Това си е чист ляв завой на кръстовище. Няма никакво значение, че си на главен път.Това е моето мнение. При това положение аз винаги давам мигач.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
какво е мигачът и има ли той почва у нас?!
Collapse
Заключена тема
X
X
-
sugarboy написа:gituli написа:T_SHOW написа:Колега, ти реално правиш ляв завой. Това по всички правила на "науката" е "маневра".
Коментар
-
sugarboy написа:gituli написа:T_SHOW написа:Колега, ти реално правиш ляв завой. Това по всички правила на "науката" е "маневра".ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!
FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.
Коментар
-
Ето този човек го е обеснил.Искам и аз да видя къде го пише,че движението по път с предимство и правеики маневра,завой те освобождава от даването на мигач?Никъде в закона не е споменато,че като си на път с предимство и продължаваш да се движиш по него,но той променя своята посока на ляво или на дясно,не е задължително да се подаде светлинен сигнал ФАКТ!Никъде в закона и правилника,не е упоменато някъде,че като се движиш по път с предимство,а пътя променя променя своята посока,но ти продължаваш да се движиш по него,че те задължава да подадеш светлинен сигнал ФАКТ!НО в правилника и закона е упоменато,и то много добре,че завоя е вид МАНЕВРА,а преди започването на всяка маневра се подава светлинен сигнал ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,ФАКТ!В крайна сметка колеги,вие държите на неща които не са упоменати в правилника и закона,НО не се съобразявате с неща които са описани и то много ясно.И говоря в конкретния случай,къде имаме кръстовище,вие правите завой,завоя е маневра,подаването на светлинен сигнал е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО,това изрично е упоменато в правилника,ако искате го спазвайте,ако искате не,това си е лично ваш избор.Покажете ми цитат в,който подаването на светлинен сигнал,не е задължително!Не са нужни нападки,или обиди,всеки може да защити казаното от него,но с извадки от правилника и закона,защото ние малко или много,правилно или не, се водим по него.
Коментар
-
sugarboy написа:gituli написа:T_SHOW написа:Колега, ти реално правиш ляв завой. Това по всички правила на "науката" е "маневра".ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!
Коментар
-
sugarboy написа:gituli написа:T_SHOW написа:Колега, ти реално правиш ляв завой. Това по всички правила на "науката" е "маневра".
Коментар
-
gituli написа:Ако чл.26 указва начина на даване на мигач,а не кога се дават то в него щеше да пише.Мигач се дава като се натисне ръчката до волана на долу за ляв мигач и нагоре за десен мигач.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
ogi28b написа:Опитвам за последен път на български език, с цитатите от трета страница на тази тема:"Чл. 25. (1) Водач на пътно превозно средство, който ще предприеме каквато и да е маневра, като например .... да завие надясно или наляво за навлизане по друг път ...."Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
Ама някой може ли да ми обЕсни на мен, като на бял човек - какво го бъркате тоя отсреща накъде щял да тръгне, и дали ще се ударим? Той е длъжен да чака. Колега T_SHOW - задаваш все въпроси на които е отговорено вече в темата.T_SHOW написа:Създавам ти ситуация колега. Ти идваш по главния път и ще правиш ляв завой без мигач, аз съм срещу теб на второстепенния път, виждам те, че си без мигач, тръгвам и се блъскаме. Кой е виновен?
Коментар
-
ogi28b написа:Маневра за отклонение наляво от пътя, надясно от пътя.... член 25 и член 26, нали го цитирате, прочетете го хубаво, то е написано толкова очевадно.. "маневра за отклонение наляво или надясно от пътя"Чл. 25. (1) Водач на пътно превозно средство, който ще предприеме каквато и да е маневра, като например да излезе от реда на паркираните превозни средства или да влезе между тях, да се отклони надясно или наляво по платното за движение, в частност за да премине в друга пътна лента, да завие надясно или наляво за навлизане по друг път или в крайпътен имот, преди да започне маневрата, трябва да се убеди, че няма да създаде опасност за участниците в движението, които се движат след него, преди него или минават покрай него, и да извърши маневрата, като се съобразява с тяхното положение, посока и скорост на движение.Чл. 26. Преди да завие или да започне каквато и да е маневра, свързана с отклонение встрани, водачът е длъжен своевременно да подаде ясен и достатъчен за възприемане сигнал. Сигналът се подава със светлинните пътепоказатели на превозното средство, а за превозните средства, които нямат светлинни пътепоказатели или те са повредени - с ръка.Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
Някой пишат, че напускат пътя с предимство (движат се направо), подавайки десен мигач. Ако в дясното платно има автомобил и водача вижда, че идващият по главния път ще завива на дясно (подал е десен мигач) ще потегли с чиста съвест и при ПТП няма да е виновен, защото той се явява дясно стоящ за напуксащият пътя с предимство.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
ogi28b написа:Ама някой може ли да ми обЕсни на мен, като на бял човек - какво го бъркате тоя отсреща накъде щял да тръгне, и дали ще се ударим? Той е длъжен да чака. Колега T_SHOW - задаваш все въпроси на които е отговорено вече в темата.T_SHOW написа:Създавам ти ситуация колега. Ти идваш по главния път и ще правиш ляв завой без мигач, аз съм срещу теб на второстепенния път, виждам те, че си без мигач, тръгвам и се блъскаме. Кой е виновен?ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!
Коментар
-
nikolovvd написа:Някой пишат, че напускат пътя с предимство (движат се направо), подавайки десен мигач. Ако в дясното платно има автомобил и водача вижда, че идващият по главния път ще завива на дясно (подал е десен мигач) ще потегли с чиста съвест и при ПТП няма да е виновен, защото той се явява дясно стоящ за напуксащият пътя с предимство.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар