Добре де, как променяш посоката си на движение, движейки се по главния път? Никак! А същевременно не я променяш, излизайки от него, па макар и направо?! Помисли малко - просто и логично е.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
какво е мигачът и има ли той почва у нас?!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
sugarboy, мигача се дава за да уведомиш участниците, че променяш посоката си на движение, а не че ще напускаш път с предимство.Когато СИ на път с предимство, с две платна, и ти си в лявото, но ти се налага да спреш вдясно, НА СЪЩИЯ път с предимство, мигач няма ли да дадеш?Ти не напускаш пътя с предимство. Но променяш посоката си на движение.На магистралата мигачи не даваш ли?Остави приказките за мигачи, само когато си напускаш платното.Променяш ли посоката на движение, ОСОБЕНО пък на кръстовище, според мен, мигача е задължителен. Без значение кой е с предимство. Не знам в Закона как е..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
sugarboy написа:Добре де, как променяш посоката си на движение, движейки се по главния път? Никак! А същевременно не я променяш, излизайки от него, па макар и направо?! Помисли малко - просто и логично е.
Коментар
-
И съм сигурен, че ако се цунете, дойде ли КАТ, ти няма да ги убеждаваш, че си на път с предимство и не е нужен мигач, а ще се кълнеш, че си завил с мигач.Недей така sugarboy, пътя не е да си мерим nuшkuтe, кой е по с предимство, а да се придвижим от едно място до друго бързо и безопасно..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone, много ясно, че ако променяш лентите или спираш, макар и намирайки се на пътя с предимство, даваш мигаш, но следвайки естествените завои на пътя с предимство, не променяш посоката на движение, ако си се движиш в една и съща лента. Airfan, на нерегулирано кръстовище много ясно, че ще дадеш мигач, но каква е ролята на знаците на регулираното кръстовище - нали точно това, да определи предимствата и всяко излизане или влизане на пътя с предимство, трябва да се сигнализира с мигач, независимо дали се движиш направо.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
На снимката нещо ми се струва че на улицата без предимство не се вижда никакъв знак. Ако наистина няма знак водачът отсреща може въобще да си няма представа че е на улица без предимство и трябва да чака. За него не важи моят знак и той не е длъжен да се съобразява с него. Не знам дали има знак или не обаче вместо да се чудя и да гадая - плътно вляво до осевата линия + ляв мигач и си правя завоя. Мигача още при подхождане към кръстовището за да може другият водач не само да го види ами и да го възприеме и ако трябва да промени нагласата си за преминаване през кръстовището. И си имам едно наум ако се наложи да скоча на спирачката.И въобще давам мигач малко предварително защото е важно не само да съм дал мигач ами и останалите да имат време да го възприемат.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Ще се опитам да го обясня по-просто как виждам нещата:Знакът, който се вижда на снимката указва път с предимство, а не главен път (за пресичане на главен път има друг знак). Този знак замества знакът В3 . Защо е заместен - защото пътищата влизащи в кръстовището, които имат предимство не са един срещу друг, а един до друг, в случая. Идвайки от такъв път и имайки знак В3, няма как да знаеш, че този в дясно от теб, например, също има такъв знак и спокойно ще продължиш направо, без да се съобразиш и с неговото предимство. За това в такива случаи слагат указващата табела за път с предимство. Обаче тази табела не те освобождава от задължението да подадеш сигнал, че предприемаш маневра завой в кръстовище както на всяко друго кръстовище.
Коментар
-
sugarboy написа:Malone, много ясно, че ако променяш лентите или спираш, макар и намирайки се на пътя с предимство, даваш мигаш, но следвайки естествените завои на пътя с предимство, не променяш посоката на движение, ако си се движиш в една и съща лента. Airfan, на нерегулирано кръстовище много ясно, че ще дадеш мигач, но каква е ролята на знаците на регулираното кръстовище - нали точно това, да определи предимствата и всяко излизане или влизане на пътя с предимство, трябва да се сигнализира с мигач, независимо дали се движиш направо.
Коментар
-
Колега sugarboy, след като изчетох всичко по темата, да кажа две думи за твойто твърдение за промяната на пътя с предимство и мигача в случая.Та, имам позната, която абсолютно като теб е била с убеждението, че при движение по път с предимство, който променя посоката си нямала задължението да пуска ляв мигач.След 4 години стаж, го научи по по-неприятния начин-на кръстовище се движела по път с предимство, който променял посоката си на ляво.Тя хваща на ляво, без мигач, отсреща друга нейна колежка решава, че мойта позната ще продължи направо и тръгва и тя на право.Резултатът- онази кукла удря мойта позната, огъва калник, чупи й фар, мигач, пука й гума, огъва леко колонката с пантите на вратата.Викат КАТ, които съставят акт на мойта позната, тъй като по ЗДвП е длъжна да уведоми останалите участници в движението.Това, че е на път с предимство означава само и единствено, че отсрещния трябва да я пропусне.Ще се свържа с познатата ми да ми каже по кой точно член й е акта.Случката е от има няма 2 седмици.При срещата си с КАТ е била доста учудена и отначало са били големи разпри, но като видяла черно на бяло омекнала.За другата участничка не съм сигурен, но май е минала метър :D.Не си длъжен да приемаш мненията ни, но мисля че е за доброто на всички.Не си единствения, който тълкува нещата по по-различен начин.Без да имам никакво намерение да те обидя, те съветвам да си вземеш правилника и да си препрочетеш нещата.Аз ще го направя, но по друга причина- да видя за промените.За конкретния случай съм много убеден, че едва ли ще го променят :D
Коментар
-
curko написа:...Това, че е на път с предимство означава само и единствено, че отсрещния трябва да я пропусне... :DFiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
По тази логика, че след като не е дала мигач, че ще завива на ляво, се приема че продължава на право и напуска пътя с предимство.Отсрещната водачка знае, че трябва да пропусне движещите се по пътя с предимство и чака.Когато не вижда мигача, решава, че мойта позната продължава на право.По принцип, ако и двете продължат на право, би трябвало да се разминат и да няма конфликт.Това, че пресичаш път с предимство не означава, че трябва да седиш и да чакаш( изключвам момента, ако имаш знак "STOP").Ако липсва въпросния "STOP", трябва да се съобразиш със ситуацията.Точно по тази причина си длъжен да дадеш мигач, за да уведомиш останалите участници, които да могат да направят своята преценка!.
Коментар
-
@sugarboyЕстествено, че ще те пропусне.Но само, ако знае че ще завиваш и имаш намерение да минаваш пред него.Ако не знае, ако ти не си го показал, как да разбере?Ще си мисли, че ще продължаваш направо.Че ще държиш волана без да го въртиш.Как да го напишем по ясно?Предимството няма нищо общо с мигачите, не е ли ясно?BTW, имам чувството, че нарочно провокираш спора, при условие, че обяснихме всичко от ясно, по ясно..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
curko написа:По тази логика, че след като не е дала мигач, че ще завива на ляво, се приема че продължава на право и напуска пътя с предимство.Отсрещната водачка знае, че трябва да пропусне движещите се по пътя с предимство и чака.Когато не вижда мигача, решава, че мойта позната продължава на право.По принцип, ако и двете продължат на право, би трябвало да се разминат и да няма конфликт.Това, че пресичаш път с предимство не означава, че трябва да седиш и да чакаш( изключвам момента, ако имаш знак "STOP").Ако липсва въпросния "STOP", трябва да се съобразиш със ситуацията.Точно по тази причина си длъжен да дадеш мигач, за да уведомиш останалите участници, които да могат да направят своята преценка!.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Malone написа:@sugarboyЕстествено, че ще те пропусне.Но само, ако знае че ще завиваш и имаш намерение да минаваш пред него.Ако не знае, ако ти не си го показал, как да разбере?Ще си мисли, че ще продължаваш направо.Че ще държиш волана без да го въртиш.Как да го напишем по ясно?Предимството няма нищо общо с мигачите, не е ли ясно?BTW, имам чувството, че нарочно провокираш спора, при условие, че обяснихме всичко от ясно, по ясно.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар