Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Леко ПТП без пострадали, освен ФИАТ-а

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

При положение че другия участник е избягал или няма гражданска мисля че би следвало да ти платят от гаранционния фонд. Разбира се ако имаш протокол от кат че другия участник е виновен.
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Абе нещо мътен малко ми се струва разказа, ама досега се въздържах.Ама бил там, пък се разправяли за пари, пък после си тръгнал, после дошли КАТ и т. н.Малко ...
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

На тази бензиностанция камери няма ли?
        Няма начин да няма начин!

Коментар

Има, ама те снимат колонките, а по разказа става дума за един стоп и включване в движението, което значи далеч от обсега на колонките.А и той номера се знае, нали са се разправяли.После КАТ пък не го написали в протокола ... и не го търсили.Интересно е КАТ какво са написали в протокола.И е интересно пострадалия какво е обяснил на КАТ.Защото тук нищо не се разбира, въпреки че е написано, а не обяснява на глас.
          www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
            Абе нещо мътен малко ми се струва разказа, ама досега се въздържах.Ама бил там, пък се разправяли за пари, пък после си тръгнал, после дошли КАТ и т. н.Малко ...
            Искаше да ми даде някакви 50/60 лева които разбира се не ми стигат за нищо и не ги взех! Мисля, че със или без часта за парите нещата са си ясни, не съм спестил нищо историята ми е чиста като сълзица Логично погледнато днес КАТ трябва да започнат с първият работен ден да завеждат бюрокрацията и ще има ходене по мъките.
            CSI in the CAR !!!
            Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.

ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"

Коментар

ОК, но за да вземеш пари от застрахователя е редно в протокола да е описано какво се е случило.Данни за другия участник, дори и да е "избягал" [след като сте се разправяли] и други подробности.Напиши ни, дай да видим какво е описанието на ПТП в протокола и тогава може да ти дадем мнения по ситуацията.Застрахователите не са балъци.Дори напротив, по се приближават към скъперници и ще използват всяка подробност за да не ти изплатят обезщетение.В протокола би трябвало да е кристално ясно описана ситуацията, както и кой е виновен. Не можеш да обвиняваш КАТ в немърливост, ти подписваш протокола и казваш дали си съгласен с написаното в него. Те съобразяват написаното с това, което си им разказал, ти и свидетеля ти.
              www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                ОК, но за да вземеш пари от застрахователя е редно в протокола да е описано какво се е случило.Данни за другия участник, дори и да е "избягал" [след като сте се разправяли] и други подробности.Напиши ни, дай да видим какво е описанието на ПТП в протокола и тогава може да ти дадем мнения по ситуацията.Застрахователите не са балъци.Дори напротив, по се приближават към скъперници и ще използват всяка подробност за да не ти изплатят обезщетение.В протокола би трябвало да е кристално ясно описана ситуацията, както и кой е виновен. Не можеш да обвиняваш КАТ в немърливост, ти подписваш протокола и казваш дали си съгласен с написаното в него. Те съобразяват написаното с това, което си им разказал, ти и свидетеля ти.
                Написал точната ситуация на протокола но без часта в която другият е видимо употребил алкохол, немога да го докажа и не съм го писал в моите показания а и целта ми не е да го вкарвам в затвора. Ситуацията е следната. Аз чакам на стоп на територията на бензиностанцията, той е пред мен но е навлезнал с половината бус на платното с идеята да пресече 3 платна и директно през кръстовището. НО изведнъж дава задна без да се огледа или знам ли и аз какви причини, не ме вижда и ме прави красив отпред. Вика ми на ти тея пари ( крайно недостатъчни ) и аз няма да чакам КАТ. Направо ми го заяви, че ще си чакам сам. Аз не му взек парите и нищо ( няма са на бой да му скачам ) обадих се кат обясних и написах нещата.Това беше. После в последствие разбрах, че другият участник в сагата е пил бирички преди да потегли и ако ми се наложи мога да го докажа със записите от камерите на бензиностанцията. Искам да си мина през нещата поетапно без да се налага да наливам сол в раната, също така нямам намерение да вадя пари от моя джоб при положение че са ме задължили да давам пари за застраховка ГО, която е леко казано пълна простотия и май няма ясни и добре работещи механизми за нейното усвояване когато човек си е в ПРАВОТО. Мно е тъпо да се оправдаваш за неща които са супер елементарни и всеки гледа да ти го подаде четвъртит(без извинение за последното)
                CSI in the CAR !!!
                Mancuzo Fiat PUNTO 1.7DS 176B3.000,около (6,7л-11л /100)София.

ПО-ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "Дизел"

Коментар

Колега Манкузо, струва ми се, че си пропуснал нещо в разговора с катаджиите. Защо не са вписали номера на виновника в протокола?Аз съм бил в абсолютно същата ситуация преди години.Изкочиха ми през нощта с един пикап от "стоп", караха без фарове и бяха всички до един в пикапа пияни. (8 човека, 3 в кабината, останалите в каросерията).Аз ги блъснах странично. Те избягаха, но моята кола (Жигулката) не беше в движение (калника се беше врязал в гумата). Дойдоха от КАТ, пуснаха ги по радиостанцията на всички патрулки в града да ги издирват и ги намериха за 1 час. След което ония докараха някакъв, който изобщо преди това го нямаше там, и казаха, че той е карал. Обаче сеирджии таксиметрови шофьори се намесиха и показаха на катаджиите кой е истинският водач. Написахме протокола, на мен ми дадоха копие и си тръгнах, а тях всички ги подбраха към районното. Не знам какво е станало в последствие.

Коментар

Самото бягство от местопроизшествието е признаване на вината, но в протокола за ПТП се пише поне номера на автомобила, за да може съответният (твоя) застраховател да предяве регресен иск от неговия застраховател. За да стане това трябва някъде да е записан поне номера на виновното МПС. Служителита на КАТ Пътна полиция записаха ли някъде номера на МПС на избягалия водач? Ако не са го записали и нямаш Каско има да чакаш обещетение от застрахователя.Когато имат номера издирват автомобила и правят оглед. Като намерят твоята боя по него започва разследване. Преди 12-13 години някакъв го бяха ударили с Фиат Уно като моя и ме намериха на следващият ден. Питаха, разпитваха и като им показах колата видяха, че няма нито удари, нито чужда боя по колата и си тръгнаха. От тогава проблеми не съм имал, а в последствие с собственика на ударения автомобил станахме приятели. :D

Коментар

Десет пъти ти написахме.В протокола ИМА ЛИ ЗАПИСАНИ ТОЧНИ ДАННИ за другия участник в ПТП?Регистрационен номер поне, марка, модел, цвят на превозното средство?В протокола обаче да са записани, черно на бяло, не какво си казал на КАТ.Схема на ПТП, кой къде е бил?Реално, другия водач не е пил, не е доказано, а и ти не можеш да го докажеш, на това майната му, важното е да си убедителен пред застрахователя.А вярвай ми, не си, макар че съм сигурен, че така е станало.Но от компромисите, които си направил ти [пазарлъци за пари за да не му пишат Акт, да не го вкарвам в затвора защото бил пил и т. н.], ще пострадаш финансово.Дано не съм прав, но така ми се струва.Накрая се е получило едно голямо нищо.
                      www.cyxap.com

Коментар

Сигурно ще го минат като призшествши на паркинг.

Коментар

Ако възнамеряваш да се възползваш от камерите в бензиностанцията е желателно да стане в най-скоро време, защото всичко което не им трябва в даден момент се трие.
                          Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
                          Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
                          -------------------------------------------------------------

Коментар

Re: Леко ПТП без пострадали, освен ФИАТ-а

mancuzo написа:
                            Здравейте, преди няколко часа ми потрошиха предницата и виновника запали и изчезна!!! Няма да изпадам в подробности! Викнах КАТ, чаках 3 часа, те дойдоха и претупаха набързо нещата! Ок сега какво? Имам протокол от КАТ, имам и крив капак, фар трошнат, спукана броня! Каква е следващата стъпка по каналният ред? Дайте съвет моля, какво да го правя тоя протокол на КАТ, колко време им трябва на Гразданската Отговорност застрахователи да ми покрият щетите?
                            Много жалко за потрошената кола - на мен ми се е случвало таман три пъти да си оправям колата и то все по чужда вина. Не искам да те отчайвам но Лев инс няма да ти покрият разходите. Единият от случаите в които търсих обещетение беше точно от Лев инс - невероятно изпечени мошеници. Тогава ремонта ми струваше 800 лева, а ми платиха едва 450. От другите две застрахователни компании при другите ми два инцидента - парите ми стигнаха, даже поостанаха 100 лева за компенсация на нервите и разправиите.Дано при теб да не е така - но аз за Лев инс неискам да чувам- те вече са в моя ’ignor" списък!

Коментар

mitakkk написа:
                              Дано при теб да не е така - но аз за Лев инс неискам да чувам- те вече са в моя ’ignor" списък!
                              То това изобщо не зависи от теб - ако този, дето ще те блъсне се е застраховал там, нямаш избор. А е доста вероятно, при условие, че са една от най-големите застрахователни компании, що се отнася до гражданска отговорност.Какво значи, че са в твоя "игнор" списък? Че ако те удари някой, и застраховката му е в ЛевИнс, няма да си искаш обезщетението ли? Аз само веднъж съм ползвал застраховка на виновен, дето ме е ударил в ЛевИнс и съм предоволен от резултата... Ама всичко зависи от експерта им, който ще ти описва щетите... Аз взех доста отгоре тогава.

Коментар

Immortal написа:
                                mitakkk написа:
                                Дано при теб да не е така - но аз за Лев инс неискам да чувам- те вече са в моя ’ignor" списък!
                                То това изобщо не зависи от теб - ако този, дето ще те блъсне се е застраховал там, нямаш избор. А е доста вероятно, при условие, че са една от най-големите застрахователни компании, що се отнася до гражданска отговорност.Какво значи, че са в твоя "игнор" списък? Че ако те удари някой, и застраховката му е в ЛевИнс, няма да си искаш обезщетението ли? Аз само веднъж съм ползвал застраховка на виновен, дето ме е ударил в ЛевИнс и съм предоволен от резултата... Ама всичко зависи от експерта им, който ще ти описва щетите... Аз взех доста отгоре тогава.
                                Игнор значи че от мен няма да видят и стотинка. А това да попаднеш на застрахован от Лев инс е наистина много лош късмет. "Експерта" - ще ми разправя, че врата която при удара е дори пробита, можела да се оправи с изчукване - подиграват се с хората. Лев инс за мен не съществува!!!

Коментар

Working...
                                X