Не знам как я мислиш тая работа. Какво значи ’не хваща прах’? Къде отива праха? Какво значи ’не хваща влага’? Къде отива влагата? Все едно да налея вода в пластмасова кофа и да се радвам че кофата е суха, понеже не попива вода.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вътрешна изолация
Collapse
X
-
Може да се дължи на парафиновото покритие, незнам http://www.cork-bg.com/read.php?name=37&lang=bg. Но фибрана например старее и с времето си губел доста свойствата. И вообще неговото предназначение било да се използва вместо куфражни платна при отливането на колони и след това да не се сваля. Не си го измислям, специалисти го твърдят.Иначе е ясно, че ако не се реши проблема с влагата, тя все някъде ще отиде. Но нали това изкам да предотвратя, да не стига студени точки. Иначе, проветряване, влагоуловител и т.н без тях няма как да се мине.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
Само като се замислиш, че корковите тапи на виното яко мухлясват ако се изтърве въздух да влезе... Относно профилактиката на климатика - моя го чистя всеки месец от прах и мръсотии и веднъж на сезон (лято/зима) основно - миене, пръскане с белина, миене, пароструйка.Относно гоненето на влагата и антиалергенните измислици дето са те метнали на черешата с тях - корка не е панацея - прашлясва си яко, ако има влага и подходяща среда си мухлясва при това качествено - хем не го усещаш, хем се показва когато най-малко искаш. Толкова като се колебаеш - да беше направил една допълнителна стена от гипскартон с пореста изолация зад нея и задължителното проветряване на стаята... Аз ще монтирам един вентилатор с влагомерSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
u_bo
jenshen73 написа:.....Относно профилактиката на климатика - моя го чистя всеки месец от прах и мръсотии и веднъж на сезон (лято/зима) основно - миене, пръскане с белина, миене, пароструйка.....
Коментар
-
@u_bo: Това с демонтажа на климатика е яка измислица братле Разглобявам го така както е на стената - дори вадя турбината (нали ме поправиха, че не било вентилатор). Измивам я в банята хубаво с вряла вода, а докато съхне - посочената от теб в синьо процедура с белината и пароструйката (подариха на тъщата една непрофесионална, пароструйка ). След като всичко изсъхне и спре да смърди на белина - сглобявам. Миенето за да не цапотя пода го правя с помощта на "обади се на приятел", който държи един леген под климатика.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Колеги защо сте зарязали хубавата тема?Минали са толкова години...добре де една и малко :D ... и вече трябва да има резултати?Нали? Понеже и на мен ми предстои една стаичка за правене отвътре...защото е мансарда и няма друг начин...та как с какво? А аз искам ако има навити да застъпим и климатиците,по-обстойно,и най-вече почистването им защото ми е много проблемно това чистене!Имам два Саньо и Шарп,със първият всичко е супер чистя го както е писал колегата jenshen73,но без пароструйка щото нямам...но "турбино-перката" :D задължително трябва да се мие щото трупа такава кир че не е истина...и тук ми е болката този Шарп нема разглобване.Незнам кък да го разглобя,и ме е яд че вземах толкова сложна машина.Та ако някой сподели някъкъв опит ще е супер,защото пробвах във сетком но там май бяха по-заинтерисовани,да ми се посмеят че съм си лъскал климатиците постоянно???
Коментар
-
изолация
Като е с тухла по няма влага къщата диша .Колегата казва че ако има много влага се слага едни ред тънки тухли и се измазва . Като стане черно влагата плесеняса може да се измие с белина и няма да има нищо поне 5 месеца сега като е по топло няма да има много влага По принцип трябва да се отваря -проветрява. Като се готви например да се пуска абсорбатора.
Коментар
-
Re: изолация
kluchar написа:Като е с тухла по няма влага къщата диша .Колегата казва че ако има много влага се слага едни ред тънки тухли и се измазва . Като стане черно влагата плесеняса може да се измие с белина и няма да има нищо поне 5 месеца сега като е по топло няма да има много влага По принцип трябва да се отваря -проветрява. Като се готви например да се пуска абсорбатора.
Коментар
-
ls1 написа:Моя е такъвhttp://www.twe.bg/youlong/yl2009lcd.htmНямам нищо общо с фирмата! Купих от Технополис. Първата бройка се наложи да я върна, според мен компресора беше охлабен и тропаше като трактор. С втората бройка нямам проблеми.Имай предвид че е шумен и поне аз не мога да спя на него. Но пък жената и бебето заспиват. Нещо като шумен хладилник все едно имаш в стаята.Тая кука отпред е ако искаш да си сушиш гащите . Маха се, аз съм я скатал в шкафа.
Коментар
-
Четвърта година го ползвам безотказно ,че и в заем съм го давал /// http://www.technopolis.bg/b2c/detail...YL-2005-***/// не е реклама просто това ми излезе на първо място.Аз знам, че нищо не знам, но има хора и това не знаят.
Човек е 80% вода и ако няма мечти или цели в живота, това е просто една вертикална локва.
Коментар
-
А защо не си отворите комина за отдушник и да си решите проблема с влагата? Ще се губи и малко топлина, но пък влагата ще излезне, което е по-важното и няма да никнат гъби. А най-добре е с клапа. Излизате - отваряте го, прибирате се - затваряте, лягате си - отваряте. Или ако духа много в някой ветровит ден се затваря. Разбира се, комина трябва да е чист. при мен в къща това действа перфектно. Напълно са изолирани помещенията и влагата е меко казано неприятна. Комина решава проблема."За да чуеш, трябва да мълчиш." (Оджиън)
Nissan Primera WP12 QR20DE, ГИ, '03
Tempra 1.6 (EX), Dedra 1.8/16V (R.I.P.), Delta 1.6/16V (R.I.P.), Astra X16XEL (EX)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар