Привет колеги, някой може ли да ми каже стъпка по стъпка, какво се прави при сделка - бартер на два автомобила. Благодаря предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сделка "Бартер"!
Collapse
X
-
Има договори за замяна в мрежата, а и всеки адвокат ще ви свърши работа, но като че ли по добре е да направите два договора за покупко-продажба.Намерете си нотариус склонен към пазарлъци [относно таксата за двете сделки] и няма да ви излезе кой знае колко..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
-
slonikon написа:Я да вдигна аз тая тема с два въпроса:Как нотариуса третира чист бартер? Върху какво се плаща данък за сделката?Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
Това го разбрах. Само че нямам опит в тая материя. Въпросът е какво ще иска нотариуса - да го мине като две продажби ли, че аз да се пазаря, че договорът е един? Освен това данъкът за придобиване върху стойността на двете коли ли е? После в КАТ и в общината достатъчно ли е да отида само с този договор, дето е на първия линк?Ей тия неща не са ми ясни, та ако някой е минал по тоя път, ще съм благодарен да ме осветли!браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Според мен ще платите по 80-100лв. и ще ви напише по един договор за покупко продажба и на двамата за да си нямате главоболия. Поне когато аз бях участник в такава схема стана така.Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар