@ImmortalДалеч съм от идеята да се противпоставям на нещата изложени в поста ти. Така е. Факт са. С малко изключения.Ако си визирал мен - аз не се чувствам по-различен от изброените по-горе нации с изключение на цвета на кожата, вероизповедание и може би някои характерни външни черти, което не ме прави по-добър или много по-различен от тях. Никога не съм твърдял подобно нещо, за това и няма да се мъча и да ти отговоря на конкретния въпрос. Всеки има право на избор и идентификация към дадена на нация и раса и отчасти уважавам това право, дори на македонците.В друго се изразява неразбирането ми и неприятно чувство, което се насаждаше в мен след няколко твои, а и не само, но основно, поста. Не става дума за това, къде ще живееш, работиш и плащаш осигуровки, ама наистина не разбирам как може с лека ръка да се каже, че предпочиташ децата ти да не се идентифицират като българчета и да си горд от факта, че племенницата едва знае български език, но е отличничка на гръцки.Историческите въпроси също ще ги подмина, защото смятам, че историята ни има една идея по-идеализирани герои отколкото всъщност са, но от друга гледна точка това е нужно, особено на събуждащ се от кома народ.И да, сигурно няма такъв българин, прочул се на своя земя или и да има ще ми отнеме прекалено много време за да се сетя и изровя в интернет, а щом се налага да правя това - значи едва ли е такъв какъвто търсим.Същото важи и за въпроса на Malone, въпросите ви от части се препокриват. Най-вероятно няма... но какво от това? Причина ли е да теглиш чертата на рода собствения си род и история? За мен не е. Аз на своя страна, Дидо, се надявам за повече хора да не е. Въпрос на гледни точки, мироглед, а може би и време.@Malone, в интерес на той щеше да е последния човек, когото бих изтъкнал като известен. Та огромна част от българите си нямат и на идея кой е той, та камо ли в европейски или световен мащаб. За това разбира се има причини, част от които са и причините той да умре в Рим.П.П. Съжалявам за недомислиците и грешките в предното ми съобщение, но го писах от мобилен телефон и явно мисълта и пръстите ми са се разминавали чат-пат.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Българите - малцинство!?
Collapse
X
-
Българите - малцинство!?
Хора , опомнете се !!!Живеем в свят без граници . Обстоятелствата се стекоха така , че контактувам с доста чужденци . По думите на един белоруски бизнесмен хората са два типа - едни , които работят , и други които искат да отмъкнат резултатите от труда им . НАВСЯКЪДЕ има завист и простотия . Дидо , ако знаеш италианците как се жалват от държавата си и постоянно емигрират ...Ако знаете как германците се кълнат , че повече не искат да чуят за мен и как ми звънят след половин година на аврал. Ако знаете как руснаците се подиграват на опитите да им предложа нещо хубаво , което те НИКОГА няма да създадат !!!В света няма народности - има хора , които мислят напредничаво , и такива , които само консумират ...Захванали сме една полемика Млади момчета се жалват от държавата , а нищо не правят сигурно когато им заявяват , че могат да си купят само 5 бутилки олио примерно . Колко от вас слизат да почистят пред блока неорганизирано . Държавата ли е виновна , че цапаме и хвърляме безпорядъчно ?! А ???FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Две неща ще напиша, кратко, че ми се услади ракията и жена ми ме чака.Първо, да прекратим малко спора. И Безсмъртния и BolgAryan са прави.Имаше една приказка навремето:"Да се гордея и да не се гордея, че съм българин е все едно. Затова ... по-добре да се гордея."Второ, малко ми е криво и ме е срам, че не мога нищо да отговоря на Румен Хинчев, прав е.От две седмици няма кой да изчисти опадалите листа пред входа.И няколко пъти се насъсквам, ще взема един чувал, ще си купя една грапа и ще изчистя всички листа.После си казвам ... "Аз ще ги изчистя, а свинята на третия етаж ще гледа от балкона". По този начин си търся оправдание.А би трябвало да ме боли Гуя за свинята от третия етаж и за мангалите от бюрото по труда. Нека единия да живее в алкохолна мизерия, а другите да ги мързи, нека.Това обаче не би трябвало да ми пречи аз да постъпя така, като смятам, че е редно.Като се пречупя аз в главата, на другия ден ще дойде и сина ми. На третия ден ще дойде и дъщерята на свинята от третия етаж. Догодина ще излязат всички.Малко е емоционален поста ми, но дръпнах вече една ракия, а на мене толкова ми трябва..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
"Всички граждани на страната, независимо от тяхната националност, трябва равноправно да имат достъп до съдебна власт и до службите на гражданското обвинение (прокуратурата). Тя ще бди над непрекъснатото прилагане на конституционните права и задължения, както и за почитането на законите. Специално трябва да се внимава, упражняването на която и да е власт да не се използва за даване на предимство на една или друга националност за сметка на останалите..."***"Когато изчезнат националните страсти... общественият живот ще има всички необходими условия за да се развива хармонично..."Един голям Българин (починал в Рим ) е написал това.Един друг Българин, обесен там някъде край София пък, е написал това:"В нея всички народи ще живеят под едни чисти и свети закони... и за турчина, и за евреина и пр., каквито и да са, за всички еднакво ще е... Така ще е в наша България.""Всеки ще си служи по вярата и законно ще се съди както българинът, така и турчинът. Свобода и чиста република.""И турският чорбаджилък да даде място на съгласието, братството и съвършеното равенство между всички народности. Българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение: било във вяра, било в народност, било в гражданско отношение, било в каквото и да е било. Всички ще спадат под един общ закон, който по вишегласие на всички народности ще се изработи."С това да се върнем на темата. Имат ли циганите повече права от нас - на практика, за теорията е ясно.
Коментар
-
Malone написа:А би трябвало да ме боли Гуя за свинята от третия етаж и за мангалите от бюрото по труда. Нека единия да живее в алкохолна мизерия, а другите да ги мързи, нека.Това обаче не би трябвало да ми пречи аз да постъпя така, като смятам, че е редно.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Абе Immortal, ти що не се откажеш от българско гражданство като си толкова ербап?Според мен отъждествяваш националната принадлежност със социален статус. Никой не спори, че на света има далеч по-добри места за живеене и никой не те спира да ходиш да ги търсиш, както и никой няма да те критикува. Странно е да плюеш срещу произхода си, срещу историята си и да търсиш роднински връзки с Левски!???Онзи ден в офиса получихме писмо от някакъв българин, който беше изписал след името си гордо че е американски гражданин, а беше пропуснал важни детайли като адрес и телефон за връзка, но явно бе по-важно да се изфука. На всички ни беше доста смешно. Такъв човек нито със своите ще е свой, нито пък ще бъде приет от чуждите.
Коментар
-
Спуках се от четене...та като жив свидетел на последните 30 години всичко мина пред очите ми като документален филм...Познавам лично иммортал хем му съчувствам (за съсипаната му професия и кариера а и не само за него та и за многото интелигентни и жадни са успех инженери и пр.) и хем го подкрепям като цяло(но не 100%)...и мисля че проблема е наистина в психологията на българина ...всеки иска да живее добре рахат безгрижно и т.н. Е добре с едно дете е горе долу така с две деца малко по трудничко а ако лапетата са 3 горко за родителите трябва да се работи повече + извънредна работа ,например на полето или нивата (баща ми и майка ми са учители и много добре помня през 80 те години след даскалото бегом към тютюневата нива и това беше ежедневието на родопите,дядо ми е отгледал по този начин точно 9 здрави дечица и всички по един или друг начин са израснали като съвсем нормални образовани хора) ...и мисля че в края на краищата всичко опира до математиката ...зада не намалее толкова драстично българският етнос полжителният прираст е задължителен или поне 2 на 2 за съхранение ...petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall
Коментар
-
mitakkk написа:... Странно е да плюеш срещу произхода си, срещу историята си и да търсиш роднински връзки с Левски!???...
Коментар
-
Тука се поувлече Безсмъртни. Малко. И ти не си вярваш.--- offtopic ---Здрасти bahricin, радвам се да те видя. Ийиим сте ти и цялото семейство, надявам се.Поздрави от мене. И трябва да изненадаме някой път Immortal, да се запозная лично и с двама ви..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
съчувствам (за съсипаната му професия и кариера а и не само за него та и за многото интелигентни и жадни са успех инженери и пр.) и хем го подкрепям като цяло(но не 100%) ...Дидо 99 % ок, единият процент е за отчаяността ти ...за което не съм съгласен с теб, бъди малко по бодър ...рахат дет се вика...всяко надолнище си има и нагорнище...не може все да е зле...все ще има алтернатива ама все ...petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
Коментар
-
Malone написа:Тука се поувлече Безсмъртни. Малко. И ти не си вярваш.--- offtopic ---Здрасти bahricin, радвам се да те видя. Ийиим сте ти и цялото семейство, надявам се.Поздрави от мене. И трябва да изненадаме някой път Immortal, да се запозная лично и с двама ви.petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
Коментар
-
Immortal написа:Може би се поувлякох, но като цяло - това съм си аз.А иначе, Бахри, бе не ми е съсипана кариерата чак, имам си добра работа по специалността. Малко трудно си прибирам парите, ама...не може да е всичко по мед и маслоpetito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар