Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Закупуване на Lancia Y. Плюсове и минуси.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Закупуване на Lancia Y. Плюсове и минуси.

    Здравейте колеги,Дойде времето да закупя малка кола, която ще се кара предимно в града. След много обикаляне се спрях на изключително запазена Lancia Y 1.2, 60к.с. 2001г., работещ климатик, три ключа и всичко останало работи. Та ми трябва вашето мнение относно този автомобил, тъй като по мое мнение не е много популярен (масов) в България. Как е като подръжка на двигателя, ходова част и т.н.? Трябва да кажа че още като я видях и се запалих по нея. Сърцето ми казва вземи я, а разума сякаш да се откажа. Притеснява ме това, че не е много популярна и не знам дали лесно бих намерил примерно ламарини, фарове, стопове и всякакви части от екстериора. Също ме интересува дали са необходими пети за презацепване на ремъка и колко долу горе ще ми струва обслужването на колата ако я купя. Колата я карах и останах очарован от поведението и, но не мога да се реша.Всички тези въпроси ги задавам, защото колата ще я купя аз, но ще се кара от жена ми и баща й, а те от подръжка и т.н нищо не разбират, освен това както казах колата ще се кара основно в града и вероятността да има чукнато тук там е голяма.Поздрави.
    Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
    Chevrolet Aveo

    #2
    Ако е с автоматична скоростна кутия не я вземай ,зимата почва да прави челъми и не можеш да запалиш

    Коментар


      #3
      Аз съм с предниq модел. Пове`е инфо има оттатък при нас. Ако е под 2000 лв купувай без страх вси`ко има в магазините и по моргите. Ремъците се сменqт на паркинга пред блока а маслата...Петите са изми[лиотини на ба[ майсторите и са за големите двигатели Ангреная е 20 и не6то генератора-10 3 литра двигателно на Лукоил с труда 22 маслен филтър под 10 друго какво?
      LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
      ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

      Коментар


        #4
        Двигателя на който си се спрял е добър . Популярен е сред Пунтотата , така че за него има части . Повечето части въобще са сходни с на Пунто . Няма нищо сложно по обслужването . Въпреки 60-те кончета си е пъргав мотора за в града . Ако реално е 2001г , то трябва да е фейслифт - халогена да не е от кръглите , а от издължения. Части се намират , макар и по-трудно от масовите , освен тази броня . Може да направиш едно каско за твое успокоение , около 200 и няколко лв трябва да е . Един приятел имаше точно с този мотор и фейслифт и ми харесваше Вътре материалите са по-качествени , обикновенно си имат доста глезотийки В Ланчия форума има доста информация също за тези мъници , както и части . Успех и да се похвалиш !
        Прикачени файлове
        Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

        Коментар


          #5
          Ипсилона си е живо Пунто 1 с по-луксозно купе и малко пипната возия.60 коня мотора е супер - ако колата е читава и цената ниска - скачай.Единствено лятото климатика ще се отразява много на вървежа и на разхода, ама това не е фатално за града.
          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

          Коментар


            #6
            Колеги,Капарирах я и във вторник ще я взема. За да се реша да я взема голямо влияние оказаха и вашите мнения, за което благодаря.Лека и без аварийна.
            Opel Astra J B14NET LPG / Daihatsu Terios
            Chevrolet Aveo

            Коментар


              #7
              Дано си доволен от покупката колега Вероятно си я прегледал на сервиз за скрити изненади . Ако е запазена колата , то не трябва да имаш проблеми Лека и безаварийна на теб и на другите двама шофьори и много да ви радва.
              Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

              Коментар


                #8
                И щом ще я кара жена ти, един съвет от мен.Няма да ти струва повече от стотина лева да и направиш пълно каско. За щети, без кражба.И някой лев да и отбележат стъклата и фаровете, ако не се лъжа, искат го застрахователите.Аз постъпих така, когато купих на жена ми Punto-то и съм много доволен от решението си тогава.Дадох около 120 лева тогава, а ми покриха щети за повече от 500. Леки неща.Броня чукната, мигач счупен, капака малко натиснат, такива неща ...И като се сметнат частите и работата в сервиза и тенекеджията, сметката беше в огромна полза за мен.Да чукна на дърво, вече жена ми кара уверено, не се притеснявам за автомобилчето, но ако имам някой лев излишен пак ще и направя каско, заради спокойствието.
                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                www.cyxap.com

                Коментар


                  #9
                  Kemaloff написа:
                  Колеги,Капарирах я и във вторник ще я взема. За да се реша да я взема голямо влияние оказаха и вашите мнения, за което благодаря.Лека и без аварийна.
                  В никакъв случай не е по-лош вариант от пунтото. Ако си попаднал на читав екземпляр съм сигурен че няма да съжаляваш.
                  Lancia Delta 1.6 i.e.

                  Коментар


                    #10
                    имам приятел от хасково с такава и е доволен.. 3 години вече.При първото ми возене ми направи впечатление колко е пъргава.За града е идеална според мен.Сменяхме задните амортисьори... купихме от пунто и беше към 30-40 лв бройката с 1 година гаранция.. Общо взето е добър избор в сравнение с гоУлф или поло.

                    Коментар


                      #11
                      Колега много добър автомобил преди 2 месеца купих абсолютно същата но 98г.на дъщерята но за съжаление така я разби в един стълб че се наложи да дам 1200 лв.Части втора употреба колкото щеш поне в София де калник ,капак ,фар,решетка.пр.броня.радиатори воден и климатик,вентилатор на радиатор и гредата отпред-500лв. при италнеца. Колата ми я оправиха срещу 500лв за 5 дена.Сега щерката я е страх да кара и аз си я карам яко малко гори и много бързо се набира а за паркиране в града е просто перфе за раазлика от Лпнеата ми.Ау на Фиата ше му падне акумулатора не съм го карал 2 седмици ,утре съм с него на работа.Авпрочем провери и радиаторчето на парното и воднат помпа .Като сменях ремаците смених и водната помпа 30 лв. срашно парно има.Абе много ме кефи тая колица ама ще трабва да си я връщам на детето,дано прео долее сраха

                      Коментар

                      Working...
                      X