Първо - не във всяка стая има комин. Второ, какво правим ако някой надолу в блока ползва комина? И трето - с проветряване можеш да подмениш въздуха в стаята и така да му намалиш влагата във въздуха, но не можеш да изсушиш стените.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вътрешна изолация
Collapse
X
-
В блок.. хъм, прав си. Аз съм в къща, и всяка стая е с отделен комин. За стените... след определен период от време се изсушават, ако се отоплява постоянно."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
-
Така, купих си нов обезвлажнител, в момента на промоция от Практикер. И понеже съм имал и друг модел мога да ги сравня.Това е първия, който имах досега. YL-2009lcd. 360лв.А това е новия. Budget. 170лв в момента на промоция в Практикер, иначе цената е 190лв.Двата тежат еднакво, около 11кг. Първия е с резервоар за водата 1.6л, втория 2.4л. Като шум първия е може би една идея по-тих, но пък по тракащ. Втория е с по-свистящ шум. Шума и при двата е все едно хладилник, е може би по-стар. Лично аз не мога да спя на нито един от двата докато работи. Принципа и на двата е следния - вътре има компресор с фреон, който охлажда пита, вентилатор прекарва въздуха през охладената пита, там влагата кондензира и се стича в резервоара. Колкото по-топло е в стаята толкова по-ефективно работят, заради по-голямата разлика в температурите на въздуха и питата. Първия прокарва въздуха по дължина на тялото, а втория по ширина. Затова вентилатора на първия е два пъти по-малък. Втория е по-тумбест, макар че теглото им е еднакво. Първия може да се наглася колко процента влажност да поддържа през 10% (максимум до 70%) или пък да работи постоянно без да спира. Има си екран на който се изписват тези неща, плюс температура в стаята и моментна влажност. Има два режима, силен и слаб, при слабия е по-тих, вентилатора върти по-слабо. Втория няма екран. Отгоре има една врътка, която колкото повече завъртите - дотолкова по-малка влажност ще гони, завърти ли се на максимум работи без да спира. И двата имат възможност да се закачи тръбичка и да изтича конденза от нея постоянно, за да не се ползва резервоарчето за вода. И двата имат защита от препълване на резервоарчето, спират да работят. И двата хабят към 250 вата, първия мисля малко повече.Честно казано първия съм го ползвал винаги на максимална мощност и си го наблюдавам. Той като си напълни резервоара си изключва. Даже да попресуша въздуха, общо взето бързо се възстановява баланса, особено с няколко човека в стаята. Втория го ползвам няколко дни и честно казано като производителност не виждам някаква разлика с предишния. Това че няма екран не ме притеснява, защото аз си имам едно уредче за мерене на влагата и го слагам в другия край на стаята. Не ми се вярва датчик върху самия влагоуловител да мери точно. Няма и половин мощност, но аз и така не я ползвах. Честно казано не виждам причина да се дават почти двойно пари за първия вариант, говоря чисто като производителност. Вече колко надежден ще излезе втория ще видим, първия изкара 3 години и се самоуби. Ами това е, надявам се да съм бил полезен на някой с това сравнение, ако има въпроси питайте.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар