Преди седмица бях на очен лекар. Съветвам те и ти да отидеш щом не виждаш очевадното. Не боли!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
какво е мигачът и има ли той почва у нас?!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Чета темата и пиша по ред на постовете....dannybo написа:Предложих на sugarboy, предлагам и на теб. Да отидем на подобно кръстовище и ти да минеш няколко пъти по пътя с предимство без да даваш никаква сигнализация и след толкова разтягане на локуми ще видиш, че реалността е съвсем друга, когато някоя блейка те нацели с колата си.venco67 написа:И мен така са ме учили още преди 25 год...
Коментар
-
Тук заформихте голяма дискусия, чак човек да се чуди кога да подава мигач и кога не.Затова ползвайте мигача постоянно да ви е спокойно наа главата.Виж бейби не сме глупаци,
ние сме отбор от здравеняци.
Да бъдеш с нас знам, че го желаеш,
така че качвай се на дансинга и започвай да играеш!
http://www.youtube.com/watch?v=UDWnMXzgeZo
Коментар
-
[quote="ogi28b"]Чета темата и пиша по ред на постовете....А защо неодговори на колегата peho?Не разбирам обаче, защо продължават всички защитници на тезата "без мигач", само да разсъждават в разни заплетени казуси колко градуса завой е завой, а не посочат къде е написано следното нещо или подобно на него:" Движещият се по път с предимство автомобил не трябва да подава светлинен сигнал за извършване на маневра, дори когато този път променя посоката си в кръстовище." Покажете ми нещо подобно и аз ще се съглася, че по закон, правилник или някаква наредба е така.
Коментар
-
Логиката на закона е да указва какво трябва да се прави, а не какво не трябва. Така че вие ни покажете недвусмислен текст, който казва, че трябва, а не само да тълкувате вашите добри намерения ясно да указвате във всеки момент накъде се движите, но дори и реализацията на тези добри намерения е неправилна при вас.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
fiatmaniak написа:Тук заформихте голяма дискусия, чак човек да се чуди кога да подава мигач и кога не.Затова ползвайте мигача постоянно да ви е спокойно наа главата.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
dannybo написа:ogi28b ти ли не можеш да разбереш или ние не обясняваме??? Ти пак си даваш едни и същи картинки и обяснения, които нямат нищо общо с кръстовището, за което спорим дали трябва мигач.Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...
Коментар
-
sugarboy написа:nikolovvd написа:Ти можеш да си забравиш мигача от последния светофар на Варна, но това няма да те оправдае пред КАТ, а ако случиш на някоя мутра освен с потрошени ламарини и с потрошени кокали може да се сдобиеш.
Коментар
-
sugarboy написа:Логиката на закона е да указва какво трябва да се прави, а не какво не трябва. Така че вие ни покажете недвусмислен текст, който казва, че трябва, а не само да тълкувате вашите добри намерения ясно да указвате във всеки момент накъде се движите, но дори и реализацията на тези добри намерения е неправилна при вас.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
dannybo - сниманото кръстовище е частен случай на следното - път с предимство, с отклонение от него вдясно. С какво това кръстовище е по-различно от това в първата рисунка от предишния ми пост? С нищо. Има път, който променя траекторията си от праволинейното движение, и отклонение вдясно. Какво им е на картинките? Те показват съвсем принципни ситуации, ама вие гледате отгоре дали даден път е по права линия спрямо пътят с предимство. Показах няколко ИСТИНСКИ ситуации, никой не отговаря. Защо? Имаше някакви опити за отговор, но аргументите бяха "Тук пресича осевата линия, тук не". Като на играта "тука има - тука нема".gituli - въпросът на колегата peho e зададен по такъв начин, че аз нямам друг възможен отговор, освен "Не го пише никъде точно това." Задавам на него, а и на теб въпрос по същия начин: Къде в закона или в правилника има член, точка, алинея, в която пише: "Движещият се автомобил не трябва да подава светлинен сигнал при отклоняване вдясно за навлизане по друг път" Това се отнася за член 25, който цитирахте. А "петолъчката" май се оказа нерешимата дилема - да дам ли мигач, или не, и ако да - какъв, и накъде ще отида? Какво има на тази петолъчка? Един прав път, два леви, един десен завой, или два леви и два десни? Или прав път и три леви завоя?BO, Какъв е знакът срещу автомобила отдясно на нас? Левия не го коментираме, той е длъжен да ни чака, независимо от нашата и неговата идея за преминаване. Каква роля изпълнява знакът, посочен със стрелка?
Коментар
-
T_SHOW написа:sugarboy написа:Чл. 26 Преди да завие или да започне каквато и да е маневра, свързана с отклонение встрани, водачът е длъжен своевременно да подаде ясен и достатъчен за възприемане сигнал. Сигналът се подава със светлинните пътепоказатели на превозното средство, а за превозните средства, които нямат светлинни пътепоказатели или те са повредени - с ръка. Сигналът, подаван със светлинните пътепоказатели, трябва да е включен през цялото време на извършване на маневрата и се прекратява веднага след приключване на маневрата. Сигналът, подаван с ръка, може да бъде прекратен непосредствено преди започване на маневрата.Ами ето го, колко пъти вече го цитирахте, не го ли запомнихте самите вие. Но този член по никакъв начин не касае движението по пътя с предимство, а в пълна степен се отнася за излизането от него. Като тука пояснявам, въпреки, че всичко ви е ясно, че излизането от пътя с предимство, макар и в права посока, е отклоняване встрани. И така - даваш десен мигач, минаваш през кръстовището, през това време оня отдясно те чака, ти излизаш от пътя с предимство в уличката направо и прекратяваш подаването на светлинния сигнал, защото си приключил МАНЕВРАТА.ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!
FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.
Коментар
-
Колега T_SHOW - в член 25 никъде не го пише това, което питаш. А къде в член 25 пише "...но този член не касае автомобили, които се отклоняват от пътя, но това става по права линия, но в пълна сила важи за тези, които се отклоняват от него по крива" ?Сетих се да попитам - има ли някой, който като стигне до кръстовище - не гледа какви са знаците за предимство на другите, а гледа само своя? Аз винаги гледам и на другите знаците. Случва се да има откраднат или блъснат, или просто невиждащ се знак.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар