Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

какво е мигачът и има ли той почва у нас?!

Collapse
Заключена тема
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    А в тази ситуация вече имаш ляв завой - напускаш лентата на движение, следователно трябва да сигнализираш на останалите участници в движението, че зъвиваш наляво.Кръстовища като това на "Петте кюшета" са изключение и обикновенно се регулират със светофарни уредби. Оги, това 28 след името ти какво означава? Че си с 28 години шофьорски стаж, че от 28 години имаш книжка (това е различно от стажа) или си бил на 28 години когато си се регистрирал във форума!
    Прикачени файлове
    Няма начин да няма начин!

    Коментар


      И защо се хващате за предимството, а не се поставите на мястото на водача от пътя без предимство и да разгледате ситуацията от този ъгъл? Като ви отнемат предимство се сърдите, а да дадете предимство ви се вижда прекалено.
      Няма начин да няма начин!

      Коментар


        nikolovvd написа:
        Ogi28b, позволих си да редактирам (добавя нещо) към твоята рисунка, за да стане ясно, че не се прави маневрата - ляв завой. При пресичане на кръстовището не се пресича осовата линия и порави тази причина не се налага подаване на ляв мигач.
        Колега, нещо си в тотална заблуда с тези осови линии. Оги затова провокативно пита под какъв ъгъл, според вас, трябва да е завоят, та да го считате за завой, или продължаване на пътя без завой. Дори пътят с предимство да прави врътка на 179 градуса, движещият се по него не пресича осовата линия на този същия път. Осовите линии на страничните пътища не ни интересуват. И как в единия случай движещият се по път с предимство сече осовата линия на страничните пътища, но в случая с картинката, която си редактирал, идващият от страничния път не сече осовата линия на пътя с предимство?!
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

        Коментар


          Кой не пресича осовата линия? Този който идва от дясно или този който е от ляво на пътя с предимство?
          Няма начин да няма начин!

          Коментар


            Ами на тази картинка, на която си нарисувал осова линия, има само един син автомобил, отляво на пътя с предимство, но по-нагоре на картинката на Оги, без нарисувана осова линия, но същата ситуация, си казал, че никой не завива. По тази логика, как движещият се по пътя с предимство пресича осовата линия на собствения си път на завой от 90 градуса, примерно, а тук не я пресича и тези от страничните пътища не пресичат осовата линия на пътя с предимство?
            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

            Коментар


              За тази картинка ли става дума? Нали говорим за продължаване движението по пътя с предимство с мигач или без мигач.Основното е кой от трите варианта за преминаване през кръстовището избираш и по какъв начин да сигнализираш това свое намерение.
              Прикачени файлове
              Няма начин да няма начин!

              Коментар


                ogi28b, дори от сателитната снимка се вижда, че средната лента на платното има маркировка за движение направо... а имаме ъгъл от ~134 градуса. Съответно продължавам направо без мигач.http://goo.gl/maps/ZZA3Същата ситуация е и на 5-те кюшета... за идващите от Прага към Ботев - пак има маркировка за движение направо... тук ъгъла пък е ~145,8 градусаhttp://goo.gl/maps/sTmqТака че освен градусите, знаците - гледайте и пътната маркировка...

                Коментар


                  Като гледем как са се наредили май има светофар! Така ли е?
                  Няма начин да няма начин!

                  Коментар


                    feliza написа:
                    BO написа:
                    feliza написа:
                    BO написа:
                    И конкретно към:@felizaЗапочнах да се оглеждам постоянно за въпросните знаци и как точно са регулирани кръстовищата през които минавам.За радост и по всекидневния ми маршрут имам знак път с предимство на Т образно кръстовище (знаците са нови и никога не е имало табела Т13). Ха сега какво правим?
                    Нищо не разбрах, извинявай. Имаш само жълт знак на Т-образно кръстовище, където не е ясно отличително, че имаш главен път? Дай ми конкретен пример, ако обичаш - нарисувай, bgmaps, нещо...
                    Лично за теб ще го снимам утре..."Жълтия" знак означава път с предимство, а не път с предимство направо, както си мислиш.
                    Как реши, че така си мисля?!
                    feliza написа:
                    BO, не е така. Като е само жълтия знак - е един път - направо. Имаш най-много още един. Ако е повече от още един, имаш допълнителен знак, указващ кой от всички е пътят с предимство. Няма ли допълнителен - само направо. Т.е. този знак не го слагат на пътища, които изменят траекторията си в кръстовище. Слагат го на /сравнително/ прави. Някой го беше писал по-напред и е наистина така. А причината ти да си с предимство и наляво и надясно и направо, е че идваш от път с предимство.
                    Ще се постарая довечера да дам и снимка.
                    A20DTH ЖТД ама не баш
                    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

                    Коментар


                      ogi28b написа:
                      peho - на картинките които съм нарисувал, улиците започват от кръстовището, но влизат в него под разичен ъгъл, това е основната идея. Казвам го ако визираш тях, че едната започвала след кръстовището.
                      Ще отговоря на въпроса тук дали трябва да се даде мигач, по следният начин. Ако не подадеш мигач и преминеш в показаните направления, ще объркаш ли някой от другите участници в движението ( като приемем дори че на всяка уличка чака автомобил ) с това, че не си подал мигач? А ще объркаш ли някого ако подадеш ляв или десен мигач и пак преминеш по показаните направления?Не разбирам обаче, защо продължават всички защитници на тезата "без мигач", само да разсъждават в разни заплетени казуси колко градуса завой е завой, а не посочат къде е написано следното нещо или подобно на него:" Движещият се по път с предимство автомобил не трябва да подава светлинен сигнал за извършване на маневра, дори когато този път променя посоката си в кръстовище." Покажете ми нещо подобно и аз ще се съглася, че по закон, правилник или някаква наредба е така.

                      Коментар


                        Ей, пак ли тая темата дъвчите.Преди съм ви давал примери, сега ще се огранича само с това, че едно време, когато инструкторите бяха ИНСТРУКТОРИ, моят на подобно кръстовище (до хотел Тунджа в Ямбол) ми каза "Тук ВИНАГИ се дава мигач, въпреки че не напускаш пътя с предимство."В часовете пик, когато всички се прибират от работа, там на практика върви непрекъсната колона от коли, като 95% от тях завиват наляво по пътя с предимство. Идващите по уличката, която не е с предимство седят и чакат. Как те да различат дали някой завива, или продължава направо, като никой не подаде мигач?Аз там най-редовно (при преценка, че отсрещния все пак ще спре де), тръгвам пред някой, който не е подал мигач. Съгласно закона, щом не подава мигач, значи продължава направо и аз мога да мина.Та така.П.П. Кръстовището е Т-образно, като предимството е от дясното рамо на Т-то към основата му. Да не ви чертая сега.

                        Коментар


                          Immortal написа:
                          Преди съм ви давал примери, сега ще се огранича само с това, че едно време, когато инструкторите бяха ИНСТРУКТОРИ, моят на подобно кръстовище (до хотел Тунджа в Ямбол) ми каза "Тук ВИНАГИ се дава мигач, въпреки че не напускаш пътя с предимство." Да не ви чертая сега.
                          Да го начертая аз, че ми е до бившето даскало, което завърших преди малко повече от 30 години? :D
                          Прикачени файлове
                          Няма начин да няма начин!

                          Коментар


                            И тук, според теб, забравилият си мигача от предишното кръстовище минава ли осовата линия на собствения си път с предимство, защото осовите линии на страничните пътища не ни интересуват - те прекъсват на входа на кръстовището?
                            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

                            Коментар


                              Ти можеш да си забравиш мигача от последния светофар на Варна, но това няма да те оправдае пред КАТ, а ако случиш на някоя мутра освен с потрошени ламарини и с потрошени кокали може да се сдобиеш.
                              Няма начин да няма начин!

                              Коментар


                                nikolovvd написа:
                                Ти можеш да си забравиш мигача от последния светофар на Варна, но това няма да те оправдае пред КАТ, а ако случиш на някоя мутра освен с потрошени ламарини и с потрошени кокали може да се сдобиеш.
                                Ами, значи е по-добре да не го пускам, щом е толкова грешно да съм го забравил чак от Варна, този мигач. Но, кажи де, минава ли осовата линия, тоз човечец, или не я минава?
                                Fiat Marea Weekend 1,6 16V

                                Коментар

                                Working...
                                X