Здравейте колеги, нов съм и се регнах най-накраяВзех си наскоро фиатче стило и имам намерението да му направя уютен дом,та в тая връзка ще си ремонтирам гаража.Наскоро го купих и е с характерната недобре направена и неподравнена от строителя замаска. Засилил съм се да слагам плочки,вероятно гранитогрес.Идеята е хем да стане красиво,хем да не правя катастрофи заради хлъзгане като влизам с белисимата.По принцип не държа да е точно гранитогрес,може и друг вид плочки подходящи за целта. Какво бихте ме посъветвали вие,сигурен съм че има и други като мен сред вас,които държат гаражът им да е приятен хем за колата,хем за нас самите.Живея близо до Благоевград,та ако има колеги от тук и знаят къде има по-евтини плочки в региона,нека дадат съвет. благодаря много
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подово покритие за гараж,съвети???!?
Collapse
X
-
Точно с плочки си мисля, че при дъждовно или зимно време ще имаш много голям проблем с хлъзгането. А и незнам колко ефтино ще ти излезне точно с гранитогрес.... Отделно че и майсторите не са много качествени тия дни и може и да не стане много удобно за тон и половина кола.... Според мене като идея ще е добре някоя саморазливна изолация от рода на тенис кортовите покрития.... хем са и леко гумирани и ще имаш добро сцепление хем няма да е гадната замазка, но не знам как ще е от към поддръжка особенно ако колата започне в даден момент да капе масълце от някъде.
-
мисля че ще е трудна поддръжката с кортово покритие. Вариант са и мозаечните плочки,чувал съм,че стават за целта. Иначе като стана дума за скъпо-нямам намерение да давам повече от 9-10 лв. за плочка,квадратурата на гаража е около 18 кв.,демек ще излезат около 180 лв.,но всичко зависи разбира се какво намеря и на какво се спра. Всички търсим евтино и качествено
Коментар
-
Ох, те пък тези самонивелиращите се замазки са една евтиния ...Моя съвет е да си направиш една хубава замазка, малко по силна откъм цимент.Не знам в България, сигурно и тук има готови смеси, които има и еластични свойства. Химия. Те са точно за това, за подове на промишлени помещения.Един гараж не е голяма философия да си го покриеш и сам. Съвет как става ще намериш кой да ти даде.Работа за един ден и не изисква кой знае каква инвестиция в инструменти..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
"Лизга" се Коцев с боята, гадно е.Затова циментова с пясък, без нищо отгоре. Не е най красивото нещо, но за гараж е перфектно.А и ако, като положи замазката, го мине навсякъде с пердашката, ама с тази дето е със зъби, за лепило която е, става идеално.И си купи за гаража ей ТОВА..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Коцев, мисля, че това което си видял е смола ... точно такава каквато се слага по промишлените сгради и каквато е на повечето OMV-та Варианта с тротоарните плочки е най-добър, но трябва да ги пазиш от масло ... по-добре наистина замазчицаFiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Ichkin написа:Коцев, мисля, че това което си видял е смола ... точно такава каквато се слага по промишлените сгради и каквато е на повечето OMV-та Варианта с тротоарните плочки е най-добър, но трябва да ги пазиш от масло ... по-добре наистина замазчица
Коментар
-
Така е, но при ... да речем две влизания и две излизания от гаража за 24 часа, роненето ще започне да си личи след около 150 години.Гаража не е магистрала..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Мозайка, но да не се шлайфа, че пак отиваш към липса на сцепление.Освен това, както те посъветваха колегите си направи замазка и по възможност по-дебела с арматура, поне там където ще минават гумите.Друг вариант е да смесиш идеите, които получаваш и твоите. По друг начин казано там, където ще минават колелата направи 2 пътечки по 50 см. широки от по-здрав материал, а останалата част с гранито грес или каквото си харесаш.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
имай пред вид, че за тоя гранитогрес ще му трябва и скъпичко лепило - еластично. с обикновените от 6 лева торбата на втората година греса ще се отлепи и ако не ти е равно отдолу ще дадеш още 180 лева за лепило....аз съм в същия размисъл и съм се решил почти - мозаечни плочки, ама не съм срешал и не знам кви пари са....Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар