А в тази ситуация вече имаш ляв завой - напускаш лентата на движение, следователно трябва да сигнализираш на останалите участници в движението, че зъвиваш наляво.Кръстовища като това на "Петте кюшета" са изключение и обикновенно се регулират със светофарни уредби. Оги, това 28 след името ти какво означава? Че си с 28 години шофьорски стаж, че от 28 години имаш книжка (това е различно от стажа) или си бил на 28 години когато си се регистрирал във форума!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
какво е мигачът и има ли той почва у нас?!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
nikolovvd написа:Ogi28b, позволих си да редактирам (добавя нещо) към твоята рисунка, за да стане ясно, че не се прави маневрата - ляв завой. При пресичане на кръстовището не се пресича осовата линия и порави тази причина не се налага подаване на ляв мигач.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Ами на тази картинка, на която си нарисувал осова линия, има само един син автомобил, отляво на пътя с предимство, но по-нагоре на картинката на Оги, без нарисувана осова линия, но същата ситуация, си казал, че никой не завива. По тази логика, как движещият се по пътя с предимство пресича осовата линия на собствения си път на завой от 90 градуса, примерно, а тук не я пресича и тези от страничните пътища не пресичат осовата линия на пътя с предимство?Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
ogi28b, дори от сателитната снимка се вижда, че средната лента на платното има маркировка за движение направо... а имаме ъгъл от ~134 градуса. Съответно продължавам направо без мигач.http://goo.gl/maps/ZZA3Същата ситуация е и на 5-те кюшета... за идващите от Прага към Ботев - пак има маркировка за движение направо... тук ъгъла пък е ~145,8 градусаhttp://goo.gl/maps/sTmqТака че освен градусите, знаците - гледайте и пътната маркировка...
Коментар
-
feliza написа:BO написа:feliza написа:BO написа:И конкретно към:@felizaЗапочнах да се оглеждам постоянно за въпросните знаци и как точно са регулирани кръстовищата през които минавам.За радост и по всекидневния ми маршрут имам знак път с предимство на Т образно кръстовище (знаците са нови и никога не е имало табела Т13). Ха сега какво правим?feliza написа:BO, не е така. Като е само жълтия знак - е един път - направо. Имаш най-много още един. Ако е повече от още един, имаш допълнителен знак, указващ кой от всички е пътят с предимство. Няма ли допълнителен - само направо. Т.е. този знак не го слагат на пътища, които изменят траекторията си в кръстовище. Слагат го на /сравнително/ прави. Някой го беше писал по-напред и е наистина така. А причината ти да си с предимство и наляво и надясно и направо, е че идваш от път с предимство.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
ogi28b написа:peho - на картинките които съм нарисувал, улиците започват от кръстовището, но влизат в него под разичен ъгъл, това е основната идея. Казвам го ако визираш тях, че едната започвала след кръстовището.
Коментар
-
Ей, пак ли тая темата дъвчите.Преди съм ви давал примери, сега ще се огранича само с това, че едно време, когато инструкторите бяха ИНСТРУКТОРИ, моят на подобно кръстовище (до хотел Тунджа в Ямбол) ми каза "Тук ВИНАГИ се дава мигач, въпреки че не напускаш пътя с предимство."В часовете пик, когато всички се прибират от работа, там на практика върви непрекъсната колона от коли, като 95% от тях завиват наляво по пътя с предимство. Идващите по уличката, която не е с предимство седят и чакат. Как те да различат дали някой завива, или продължава направо, като никой не подаде мигач?Аз там най-редовно (при преценка, че отсрещния все пак ще спре де), тръгвам пред някой, който не е подал мигач. Съгласно закона, щом не подава мигач, значи продължава направо и аз мога да мина.Та така.П.П. Кръстовището е Т-образно, като предимството е от дясното рамо на Т-то към основата му. Да не ви чертая сега.
Коментар
-
Immortal написа:Преди съм ви давал примери, сега ще се огранича само с това, че едно време, когато инструкторите бяха ИНСТРУКТОРИ, моят на подобно кръстовище (до хотел Тунджа в Ямбол) ми каза "Тук ВИНАГИ се дава мигач, въпреки че не напускаш пътя с предимство." Да не ви чертая сега.Прикачени файловеНяма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Ти можеш да си забравиш мигача от последния светофар на Варна, но това няма да те оправдае пред КАТ, а ако случиш на някоя мутра освен с потрошени ламарини и с потрошени кокали може да се сдобиеш.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар