Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Подово покритие за гараж,съвети???!?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Много ми е чудно като влизате в гараж с колко километра карате, че чак колата ще се "лизне"
    A20DTH ЖТД ама не баш
    1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
    Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Приказка да става BO, ясно е че е само вероятност, но боя не е добре за под, откъдето и да го погледнеш.Нито ще е естетично, нито здраво.
      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
      www.cyxap.com

Коментар

BO написа:
        Много ми е чудно като влизате в гараж с колко километра карате, че чак колата ще се "лизне"
        Има го и този момент! Ако все пак си се спрял на варианта с плочки... представи си някой "майстор" да ти го залепи така, че остане кухина под някоя плочка. Сети се, както стане, като стъпиш с гумата върху нея. От друга страна се сети, както ще се случи с фугите от мръсотията!Ако щеше да държиш колата си просто в двора определено циментовите профили с форма на пчелна пита са най-удачни. За гараж обаче това не е удачен вариант. При всички случаи гледай да е нещо непрекъснато. Мозайка, саморазливна мазилка (чийто горен слой е устойчив на механични действия), а най-удачно според мен е полимерна замазка, която се използва за помещения в хранително-вкусовият сектор, в евтини басейни и др. Не е евтина, но ако е положена спрямо изискванията е вечна. Силно отровна е и се полага задължително с противогаз. Като изсъхне ще имаш перфектно покритие имитиращо нещо между пластмаса и гума Това за боята на пода... все едно не съм го прочел! :D
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Благодаря за отговорите колеги.Гаража е 18 кв.,ще почвам финната мазилка в понеделник,майстора ми даде цена 3лв./кв. Замазката ще почака докато реша какво да правя,иначе днес попаднах на евтина циментова на weberhttp://www.baumarket.bg/product/weber_floor_basic_podova-zamazka/не мога да се реша да го остава само на циментова,не ми харесва,искам да има по-завършен вид. Май нещата си отиват към гранитогрес с грапава повърхност,надявам се да намеря по-евтин за 9-10 лв. Плочкаджията пък ми търси 12 лв./кв.Дано цялото нещо влезе в 500-600 лв.

Коментар

Аз също ще си правя гаража, в момента ми е с идеално равен бетонов под.Но не ми харесва, пък и не знам като го мия с маркуча дали ще има проблем. Така че съм решил да е гранитогрес. В Практикер има за по 10-11лв. кв.м 7ммНай-добре си го налепи ти, елементарно е. Стига да имаш време, разбира се.18 кв.м айде да не е за 1 ден, ама за 2 си готов.Като гледам разходната норма, 4бр 25кг торби ще ти свършат работа за лепенето (прибл. 80лв)И за фугите някой лев ще отиде, в краен случай може и със самото лепило.
            Ex Fiat 126P
            Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
            Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
            Alfa Romeo 147 1.6 TS
            Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

trace написа:
              Така че съм решил да е гранитогрес. В Практикер има за по 10-11лв. кв.м 7ммНай-добре си го налепи ти, елементарно е. Стига да имаш време, разбира се.18 кв.м айде да не е за 1 ден, ама за 2 си готов.
              Да ти кажа чисто съм се навил да си го направа сам,не изглежда хич сложно,пък и доста клипове в мисия моят дом изгледах. Преди това обаче циментовата замазка трябва да е направена като хората с правилна нивелация,което сам не мога да свърша,пък и не смея да рискувам. Нивелацията при мен ще дойде като на тераса,щото отводнителната шахта върви пред гаража ми,а вътре сифон нямам. Моментната замазка е много зле,ръбеста е,неравна е,кофти гледка.Понеделник почвам мазилката,пък след това замазката,а плочките както казваш с любов и желание може и сам да си ги направя.Ще си спеста едни 200 лв за майстор. Живи и здрави ще пускам снимки да видите как става,пък може и да е полезно за някой.Иначе 7мм гранитогрес няма ли да дойде неиздръжлив за тон и половина кола отгоре му? Имам под ръка такъв,като вестник е

Коментар

Ох как ме сърбят ръцете, да се съберем двама човека и за един ден да ти направя замазката, а вечерта на масата.Ама на. Далече, много далече си ми.А и щях да те науча как се прави замазка. Две лопати, нивелир, две регули [мастари] и една пластмасова проста "пердашка" ти трябват.И водичка да има кой да носи, ако няма вода наблизо.Наколенките и ръкавиците са опция.И най-простия мангал ще се справи, само трябва да ти се обясни, много е просто. Има едно или две неща, които трябва да видиш как се правят и си готов.Ако замазката е направена читаво, лепенето после е песен. Не за два дена, а от 7.00 до обед ще си готов за тези размери.На другия ден само фугираш, измиваш и на третия любимата ще ти е в гаража.Успех с начинанието.
                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                www.cyxap.com

Коментар

BO написа:
                  и аз това се чудя.в нашия гараж е с цимент , за толкова години не се е оронило драстично.има и канал отгоре със дъски...а колкото до лизгането - това са глупости , защото служебния гараж е с плочки и 3 години вече пасата не ми се е "лизгал"(дъжд,сняг и т.н.)ако аз започна да си правя както колегата се чуди бих използвал плочки някакви(не тротоарни)
                  Citroen Xsara 1.9 TD 90 hp

ex - Fiat Tempra 1.6 i.e. 75 hp

Коментар

Гумена боя от вида на тази на паркинга в карфур.Гладка е и лесна за почистване ако разлееш масло, но пък има доста добро сцепление с гумите.В едно хале карах доста по тежки машини от кола върху такава и не се е развалила.
                    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                    FIAT БРАВО 1.2 16v
                    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Malone написа:
                      Не за два дена, а от 7.00 до обед ще си готов за тези размери.На другия ден само фугираш, измиваш и на третия любимата ще ти е в гаража.
                      Точно! Само гледаш лепилото да е мразоустойчиво с фибри (май СМ16 бе такова) с назъбената маламашка и само редиш плочките. Преди 12-13 години на апартамента, който отдавна е в историята (продаден), направих тази операция на терасата. Въпреки че външните температури тук достигат до -25 градуса през Зимата и +40 градуса (на сянка) през Лятото нищо не мръдна.
                      Няма начин да няма начин!

Коментар

Аз на твое място бих наредил теракот или гранитогрес. Има и на по 8-10 лв квадрата, ако нямаш предпочитания към цвят и т.н. С подходящото лепило и ако работата се свърши както трябва ( да няма кухини) ще издържи автомобила без да се пукат и т.н. Дори и в даден момент да възникне проблем - къртиш само проблемната плочка, залепваш новата и всичко е 6. Проблем може да възникне от използването на крик, ако няма някаква подложка под него.
                        Fiat Tipo 1.4i.e. 72hp 1993 - истинският автомобил
                        Fiat Coupe 2000 16V 139hp 1995 - като хубавата жена - кеф ти е да си с нея, но ти къса нервите и джоба - продадена
                        -------------------------------------------------------------

Коментар

Има и гранитогрес/теракот с релефна повърхност. Търси плочки с размер поне 30х30; 33х33. Така ще залепиш цялата квадратура за около ден.Трябва да се лепи с мразоустойчиво лепило, има такива, с фибри под лева на торба, с фибри. Сега не мога да се сетя за марката. Не е българско, мисля италианско е.За да стане здраво залепването на плочката към основата трябва да се нанся лепилото с назъбена маламашка върху основата (с размер на зъбите поне 10 мм, препоръчвам даже 20 мм), след това нанасяш с шпакла лепило на гърба на плочката и разнасяш равномерно по цялата повърхностна плочкта; отстраняваш излишното лепило; залепваш към основата; почукваш плочката с гумен чук, за да прилепне равномерно; с нивел следиш наклоните и с помощта на гуменият чук нивелираш плочката. Ако е необходимо премахване на лепило илидобаеяне - отлепяш плочката и правиш необходимите корекции в количеството на лепилото.Необходими инструменти: електическа дрелка с бъркалка; назъбена маламашка; шпакла/мистрия; нивелир(и); гумен чук; инструмент за рязане на плочки; ролетка; молив (да стои зад ухото); кошче за разбъркване на лепилото; кръстчета (за фугите).Винаги до теб трянва да имаш кофа с вода и гъба, за да измиваш от плочките излишното лепило.Преди да разбъркаш лепилото прочети какво пише на торбата! Различните производители имат различни изисквания към приготвяне на лепилната смес. Например разбъркваш лепило с вода в съотношение х:у, изчакваш z минути, пак разбъркваш; лепиш.За големи плочки препоръчвам големина на фугата 4-5 мм. Така по-лесно се "скриват" различните размери на всяка отделна плочка.Ако имаш възможност - подведи наклони към единият край на гаража, постави сифон и си направи канализация.Успех!П.П. Съветите са от личен опит и не са задлжителни!

Коментар

колега има саморазливащисе замазки пробвай с НИВЕЛИКС или нещо подобно

Коментар

Момчета,отдавна не ъсм писал в темата,но да ви се похваля,че завършихме ремонта успешно.Изправихме стените,Направихме нова мазилка,нова замска, положихме гранитогрес,боадисахме го с латекс и стана муцка,много ме радва. Благодаря на всички за съветите.

Коментар

Е-е-е, честито и пусни снимки!

Коментар

Working...
                                X