Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вътрешна изолация

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Добре де, нали обаче топлият въздух кондензира на студена повърхност. Когато неможе да се изолира от вън, не е ли по-добре все пак да се сложи изолация от вътре. Така ще отделим студената стена от топлият въздух и не би трябвало да кондензира по изолацията от вътре. Какво ще стане м/у изолацията и стената е друг въпрос и зависи от самата изолация, доколкото се ограмотих по въпроса. Аз ще приема всякакви предложения, защото още не съм си изяснил какво точно да правя.
    Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

Коментар

Danchojn написа:
      Добре де, нали обаче топлият въздух кондензира на студена повърхност. Когато неможе да се изолира от вън, не е ли по-добре все пак да се сложи изолация от вътре. Така ще отделим студената стена от топлият въздух и не би трябвало да кондензира по изолацията от вътре. Какво ще стане м/у изолацията и стената е друг въпрос и зависи от самата изолация, доколкото се ограмотих по въпроса. Аз ще приема всякакви предложения, защото още не съм си изяснил какво точно да правя.
      е как ще е друг въпрос. Този конденз къде ще отиде??? - перфектна среда за мухъл. То мухлясва стената и мухъла се вижда и по ръбовете с тавана.

Коментар

Е да, но нали стената отвън диша. Освен това до вътрешният и ръб няма да достигне топъл въздух, че да кондензира.В крайна сметка да правя ли вътрешна изолация или не?

Коментар

Danchojn написа:
          Е да, но нали стената отвън диша. Освен това до вътрешният и ръб няма да достигне топъл въздух, че да кондензира.В крайна сметка да правя ли вътрешна изолация или не?
          За дишането не е съвсем така . Не забравяй, че проводимостта на изолацията е една, а на стената е друга. Изолацията е порьозен материал, а стената не е и има в пъти по-малка паропроводимост. Това е все едно да ти вържат хавлиена кърпа на лицето и да дишаш през нея.Аз не бих си направил - виждал съм мухъл избил по ръбовете с тавана и съседните стени. Може би е добре да се направят топлотехнически изчиления и да се установи ще се кондензира ли влага или не и да се избере подходяща изолация и дебелина.

Коментар

В нас цялата стена е с вътрешна излолация от Фибран, май (онова синьото). Има и външна изолация също.Конденз по тази стена няма.
            A20DTH ЖТД ама не баш
            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

http://www.napravisam.bg/forum/viewt...da541ddaАко на някой му се чете.

Коментар

А какво ще кажете за това http://www.izolacii.eu/php/product_p...=241Освен това се замислям и за корк. Какво мислите по този въпрос?

Коментар

http://www.cork-bg.com/read.php?name=37&lang=bgКолеги, май ще сложа коркови плочи 5 или 10мм. По скъпо е но е единственият естествен материал. Вода не попива, не хваща прах и мухъл. Уф, пак ще ги прегледам, но по-добре повече пари и качествено отколкото по-евтино и 0 резултат.

Коментар

направих изолация с фибран от вътре ,ефекта е голям ,обаче се появи влагата .тогава взех един влагоабсорбатор за 170 кинта и проблема с влагата се реши,даже има страничен ефект че леко затопля помещението :D значи ефекта от вътрешната е по голям от външната
                    типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
                    хюндай акцент 1.5 CNG
                    киа каренс +метан

Коментар

Така е, защото масата на шпакловката, която трябва да се затопли е в пъти по-малко от тази на стената и необходимата топлина съответно е по-малко.
                      Няма начин да няма начин!

Коментар

dan4o написа:
                        значи ефекта от вътрешната е по голям от външната
                        Точно обратното! Целта на външнта топлоизолация е да предпази конструктивните елементи на сградата от отрицатени температури! Стените, плочите, колоните се затоплят, акумулират топлина, а при спиране на отоплителния уред отдават акумулираната топлина отново в помещението.

Коментар

Така е, но това каква изолация ще си направи човек е в зависимост от начина на отопление. Ако си с локално или централно парно (водно отопление) ще е по-добре да се направи външна изолация, за да се ползва ефекта на акумулация на топлинна енергия в стените. Ако се ползва климатична техника или с други думи се отоплявате на ток, то тогава е по-добре вътрешна изолация с оглед на по-малко енергийни разходи. За опазването на конструктивните елементи притесненията са излишни. Живея в къща строена 1934 година и все още не е почнала да пада външната мазилка, а като ми монтираха дограмата, монтажниците ме питаха дали стената не е от бетон, до момента в който не излезе оранжев прах от пробитата тухла.

Коментар

Някой има ли опит с корка да каже две думи? На всякъде по разните форуми го хвалят. Като топлоизолация не е по-различен но има други предимства, които го поставят на чело.

Коментар

Много е важно при закрепването (лепенето) да не остават въздушни междини, за да няма къде да се развие плесента.

Коментар

Е, аз ако реша да го правя с корковите плочи, ще си купя и тяхното лепило, което било устойчиво на вода е т.н. Ще спазя цялата технология. Много ме харесва това на корка, че не хваща прах и не води до алергии, които в днешно време са доста разпространени. Но нали знаете, че всяко нещо проидводителят го рекламира и ако не се убедиш сам в качествата............ Въпреки, че за корка досега негативни мнения не намерих. Всъщност имаше де, но те бяха оборени с много аргументи и на мен ми звучаха логично.

Коментар

Working...
                                X