Добре де, нали обаче топлият въздух кондензира на студена повърхност. Когато неможе да се изолира от вън, не е ли по-добре все пак да се сложи изолация от вътре. Така ще отделим студената стена от топлият въздух и не би трябвало да кондензира по изолацията от вътре. Какво ще стане м/у изолацията и стената е друг въпрос и зависи от самата изолация, доколкото се ограмотих по въпроса. Аз ще приема всякакви предложения, защото още не съм си изяснил какво точно да правя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Вътрешна изолация
Collapse
X
-
Danchojn написа:Добре де, нали обаче топлият въздух кондензира на студена повърхност. Когато неможе да се изолира от вън, не е ли по-добре все пак да се сложи изолация от вътре. Така ще отделим студената стена от топлият въздух и не би трябвало да кондензира по изолацията от вътре. Какво ще стане м/у изолацията и стената е друг въпрос и зависи от самата изолация, доколкото се ограмотих по въпроса. Аз ще приема всякакви предложения, защото още не съм си изяснил какво точно да правя.
Коментар
-
Danchojn написа:Е да, но нали стената отвън диша. Освен това до вътрешният и ръб няма да достигне топъл въздух, че да кондензира.В крайна сметка да правя ли вътрешна изолация или не?
Коментар
-
http://www.napravisam.bg/forum/viewt...da541ddaАко на някой му се чете.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
А какво ще кажете за това http://www.izolacii.eu/php/product_p...=241Освен това се замислям и за корк. Какво мислите по този въпрос?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
http://www.cork-bg.com/read.php?name=37&lang=bgКолеги, май ще сложа коркови плочи 5 или 10мм. По скъпо е но е единственият естествен материал. Вода не попива, не хваща прах и мухъл. Уф, пак ще ги прегледам, но по-добре повече пари и качествено отколкото по-евтино и 0 резултат.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
направих изолация с фибран от вътре ,ефекта е голям ,обаче се появи влагата .тогава взех един влагоабсорбатор за 170 кинта и проблема с влагата се реши,даже има страничен ефект че леко затопля помещението :D значи ефекта от вътрешната е по голям от външнататипо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
хюндай акцент 1.5 CNG
киа каренс +метан
Коментар
-
Humppa
dan4o написа:значи ефекта от вътрешната е по голям от външната
Коментар
-
Така е, но това каква изолация ще си направи човек е в зависимост от начина на отопление. Ако си с локално или централно парно (водно отопление) ще е по-добре да се направи външна изолация, за да се ползва ефекта на акумулация на топлинна енергия в стените. Ако се ползва климатична техника или с други думи се отоплявате на ток, то тогава е по-добре вътрешна изолация с оглед на по-малко енергийни разходи. За опазването на конструктивните елементи притесненията са излишни. Живея в къща строена 1934 година и все още не е почнала да пада външната мазилка, а като ми монтираха дограмата, монтажниците ме питаха дали стената не е от бетон, до момента в който не излезе оранжев прах от пробитата тухла.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Е, аз ако реша да го правя с корковите плочи, ще си купя и тяхното лепило, което било устойчиво на вода е т.н. Ще спазя цялата технология. Много ме харесва това на корка, че не хваща прах и не води до алергии, които в днешно време са доста разпространени. Но нали знаете, че всяко нещо проидводителят го рекламира и ако не се убедиш сам в качествата............ Въпреки, че за корка досега негативни мнения не намерих. Всъщност имаше де, но те бяха оборени с много аргументи и на мен ми звучаха логично.Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар