Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

какво е мигачът и има ли той почва у нас?!

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Jimy написа:
    ... п.п. какви светлинни сигнали ще подадете, ако се движитe по главния път указан с Т13 , долу на pdf-a....???
    sugarboy написа:
    Към колегата Jimy - за направо и наляво - ляв мигач, за надясно, логично - десен, за пътя с предимство, много ясно - никакъв.
    Един отговор, който според мен е правилен! Въпреки ,че нарисуваната ситуация е изключение /три улици се вливат в път с предимство,който си мени посоката/ то и ТОЧНО ЗА ТОВА Е НАПРАВЕН ТОЯ ЗНАК...ДА НЯМА ИЗКЛЮЧЕНИЯ, т.е. винаги шофьора да си кара по главния път, който е и с предимство пред всички други без да се интересува за техните намерения?!И пак задавам въпрос: какво ще направите ако се движите по главния път, искате да завиете надясно , да продължите направо или пък да завиете наляво.п.п. съжелявам ,че е в pdf...ако може някой да го конвертира в jpg, за да се гледа по-лесно
    Прикачени файлове
    Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
    Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
    http://www.keepfighting.ms

Коментар

sugarboy написа:
      ele, винаги съм имал мнение за теб, че си мислеща жена, която знае и отстоява правата си и затова се учудвам на позицията ти в този случай, когато доброволно се отказваш от правото си и се пускаш по течението на невежеството, ще ме извиняваш! Поздрави и ти пожелавам трезво да помислиш върху този, не го наричам и казус, а банален факт.
      Аз не изказвам позиция, а констатирам и обобщавам. На изпита за книжка минах точно през такова кръстовище. Питах инструктура да пусна ли мигач, тъй като бях първа на кормуването., Той каза: абе не трябва, ама пусни. Пуснах и за това, че пуснах мигач, не ми дадоха наказателни точки. Не желая да се впускам в спорове, защото знам какво ще стане - ще последват доволно много обиди, както винаги. Затова и изказах мнението, че пускам мигач, за да информирам незапознатите, че завивам по пътя с предимство. Тъй като на подобно кръстовище във Варна са ми отнемали предимството не веднъж и дваж. Тъй като никъде в закона не е записано, че това действие е противозаконно и предвид ниската образованост и купените книжки, предпочитам да пусна мигач, отколкото някой незнаещ да ме отнесе. И за да илюстрирам до каква степен не се познава закона, мога да кажа и че редовно ми отнемат предимството на дясностоящ, затова и дори да съм дясностоящ, пак нмалям и се оглеждам и преценявам дали другия ще спре - не виждам смисъл да съм права и да съм потрошена.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
        Аз не изказвам позиция, а констатирам и обобщавам. На изпита за книжка минах точно през такова кръстовище. Питах инструктура да пусна ли мигач, тъй като бях първа на кормуването., Той каза: абе не трябва, ама пусни. Пуснах и за това, че пуснах мигач, не ми дадоха наказателни точки. Не желая да се впускам в спорове, защото знам какво ще стане - ще последват доволно много обиди, както винаги. Затова и изказах мнението, че пускам мигач, за да информирам незапознатите, че завивам по пътя с предимство. Тъй като на подобно кръстовище във Варна са ми отнемали предимството не веднъж и дваж. Тъй като никъде в закона не е записано, че това действие е противозаконно и предвид ниската образованост и купените книжки, предпочитам да пусна мигач, отколкото някой незнаещ да ме отнесе. И за да илюстрирам до каква степен не се познава закона, мога да кажа и че редовно ми отнемат предимството на дясностоящ, затова и дори да съм дясностоящ, пак нмалям и се оглеждам и преценявам дали другия ще спре - не виждам смисъл да съм права и да съм потрошена.
        Е, това вече е друго нещо, значи аз съм се заблудил, като помислих, че отстояваш другата позиция. В такъв случай - поздрави още веднъж! Все пак си мисля, че въпреки ожесточения спор, който се развихри тука, до обиди не сме стигали и се получи що-годе цивилизовано :D
        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

sugarboy написа:
          Хора, вие не разбирате ли, че пътят с предимство НЕ ЗАВИВА, макар физически да има извивки, той НЕ Е ПРЕКЪСНАТ, когато преминава през кръстовище. Той представлява един коридор, по който вие се движите, без да се интересувате какво впечатление оставяте у чакащите в околните улици. Те са един вид "неактивни", нищо не могат, а и не трябва да предприемат, докато вие не преминете. Неслучайно и на самия знак, указващ пътя с предимство, единствено пътят с предимство е НЕПРЕКЪСНАТ, всички други странични пътища са обозначени с чертички - те се докосват до пътя с предимство на кръстовището, но те са ПРЕКЪСНАТИ, а не пътят с предимство. Затова движението по пътя с предимство не е маневра и не е завой, ако ще този път с предимство да е и спираловиден. От друга страна, завой прави всеки, който напуска пътя с предимство, пък макар и движейки се направо.
          Колега, мисля че си в тотална заблуда. Ще ме извиняваш за израза.Мигач се дава винаги, когато променяш траекторията на движение. В случая ти завиваш наляво, без значение дали пътят е главен или второстепенен.Обясни ми моля ти се по твоята логика какъв мигач ще дадеш, ако продължаваш направо, напускайки "коридора" главния път?Въпросът ми е и към колегата "ogi28b".
          ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

Коментар

Раздел ШЕСТИСИГНАЛИ, ПОДАВАНИ ОТ УЧАСТНИЦИТЕ В ДВИЖЕНИЕТОЧл. 28 (1) За предупреждаване на останалите участници в движението за намерението си да извърши маневра, водачът на пътното превозно средство подава следните сигнали:1. ляв пътепоказател или лява ръка, изпъната хоризонтално встрани - за завиване наляво или за отклонение наляво;

Коментар

T_SHOW написа:
              Колега, мисля че си в тотална заблуда. Ще ме извиняваш за израза.Мигач се дава винаги, когато променяш траекторията на движение. В случая ти завиваш наляво, без значение дали пътят е главен или второстепенен.Обясни ми моля ти се по твоята логика какъв мигач ще дадеш, ако продължаваш направо, напускайки "коридора" главния път?Въпросът ми е и към колегата "ogi28b".
              Това вече многократно го уточнихме - ще излезеш от "коридора" с десен мигач направо.

Коментар

sugarboy написа:
                T_SHOW написа:
                Това вече многократно го уточнихме - ще излезеш от "коридора" с десен мигач направо.
                И аз как ще разбера дали ще завиеш надясно или ще продължиш направо?

Коментар

T_SHOW написа:
                  sugarboy написа:
                  T_SHOW написа:
                  И аз как ще разбера дали ще завиеш надясно или ще продължиш направо?
                  Като ме изчакаш да премина през кръстовището - мигачът няма за цел превантивно да задоволи любопитството ти.

Коментар

Раздел ПЕТИ МАНЕВРИЧл. 25 (1) Водач на пътно превозно средство, който ще предприеме каквато и да е маневра, като например да излезе от реда на паркираните превозни средства или да влезе между тях, да се отклони надясно или наляво по платното за движение, в частност за да премине в друга пътна лента, да завие надясно или наляво за навлизане по друг път или в крайпътен имот, преди да започне маневрата, трябва да се убеди, че няма да създаде опасност за участниците в движението, които се движат след него, преди него или минават покрай него, и да извърши маневрата, като се съобразява с тяхното положение, посока и скорост на движение.Чл. 26 Преди да завие или да започне каквато и да е маневра, свързана с отклонвкие встрани, водачът е длъжен своевременно да подаде ясен и достатъчен за възприемане сигнал. Сигналът се подава със светлинните пътепоказатели на превозното средство, а за превозните средства, които нямат светлинни пътепоказатели или те са повредени - с ръка. Сигналът, подаван със светлинните пътепоказатели, трябва да е включен през цялото време на извършване на маневрата и се прекратява веднага след приключване на маневрата. Сигналът, подаван с ръка, може да бъде прекратен непосредствено преди започване на маневрата.

Коментар

Колега, ти реално правиш ляв завой. Това по всички правила на "науката" е "маневра".

Коментар

T_SHOW написа:
                        Раздел ПЕТИ МАНЕВРИЧл. 25 (1) Водач на пътно превозно средство, който ще предприеме каквато и да е маневра, като например да излезе от реда на паркираните превозни средства или да влезе между тях, да се отклони надясно или наляво по платното за движение, в частност за да премине в друга пътна лента, да завие надясно или наляво за навлизане по друг път или в крайпътен имот, преди да започне маневрата, трябва да се убеди, че няма да създаде опасност за участниците в движението, които се движат след него, преди него или минават покрай него, и да извърши маневрата, като се съобразява с тяхното положение, посока и скорост на движение.
                        Ти не правиш нищо от това, движейки се по кривата на пътя с предимство.

Коментар

T_SHOW написа:
                          Колега, ти реално правиш ляв завой. Това по всички правила на "науката" е "маневра".
                          Колега,според тях движеики се по път с предимство,незавиват нито правят маневра.

Коментар

Нещо да кажеш за член 26 ?

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                              Движещите се по път с предимство НЕ трябва да подават мигач ако този път променя посоката си.Така е по закон - всичко друго са глупости на недоучили шАфьори.
                              Кире, дай да видя къде го пише това в закона?Хора, пак ще попитам, нали казвате, че не сте длъжни да подавате светлинен сигнал при завиване по път променящ посоката си на движение. Къде го пише това ваше право в някаква нормативна уредба?Пак ще попитам за ситуацията със светофара.При зелен светофар, даващ ви предимство, ще подадете ли мигач за завиване наляво или надясно? Нали се намирате отново по пътя с предимство!
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

gituli написа:
                                T_SHOW написа:
                                Колега,според тях движеики се по път с предимство,незавиват нито правят маневра.
                                Точно така, разбрахме се най-сетне, а за чл. 26 какво да кажа - указва начина на даване на мигач, няма отношение към случая.

Коментар

Working...
                                X