти не се стига щот наще полицаи на почерпка не отказват :D :D :DТи какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар