Навсякъде по света чета тея дни че петрола поевтинява тука вдигат горивата че не и със малко. На мнение съм че трябва да се направи някакъв бойкот 2-3 дена никой да не зарежда да видите какви загуби ще претърпят. Знам че е невъзможно това да стане щото българина последните си 5 лева ги дава за газ и ходи до кенефа с колата. Дайте да видим тук колко хора са готови да не зареждат 2-3 дена и да пътуват с градския транспорт малко
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Лукойл пак повиши цената на горивата
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Нали се сещаш,че тировете,бусовете,камионите,такситата и т.н и т.н не могат да спрат,така че е без значение дали ще спрат да зареждат обикновенните хорица или не.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
-
Както много пъти съм казвал. Бойкот заради цени е обречена кауза, НО бойкот заради качеството на горивото е абсолютно осъществим. За да няма ’заредих навънка и колата литна, пък разхода падна’. Ако оправят тая боза дето ни я продават само от разход на гориво ВСЕКИ ще спечели поне 5-10% по-нисък разход, изобщо да не говорим за икономиите от ремонти.
Коментар
-
ей тва сме българите нищо не правим и си викаме "няма да се оправим" , ами кой да ни оправи вижте другите държави какви протести имат вижте само Англия миналата седмица какъв протест имаха студентите че им вдигат таксите, а тука всичко вдигат а ние си стоим и си викаме "е баси държавата" ами така ще е докато стоим и пишем злобни постове по форумитеFiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
?! Нямам идея какво в отговорите по темата предизвика тая ти реакция ?! Кой написа злобен пост, кой каза ’ебаси държавата’?!Ти знаеш ли за какво беше протеста в Англия? Протеста беше защото управляващите спечелиха изборите с обещанието да не се пипат таксите на студентите, а опозицията е предложила тройно вдигане на таксите. Съответно студентите масово са гласували и сега управляващите са спечелили. Обаче сега управляващите най-нагло си престъпват думата (която им е донесла победата фактически) и вдигат таксите тройно. Ей затова. Моля, посочи ми държава в Европа където се е протестирало против високите цени на горивата? Протестите са за съвсем други неща. А ти даваш ли си сметка че ако има протест против цените той не трябва да е против производителите, защото техния дял в цената е кажи-речи 1/3. Останалото са данъци, такси, налози, акцизи. Ако нефта падне с 5$ на барел целия свят гърми че нефта се сринал. А един барел е към 160 литра. Даже да приемехме че преработка няма и директно от нефтсондата пълниш резервоара - това е 4 стотинки на литър намаление. На 2лв бензин това е 2%. В груби сметки.А това което аз предлагам (за подобряване на качеството) от раз ти смъква с 10% разхода на гориво! Твоето е все едно да караш с издути гуми и вместо да искаш да си надуеш гумите - да искаш да смъкнат цената на гумите че да си купуваш нови като ги съдереш тези.
Коментар
-
Лично аз предпочитам да свалят цените и да вдигнат качеството Всички цени се качват нагоре...горивата и те. И двамата сте прави, че първо ние не правим нищо съществено за да не ни дупят и второ, че не е редно да искаш нещо без нищо...Какви протести правят във Франция, Англия и т.н. лично мен не ме интересува по простата причина, че живея в България. Тук всички сме силни но не в протестите, а в яденето и пиенето и сладките приказки. Протестите не винаги решават проблеми. Дори пончкога водят до още по-неблагоприятни последици. Представете си, че намалят акциза за горивата и те поевтинеят с 20ст. (незнам колко им е акциза). Тези 20ст. от всеки литър закупен от вас който влизат в хазната ще секнат и ще трябва да ги вземат от другъде - примерно вдигат някой данък. Става по неприятно защото не всеки кара автомобил и плаща по 20ст на държавата, а при промяната вече тежеста на тези с автомобилите ще остане същата просто защото ще ги дават тези пари чрез някой данък. Тъпото е, че и тези които не са плащали акциз вече ще плащат. Очите на хората ще са доволни защото горивата ще са по-евтини, а то всъщност е от пусто в празно налято.Незнам дали ме разбирате правилно... Има тема, в която се обсъждат цените на горивата: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...аторски екип на fiat-bg.orgRenault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар